Co se to děje s baterií??
Co se to děje s baterií??
Dobry den. Koupil jsem starsi NTB HP Omnibook xt 6200. Vse je v poradku az na baterii, ktera se tvari, ze je ve vybornem stavu. Presvedcuje me o tom jak program mobile meter, ktery udava poskozeni pouze 14% tak i program od HP Battery optimizer. Jenze NTB se pri napajeni tvari chvili, ze je vse v poradku. Ikonka baterky mi ukazuje vydrz zhruba 2h30min. Vse funguje zhruba 5 minut. Pote baterie najednou ukaze, ze je vybita a NTB se mi vypne. Pokud zpet zapnu napajeni ze site a kouknu se nakolik je baterie nabita, ukaze mi to kolem 95%. Nevite co s ni muze byt? Dekuji Kirja
zřejmě už je stará ... to je Ni-Mh nebo Li-Ion? ... je původní nebo nová? ... jestli je chyba v notebooku nebo v baterii nejlépe ověříš tak, že seženeš ještě jednu zaručeneě dobrou baterku nebo stejnej notebook a zkusíš to proházet ... ale odhaduju, že to asi nepude coM ... no já to tipuju na starou a vyběhanou baterku
-
- Moderátor
Je to možný, že se jí časem hodně zvýšil vnitřní odpor -> kapacitu může mít klidně jěště velkou, ale není už schopná dodat ji tak rychle jak ntb potřebuje (klesne napětí a barerka se jeví jako vybitá). Když to přepneš na baterii, tak zkus sledovat jak se začne měnit napětí tý baterie.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
Re: Co se to děje s baterií??
Kirja píše:Dobry den. Koupil jsem starsi NTB HP Omnibook xt 6200. Vse je v poradku az na baterii, ktera se tvari, ze je ve vybornem stavu. Presvedcuje me o tom jak program mobile meter, ktery udava poskozeni pouze 14% tak i program od HP Battery optimizer. Jenze NTB se pri napajeni tvari chvili, ze je vse v poradku. Ikonka baterky mi ukazuje vydrz zhruba 2h30min. Vse funguje zhruba 5 minut. Pote baterie najednou ukaze, ze je vybita a NTB se mi vypne. Pokud zpet zapnu napajeni ze site a kouknu se nakolik je baterie nabita, ukaze mi to kolem 95%. Nevite co s ni muze byt? Dekuji Kirja
Vypni v biosu vypínání notebooku, nastartuj v DOSu a nech baterii úplně vybít. Pak normálně nastartuj na síť a nech baterii nabíjet. Příčinou "závady" jsou chybé informace v elektronice baterie a tímto postupem se "vyresetují", spíše aktualizují.
Tímto postupem baterku SPOLEHLIVĚ zlikviduješ. Obecně se Li-On NESMÍ plně vybít , protože pak už ji nenabiješ...
//Smazána citace, přečti si pravidla!(Peca-on-line)
//Smazána citace, přečti si pravidla!(Peca-on-line)
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
-
- Moderátor
-
- občas něco napíše
//Smazána citace, přečti si pravidla!(Peca-on-line)[/quote]
xcel ale warez bol vymazany
xcel ale warez bol vymazany