Domácí síť - nefunguje
Domácí síť - nefunguje
Dobré odpoledne - mám problém - dva ntb, na jednom Visty Home Premium, na druhém , z kterého do něj potřebuju dostat data, mám XP. Wifi síť se mi normálně vytvoří a připojí, ale ty počítače se v ní prostě nevidí, trápil jsem se s tím celou noc, zkoušel všechno - vypnutí všech firewalů, windowsových i v antivirech, na počítač s XP jsem pak doinstalovával nějaký protokol, který je údajně potřeba pro to, aby ho Visty viděly, a nic...pomůže někdo? Mám trochu obavu z přesouvání dat pomocí DVD RW - prý už při tom vypalování vznikají chyby, a nevím, jestli ve chvíli, kdy to z DVD natáhnu do jiného počítače, tak jestli ten tyto chyby samovolně opraví, nebo přetrvávají...díky moc, Martin.
Už se to tu řešilo několikrát a vidím, že problémy se zobrazením sítí jsou ve Windows furt (respektive nemohoucnost lidí to nastavit - včetně mě), i když ping bez problému funguje. Jak už jsem tu psal, používám na jednom stroji ftp server s povoleným zápisem, na druhém ftp klient, funguje to tedy obousměrně a už bych neměnil.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
JJ FTP je nejjednodussi reseni. osobne pouzivam klienta i server filezilla.
Jinak to sdileni jde celkem easy nastavit. Vytvoris si uzivatele, zadas hesla a pak to na druhem pocitaci manualne pripojis nebo vytvoris sitovou jednotku. Na netu je spousta navodu. Ale pro jednorazove pouziti bude FTP nejrychlejsi.
Jinak to sdileni jde celkem easy nastavit. Vytvoris si uzivatele, zadas hesla a pak to na druhem pocitaci manualne pripojis nebo vytvoris sitovou jednotku. Na netu je spousta navodu. Ale pro jednorazove pouziti bude FTP nejrychlejsi.
Kdysi davno sem psal kamosovi tenhle navod, je na xpcka ale treba se to bude nekomu hodit (vyhrabal sem to z historie qip, omluvte nektere paznaky):
1. na pocitaci na kterem chces sdilet disky pustis "spravu pocitace (pravym na tento pocitac>spravovat)
2. mistni uzivatele a skupiny
3. skupiny>pravym>nova skupina (vyplati se to pokud bude pristupovat vice uzivatelu, pak nemusis pridavat kazdeho zvlast a muzes pro vsechny najednou nastavovat prava)
4. uћivatelй>novэ uћivatel>vytvoш kolik uћivatelщ je potшeba a zarad je do skupiny (nevim jestli muzou pres jednoho uzivatele pristupovat vice pocitacu)
5. vyber slozku nebo disk>sdileni a zabezpeceni>opravneni>pridat>upresnit>najit>vyber skupinu (nebo uzivatele)>ok>ok>vyber co uzivatel nebo skupina muze delat (zmena, cteni, zapis)...nekdy to trochu blbne tak neuskodi to zkontrolovat ve sprave pocitace>polozka sdilene slozky>sdilene polozky>jsou to ty disky u kterych NENI napsano "sdileno z duvodu spravy systemu". pripadne tady muzes rovnou provest cely proces nasdileni (pravym>nove sdileni)
6. pak na druhem pocitaci das pripojit sitovou jednotku a vyplnis jmeno a heslo uzivatele a hotovo (cesta je //jmeno pocitace/jmeno sdilene jednotky/ ; jde to udelat i pres start>spustit)
7.kosmeticka uprava...po vytvoreni uzivatelu se tito zacnou zobrazovat po startu na uvodni obrazovce..programek power toyz>prihlaseni>a vyberes ktere uzivatele chces po startu zobrazit
p.s.: takhle to mame udelane v siti na private a pripojujem se takhle k nasemu ulozisiti. bez problemu se tam pripoji xpcka, visty, pres kabel i pres wifi. S vistama nemam zkusenost, ale to nastaveni by se snad moc lisit nemuselo.
1. na pocitaci na kterem chces sdilet disky pustis "spravu pocitace (pravym na tento pocitac>spravovat)
2. mistni uzivatele a skupiny
3. skupiny>pravym>nova skupina (vyplati se to pokud bude pristupovat vice uzivatelu, pak nemusis pridavat kazdeho zvlast a muzes pro vsechny najednou nastavovat prava)
4. uћivatelй>novэ uћivatel>vytvoш kolik uћivatelщ je potшeba a zarad je do skupiny (nevim jestli muzou pres jednoho uzivatele pristupovat vice pocitacu)
5. vyber slozku nebo disk>sdileni a zabezpeceni>opravneni>pridat>upresnit>najit>vyber skupinu (nebo uzivatele)>ok>ok>vyber co uzivatel nebo skupina muze delat (zmena, cteni, zapis)...nekdy to trochu blbne tak neuskodi to zkontrolovat ve sprave pocitace>polozka sdilene slozky>sdilene polozky>jsou to ty disky u kterych NENI napsano "sdileno z duvodu spravy systemu". pripadne tady muzes rovnou provest cely proces nasdileni (pravym>nove sdileni)
6. pak na druhem pocitaci das pripojit sitovou jednotku a vyplnis jmeno a heslo uzivatele a hotovo (cesta je //jmeno pocitace/jmeno sdilene jednotky/ ; jde to udelat i pres start>spustit)
7.kosmeticka uprava...po vytvoreni uzivatelu se tito zacnou zobrazovat po startu na uvodni obrazovce..programek power toyz>prihlaseni>a vyberes ktere uzivatele chces po startu zobrazit
p.s.: takhle to mame udelane v siti na private a pripojujem se takhle k nasemu ulozisiti. bez problemu se tam pripoji xpcka, visty, pres kabel i pres wifi. S vistama nemam zkusenost, ale to nastaveni by se snad moc lisit nemuselo.
Díky za hodně ohlasů...takže jestli tomu dobře rozumím, mám oba počítače připojit k webu (to by nebyl problém), a vytvořit nějaké ftp? Jenomže jak? Poradíte někdo člověku, který ftp nikdy nepoužíval? Musím pro to asi něco stáhnout, je to tak? Kdyby tu měl někdo v ideálním případě někdo úplně polopatický návod, jak na to, budu vděčný...jak říkám, přes dvd se trochu bojím to kopírovat...předem moc díky, dnes odpo/večer bych to rovnou vyzkoušel...Martin