DDR3 - cemu se vyhnout?
DDR3 - cemu se vyhnout?
Ahoj, plánuji přidat do svého NTB 2GB DDR3, při hledání na netu jsem narazil na pár zvlášností :
Lenovo - 2570Kč(lenovoshop.cz)
Corsair - 1058Kč(alza.cz)
OCZ - 1760Kč(alza.cz/czc.cz)
Chápu, že originál stojí vždy víc, ale v porovnání třeba s RAM corsair je to trošku moc. Navíc Corsair má ze všech papírově nejnižší latenci(možná chybně).
Máte už někdo zkušenosti s novými DDR3? Lze je jako DDR2 libovolně kombinovat? Nerad bych si koupil Corsair a druhý den stál ve frontě na reklamačním.
Díky
Lenovo - 2570Kč(lenovoshop.cz)
Corsair - 1058Kč(alza.cz)
OCZ - 1760Kč(alza.cz/czc.cz)
Chápu, že originál stojí vždy víc, ale v porovnání třeba s RAM corsair je to trošku moc. Navíc Corsair má ze všech papírově nejnižší latenci(možná chybně).
Máte už někdo zkušenosti s novými DDR3? Lze je jako DDR2 libovolně kombinovat? Nerad bych si koupil Corsair a druhý den stál ve frontě na reklamačním.
Díky
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13
Koupil jsem T500 s originální pamětí 1x DDR3 2GB. Nakonec jsem si to nechal projít hlavou a objednal jsem další 2GB (asi po týdnu), ale ne od lenova ale z ebay. Stejné seriové číslo, stejné značení čipů, stejná deska plošných spojů, ale s touto pamětí notebook ani nenabootuje !!!
Zkoušel jsem různé kombinace, byl jsem značně naštvaný a nakonec pomohlo vyndat původní, místo ní dát tu novou, a starou dát do druhé pozice. V tomto to vše jede (Memtest 86 plus po dobu cca 15ti hodin).
Kup tu, kterou můžeš vyzkoušet, případně vrátit.
Zkoušel jsem různé kombinace, byl jsem značně naštvaný a nakonec pomohlo vyndat původní, místo ní dát tu novou, a starou dát do druhé pozice. V tomto to vše jede (Memtest 86 plus po dobu cca 15ti hodin).
Kup tu, kterou můžeš vyzkoušet, případně vrátit.
polo píše:Ake casovanie maju originalne moduli od Lenova ?
Mne CPU-Z pise 7-7-7-20 ale spatne urcuje DDR2 misto DDR3
Kazdopadne si myslim ze do notasu maj vicemene vsichni vyrobci stejny casovani, zejmena u DDR3 je to 7-7... u vsech co sem zatim nasel. Zitra objednam Corsair at to otestujem vsechno

Nevidím důvod, proč by paměti jiného výrobce neměly fungovat. To si jen Lenovo chce namastit kapsu. Koukni se, kolik si nechává takový Apple připlácet za další RAM, tam bys asi ani nepřemýšlel o "originál" Apple pamětech. Krom toho bych se vůbec nedivil, kdyby sis objednal Lenovo paměti a na nich bylo Corsair nebo Kingston.
Lenovo ThinkPad R61 14" (7732-NEG)
No ono jde o to, ze Lenovo ti zaručí , že ty paměti pojedou pospolu (hih a mi stejně nejede, viz příspěvky nahoře), budou ze stejné serie atd.
V době kdy jsem se ještě pachtil s počítadly, bylo úplně jedno co do toho člověk strčil. Nebyl problém mít 3 druhy SODIMM a počítač jel naprosto bez problémů. Nicméně s nástupem DDR2 už to není vždycky 100%
S největší pravděpodobností ti dvě různé paměti pojedou.... Ale je zde jistá nenulová pravděpodobnost, že nikoliv
)
Naštěstí se ceny posunuly dopředu. V době, kdy já kupoval originál lenovo , tak jsem za ně dal tuším 95USD (2G), dnes jsou již ceny zase úplně jinde...
V době kdy jsem se ještě pachtil s počítadly, bylo úplně jedno co do toho člověk strčil. Nebyl problém mít 3 druhy SODIMM a počítač jel naprosto bez problémů. Nicméně s nástupem DDR2 už to není vždycky 100%

S největší pravděpodobností ti dvě různé paměti pojedou.... Ale je zde jistá nenulová pravděpodobnost, že nikoliv

Naštěstí se ceny posunuly dopředu. V době, kdy já kupoval originál lenovo , tak jsem za ně dal tuším 95USD (2G), dnes jsou již ceny zase úplně jinde...
Rozhodně bych se nebál vzít podstatně levnější a stejně kvalitní paměti jiného výrobce. Při nejhorším je vrátíš, ale silně pochybuji, že by tam skutečně nešly. To už je větší šance, že ti dorazí vadné moduly.
Jinak jsem minulý týden přidával 2GB DDR2 pamětí od Kingstonu do svojí R61 a fungují na 100%.
Jinak jsem minulý týden přidával 2GB DDR2 pamětí od Kingstonu do svojí R61 a fungují na 100%.
Lenovo ThinkPad R61 14" (7732-NEG)
Tak sem rozebral notas nebot kazdy program ukazoval ze mam v pc neco jinyho...everest ani hwinfo nefunguji, resp ukazuji spatne hodnoty.
Pameti jsou jako obyc od Samsungu.
A po kratkem hledani na netu http://store.memorylabs.net/sad3so2gcl7n.html
Tak sem dneska obdrzel vyzvu k vyzvednuti. Zatim sem stihl jen foto, ktere se rozhodne neshoduje s tim co je na Alze. Coz teda nevadi, ale odrazi to smutnou skutecnost ze pulka produktu na shopech ma spatne fota a popisky
Zde foto
A snad jeste dnes nejake testy
(kdybyste mel nekdo napad v cem vsem testovat dejte vedet)

Pameti jsou jako obyc od Samsungu.
A po kratkem hledani na netu http://store.memorylabs.net/sad3so2gcl7n.html
Tak sem dneska obdrzel vyzvu k vyzvednuti. Zatim sem stihl jen foto, ktere se rozhodne neshoduje s tim co je na Alze. Coz teda nevadi, ale odrazi to smutnou skutecnost ze pulka produktu na shopech ma spatne fota a popisky

Zde foto

A snad jeste dnes nejake testy

upgrade Ram
Nechtělo se mi zakládat nové téma, tak jsem to šoupnul tady. Mám NTB Lenovo R500 (C2D 8400 2,26 Ghz, 1*2Gb DDR3 1066Mhz CL7 RAM OS WinXPpro32-bit). Je bezpečný/bezproblémový asymetrický dualchannel? Chci dokoupit jen 1 Gb DDR3 a mít 2+1Gb RAM. A nebo si mám připlatit za 2 Gb modul?