baterie nevydrží ani 5 minut
baterie nevydrží ani 5 minut
při běžné cestě autobusem se mi notebook náhle vypnul..když jsem se ho snažil znova zapnout, nenaběhl ani do systému a zase se vypnul..doma sem ho připojil na síť a jel v pohodě..když sem ho potom zase odpojil (baterie byla nabitá na 100%), po necelých 5 minutách klekl..potom už se vypínal hned po zapnutí..po zapojení do sítě zase notebook běží v pohodě a ukazuje nabití baterie 96%..nevíte co s tím může být?? (notebook mám asi 8 měsíců)
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ASUS?
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Re: baterie nevydrží ani 5 minut
zimaa77 píše:při běžné cestě autobusem se mi notebook náhle vypnul..když jsem se ho snažil znova zapnout, nenaběhl ani do systému a zase se vypnul..doma sem ho připojil na síť a jel v pohodě..když sem ho potom zase odpojil (baterie byla nabitá na 100%), po necelých 5 minutách klekl..potom už se vypínal hned po zapnutí..po zapojení do sítě zase notebook běží v pohodě a ukazuje nabití baterie 96%..nevíte co s tím může být?? (notebook mám asi 8 měsíců)
mam ten samej problem na asusu F5R, uz víš co s tím je?
Na baterii je tuším záruka půl roku. Podle toho co popisujete to vypadá, že odešel jeden článek baterie. Baterie IBM notebooků to dělaly velmi rády.
Mě to dělala baterie u firemního IBM. Dokonce jsem se ji snažil různými způsoby vybít a pak nabít. Když ji změříte tak bude taky ukazovat, že je nabitá. Pomohla výměna baterie. Prostě batery v pr...
Mě to dělala baterie u firemního IBM. Dokonce jsem se ji snažil různými způsoby vybít a pak nabít. Když ji změříte tak bude taky ukazovat, že je nabitá. Pomohla výměna baterie. Prostě batery v pr...
Toto jsem našel na jiném foru:
baterie li-xxx se nekalibrují ale tzv. "srovnávají"- na stejné napětí a to speciálním elektronickým zařízením zvaným "battery balancer". Samozřejmě to platí pokud je v packu víc než jeden článek. Dělá se to proto aby:
-nabíječka nabila plně všechny články a nevypnula se při detekování nejnabitějšího článku.
-snímač napětí (třeba v NTB) ohlásil včas vybitý pack. V připadě špatného určení může dojít až k nenávratnému poškození některých článků protože snimač ohlásí nejnabitější článek (nebo součet článků) ale ostatní články jsou již podvybité=hrozí zničení.
baterie li-xxx se nekalibrují ale tzv. "srovnávají"- na stejné napětí a to speciálním elektronickým zařízením zvaným "battery balancer". Samozřejmě to platí pokud je v packu víc než jeden článek. Dělá se to proto aby:
-nabíječka nabila plně všechny články a nevypnula se při detekování nejnabitějšího článku.
-snímač napětí (třeba v NTB) ohlásil včas vybitý pack. V připadě špatného určení může dojít až k nenávratnému poškození některých článků protože snimač ohlásí nejnabitější článek (nebo součet článků) ale ostatní články jsou již podvybité=hrozí zničení.
elvira píše:Battlfm.exe, prej se dá kalibrovat ještě s touto utilitou, ma byt na cd! ale já ji tam nemám, ani jsem ji nenašel nikde ke stáhnutí, nemáte ji někdo na poslání?dík
http://rapidsh***.com/files/124476132/BATTLFM.ZIP