![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Šasi
Šasi
Chtěl bych se zeptat, jestli už se někomu z vás někdy stalo, že se kvůli nekvalitnímu šasi notebook rozpadl/prasknul/roztavil se... Protože pořád nevím, jestli se mi chce utrácet několik tisíc navíc za PRO verzi Toshiby A300, když většina lidí co znám májí "normální" plastové Notebooky. To se opravdu časem může stát při každodením přenášení v brašně a pokládánim na stůl to, že by se prostě "rozbil"? Že by se třeba uvolnilo víko nebo tak něco? Všichni tu říkáte ať si lidi kupují Lenovo, NB s výstuhami (Toshiba PRO) a tak... ale proč?? Chápu to u MSI, VBI, Asus... ale opravdu se může rozbít NB kvůli šasi i u značek jako je Toshiba? Logický rozum mi říká, že když s ním nebudu mlátit o stromy nebo jezdit na motorce, tak se "tomu kusu plastu" nemůže nic stát, když je bezpečně zabalený v brašně ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
znamy dela pojistovaka, lital s asusem...
denne po ruznych klientech = nekolikrat denne otviral zaviral...jendoho dne otevrel a displej v ruce...
denne po ruznych klientech = nekolikrat denne otviral zaviral...jendoho dne otevrel a displej v ruce...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem za posledních 5 let postupně na svých noteboocích řešil 3x reklamaci pantů. Dneska už si na to dávám dost pozor. Bohužel notebook používám každý den a intenzivně, takže dost notebooků mým nárokům neodpovídá. Za kvalitní konstrukci bych si tedy já určitě připlatil. Spousta lidí má notebook doma na stole a ty to netrápí. Kdo musí notebook pořád tahat s sebou, tak je to na zvážení, zda chce mít radši větší jistotu.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Tak ono se to nemusí vyloženě rozpadnout, že to bude nepoužitelné. Ten plast/spoje mezi plasty se můžou krapet uvolnit, takže ti může šasi vybrovat při zapnutém větřáčku, panty můžou taky krapet povolit, čili se ti může stát, že ti displej nevydrží v přímé pozici a sjede ti na jednu nebo druhou stranu při každém drobném závanu větru, apod.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Mel sem 3 roky Acer Aspire, mekci plasty sem nezazil. Pouzivan kazdy den - prenasen v brasne/krosne, zadne zachazeni v rukavickach. Vysledek? -> Trochu odrena barva, praskliny u kloubu, tot vse. Ten notebook je plne provozuschopny a drzi pohromade. Spousta lidi tu z notebooku jak rikas mimo Lenovo/HP/Dell/... dela zbytecne strasaky. Kolem me ma vetsina lidi podle tohoto fora ty nejvetsi sity pres dva roky a zadne rozpadnuti se nekona. Tim ale nerikam, ze ty notasy nejsou nachylnejsi k reklamacim, prehrivani, atd.
Lenovo ThinkPad R61i - C2D T5250, 15.4" WXGA, 2,5GB, 120GB 5.4k, IntelPRO a/b/g, BT, X3100 http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xkratk00/ recenze
Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon + Windows XP Professional SP2
Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon + Windows XP Professional SP2
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
vyzdvihují se tu TP a HP
TP je asi kvalitnější
Ale mnohdy stejnej výkon třeba i o 5K dražší.
Když bych se rozhodoval mězi HP a TP (lenovo), kterej byste mi doporučili spíš? Jestli kvalita HP stačí, nebo si připlatit za TP
Design se mi možná i TP líbí víc a možná je i lepší že to tam má ten.... tu červenů tečku
Tracer nebo jak ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
TP je asi kvalitnější
Ale mnohdy stejnej výkon třeba i o 5K dražší.
Když bych se rozhodoval mězi HP a TP (lenovo), kterej byste mi doporučili spíš? Jestli kvalita HP stačí, nebo si připlatit za TP
Design se mi možná i TP líbí víc a možná je i lepší že to tam má ten.... tu červenů tečku
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Aha, já myslel že to je tak, že HP má takové a takové šasi a Lenovo má takové a onaké.
Asi jsem se mýlil
HP 6715b http://eshop.parkit.cz/zbozi/hp-compaq- ... -parametry
TP R61 http://www.alza.cz/notebook-ibm-lenovo- ... d87024.htm
EDIT: Vím že to sem nepatří, ale má R61 matnou obrazovku? a HP též? nebo ji mají "jak zrcadlo"
Asi jsem se mýlil
HP 6715b http://eshop.parkit.cz/zbozi/hp-compaq- ... -parametry
TP R61 http://www.alza.cz/notebook-ibm-lenovo- ... d87024.htm
EDIT: Vím že to sem nepatří, ale má R61 matnou obrazovku? a HP též? nebo ji mají "jak zrcadlo"
no pokial ti ide viac o vacsiu vydrz (integrovana grafika) a nizsiu cenu tak 6715b. pokial potrebujes vyssi vykon (dedikovana grafika, napr. na hry) tak R61. sasi bude u R61 kus pevnejsie ale dostatocne odolne je aj 6715b. R61 na rozdiel od 6715b ma cez dock moznost DVI vystupu pre pripojenie LCD monitora (to su ale cca 3tisicky navyse).
edit: oba maju matny displej. co sa tyka displeja rozdiel medzi nimi imho prakticky nebude (ak vobec).
edit: oba maju matny displej. co sa tyka displeja rozdiel medzi nimi imho prakticky nebude (ak vobec).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych ho mít na studia na VŠ, takže (aspoň myslím) časté přenášení. Domů a nazpět. 2x do měsíce, jinak na přednášky a vlak, auto...
