Zdravim,
vlastnim notebook HP Compaq 6510b. Chcel by som si donho kupit novy HDD a potreboval by som s tym poradit.
Teraz je v nom Toshiba MK1646GSX (160GB, 2 platne, 5400), a chcel by som ho nahradit nejakym s 1 platnou a vyssou kapacitou (320 je asi max. na 1 platnu??). Viete mi poradit, aky model je najlepsi?
Predbezne som vybral toshibu MK3265GSX, ale ak to nie je dobra volba, necham si poradit.
Dovodom vyberu toshiby je, ze vo Viste mam HP 3D DriveGuard a tato utilita asi potrebuje aj nejaku kompatibilitu na strane samotneho disku (ale mozno sa mylim)...
/* EDIT: toto je uz vyriesene - nasiel som cloveka, ktory ma 7 na rovnakom notebooku a funguje mu vsetko:
no a aby som nezakladal dalsie nove vlakno, chcel by som sa poradit ohladom instalacie windows 7. HP totizto vydalo iba nejake zakladne drivery s podporou w7 tak by ma zaujimalo, ci mi bude vsetko dolezite fungovat (hlavne wifi/bluetooth, ktore maju iba spolocny SW vypinac a citacka odtlackov).
*/
Dakujem za odpovede
Vymena HDD + instalacia win7
Vymena HDD + instalacia win7
Naposledy upravil(a) LittleMan dne 27 bře 2010 12:41, celkem upraveno 1 x.
Zdravím,
Hnedka z kraje bych se zeptal, proč chceš zrovna 1 plotnový disk? Respektive máš k tomu nějaký důvod?
A co je mi známo ohledně HP 3D DriveGuard, tak ta by měla fungovat se všemi disky.
Ohledně driverů pro win7 od HP opravdu netuším, nicméně bych se zrovna u tohoto modelu nebál, že by něco nefungovalo.
Hnedka z kraje bych se zeptal, proč chceš zrovna 1 plotnový disk? Respektive máš k tomu nějaký důvod?
A co je mi známo ohledně HP 3D DriveGuard, tak ta by měla fungovat se všemi disky.
Ohledně driverů pro win7 od HP opravdu netuším, nicméně bych se zrovna u tohoto modelu nebál, že by něco nefungovalo.
drivery uz su vyriesene - mam potvrdene, ze vsetko funguje...
1 platna:
pros: mensia hlucnost (konkretne toshiba pise 19dB pri 1 a 25 pri 2 platniach) a teplota, mozno o trochu mensia spotreba, vyssia hustota zaznamu->vysia prenosova rychlost*
cons: max 320 gb
preco by som mal kupovat 320 gb na 2 platniach? (500gb nemozem (a ani velmi nepotrebujem), lebo mi nevyjdu peniaze na usb-box k staremu disku; a pokial viem, medzi 320 a 500 sa nic nevyraba, aj ked by sa po novom dalo 375GB (2 platnove 2.5 s kapacitou 750GB))
skor by ma zaujimala rada typu: "kup seagate/WD/samsung/toshibu/hitachi... konkretne tento (XYZ) model, lebo tieto (CVB, FDS) modely maju este 2 platne"
*rychlost: hdtune mi nameral avg 38,4 a max 48,0, min 25, access 17,9ms, burst 111... v podstate az na vyssi burst to iste co je tu, na druhu stranu som nasiel nejaky cinsky test tej toshiby (prodpokladam ze vsetky 2.5 disky s 320GB na 1 platni maju +-rovnake vysledky) a ta je podstatne rychlejsia
1 platna:
pros: mensia hlucnost (konkretne toshiba pise 19dB pri 1 a 25 pri 2 platniach) a teplota, mozno o trochu mensia spotreba, vyssia hustota zaznamu->vysia prenosova rychlost*
cons: max 320 gb
preco by som mal kupovat 320 gb na 2 platniach? (500gb nemozem (a ani velmi nepotrebujem), lebo mi nevyjdu peniaze na usb-box k staremu disku; a pokial viem, medzi 320 a 500 sa nic nevyraba, aj ked by sa po novom dalo 375GB (2 platnove 2.5 s kapacitou 750GB))
skor by ma zaujimala rada typu: "kup seagate/WD/samsung/toshibu/hitachi... konkretne tento (XYZ) model, lebo tieto (CVB, FDS) modely maju este 2 platne"
*rychlost: hdtune mi nameral avg 38,4 a max 48,0, min 25, access 17,9ms, burst 111... v podstate az na vyssi burst to iste co je tu, na druhu stranu som nasiel nejaky cinsky test tej toshiby (prodpokladam ze vsetky 2.5 disky s 320GB na 1 platni maju +-rovnake vysledky) a ta je podstatne rychlejsia
hp compaq 6510b (KE131EA#AKB + 2GB RAM)