Výdrž by byla fajn.
Ale chtěl bych opravdu maximální spolehlivost, aby se nerozbil.
Jestli mi to nabídne i HP Šasi, budu spokojenej
Má takové ho hořčíkové vyztužení? A neohebný display, a takové ty věci?
Víc se mi líbí R61 (k tomu DVI konektoru, však existují redukce z toho modrého na DVI, ne? Takže LCD připojím, snad
). Už jen kvůli té objemnosti a vypadá mohutněji. A display drží 3 ohebné ohýbače (klouby) ne jen na jak u HP takže to asi bude lepší.
Jo a který z těch dvou víc topí? nechtěl bych mít pohyblivý pologril ^_^
A na hry (Diablo 2, CS, AOE 2) to boohatě stačí. Na hry to nemám. Vůbec.
AutoCAD, Blender, Office, Photoshop, - VŠ strojírenská. Nevím přesně co tam bude potřeba, ale 3D asi moc ne.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Výdrž by byla fajn.
Ale chtěl bych opravdu maximální spolehlivost, aby se nerozbil.
Jestli mi to nabídne i HP Šasi, budu spokojenej
Má takové ho hořčíkové vyztužení? A neohebný display, a takové ty věci?
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Víc se mi líbí R61 (k tomu DVI konektoru, však existují redukce z toho modrého na DVI, ne? Takže LCD připojím, snad
Jo a který z těch dvou víc topí? nechtěl bych mít pohyblivý pologril ^_^
A na hry (Diablo 2, CS, AOE 2) to boohatě stačí. Na hry to nemám. Vůbec.
AutoCAD, Blender, Office, Photoshop, - VŠ strojírenská. Nevím přesně co tam bude potřeba, ale 3D asi moc ne.
sasi ma lepsi R61, jinak panty jsou 2 (pevne, kovove), ten prostredek je spise na zakryti kabelu k monitoru.
uplne neohebny displej to nema, kovove vyztuhy v displeji jsou jen u 14 palcove verze r61, ale nebal bych se, celkove notebook je pevny (v teto cenove hladine je pevnejsi uz jen ta 14-palcova verze, ale tu bych nedoporucoval vzhledem k tvemu zamereni - jen 14 palec wxga displej), i ta 15,4 je vhodna i na denni prenaseni.
6715b kovove vyztuhy nema. plasty jsou ale velice solidni. nedosahuje pevnosti jako r61, ale jenda se take o jednu z nejlepsich voleb dane cenove hladiny.
analog -> DVI redukce nic neresi, jde o to, ze DVI ti umozni vystup ve vysokem rozliseni na externi displej ve vysoke kvalite. VGA je prekonvertovany digitalni signal na analog a nema takovou kvalitu, nehodi se tedy pro pripojeni cehokoliv s vysokym rozlisenim.
jinak R61 ma chlazeni vyresene na 1*
uplne neohebny displej to nema, kovove vyztuhy v displeji jsou jen u 14 palcove verze r61, ale nebal bych se, celkove notebook je pevny (v teto cenove hladine je pevnejsi uz jen ta 14-palcova verze, ale tu bych nedoporucoval vzhledem k tvemu zamereni - jen 14 palec wxga displej), i ta 15,4 je vhodna i na denni prenaseni.
6715b kovove vyztuhy nema. plasty jsou ale velice solidni. nedosahuje pevnosti jako r61, ale jenda se take o jednu z nejlepsich voleb dane cenove hladiny.
analog -> DVI redukce nic neresi, jde o to, ze DVI ti umozni vystup ve vysokem rozliseni na externi displej ve vysoke kvalite. VGA je prekonvertovany digitalni signal na analog a nema takovou kvalitu, nehodi se tedy pro pripojeni cehokoliv s vysokym rozlisenim.
jinak R61 ma chlazeni vyresene na 1*
kazdy velky byk byl jednou tele
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
wow víš toho hodně
Sakryš. už jsem si říkal že by to HP stačilo ^_^
A teď se zas přikláním k TP ^_^
těžká to volba. Ale hádám, že i to HP když má sdílenou grafiku, tak skoro netopí, ne?
Volba těžká, uvidíme ^_^ Každopádně díky
Mmj možná bych to připojil na mou 1280x1024 15' LCD monitor, takže v tom žádný problém, ne? ^_^
Ještě si říct o 7200 otáček, a budu happy ^_^
Ještě jednou dík![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Sakryš. už jsem si říkal že by to HP stačilo ^_^
A teď se zas přikláním k TP ^_^
těžká to volba. Ale hádám, že i to HP když má sdílenou grafiku, tak skoro netopí, ne?
Volba těžká, uvidíme ^_^ Každopádně díky
Mmj možná bych to připojil na mou 1280x1024 15' LCD monitor, takže v tom žádný problém, ne? ^_^
Ještě si říct o 7200 otáček, a budu happy ^_^
Ještě jednou dík
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)