Zdravim,
vlastnim notebook HP Compaq 6510b. Chcel by som si donho kupit novy HDD a potreboval by som s tym poradit.
Teraz je v nom Toshiba MK1646GSX (160GB, 2 platne, 5400), a chcel by som ho nahradit nejakym s 1 platnou a vyssou kapacitou (320 je asi max. na 1 platnu??). Viete mi poradit, aky model je najlepsi?
Predbezne som vybral toshibu MK3265GSX, ale ak to nie je dobra volba, necham si poradit.
Dovodom vyberu toshiby je, ze vo Viste mam [ ODKAZ ] a tato utilita asi potrebuje aj nejaku kompatibilitu na strane samotneho disku (ale mozno sa mylim)...
/* EDIT: toto je uz vyriesene - nasiel som cloveka, ktory ma 7 na rovnakom notebooku a funguje mu vsetko:
no a aby som nezakladal dalsie nove vlakno, chcel by som sa poradit ohladom instalacie windows 7. HP totizto vydalo iba nejake zakladne drivery s podporou w7 tak by ma zaujimalo, ci mi bude vsetko dolezite fungovat (hlavne wifi/bluetooth, ktore maju iba spolocny SW vypinac a citacka odtlackov).
*/
Dakujem za odpovede
Vymena HDD + instalacia win7
Vymena HDD + instalacia win7
Naposledy upravil(a) LittleMan dne 27 bře 2010 12:41, celkem upraveno 1 x.
Zdravím,
Hnedka z kraje bych se zeptal, proč chceš zrovna 1 plotnový disk? Respektive máš k tomu nějaký důvod?
A co je mi známo ohledně HP 3D DriveGuard, tak ta by měla fungovat se všemi disky.
Ohledně driverů pro win7 od HP opravdu netuším, nicméně bych se zrovna u tohoto modelu nebál, že by něco nefungovalo.
Hnedka z kraje bych se zeptal, proč chceš zrovna 1 plotnový disk? Respektive máš k tomu nějaký důvod?
A co je mi známo ohledně HP 3D DriveGuard, tak ta by měla fungovat se všemi disky.
Ohledně driverů pro win7 od HP opravdu netuším, nicméně bych se zrovna u tohoto modelu nebál, že by něco nefungovalo.
drivery uz su vyriesene - mam potvrdene, ze vsetko funguje...
1 platna:
pros: mensia hlucnost (konkretne toshiba pise 19dB pri 1 a 25 pri 2 platniach) a teplota, mozno o trochu mensia spotreba, vyssia hustota zaznamu->vysia prenosova rychlost*
cons: max 320 gb
preco by som mal kupovat 320 gb na 2 platniach? (500gb nemozem (a ani velmi nepotrebujem), lebo mi nevyjdu peniaze na usb-box k staremu disku; a pokial viem, medzi 320 a 500 sa nic nevyraba, aj ked by sa po novom dalo 375GB (2 platnove 2.5 s kapacitou 750GB))
skor by ma zaujimala rada typu: "kup seagate/WD/samsung/toshibu/hitachi... konkretne tento (XYZ) model, lebo tieto (CVB, FDS) modely maju este 2 platne"
*rychlost: hdtune mi nameral avg 38,4 a max 48,0, min 25, access 17,9ms, burst 111... v podstate az na vyssi burst to iste [ ODKAZ ], na druhu stranu som nasiel nejaky cinsky test tej toshiby (prodpokladam ze vsetky 2.5 disky s 320GB na 1 platni maju +-rovnake vysledky) a ta je [ ODKAZ ]
1 platna:
pros: mensia hlucnost (konkretne toshiba pise 19dB pri 1 a 25 pri 2 platniach) a teplota, mozno o trochu mensia spotreba, vyssia hustota zaznamu->vysia prenosova rychlost*
cons: max 320 gb
preco by som mal kupovat 320 gb na 2 platniach? (500gb nemozem (a ani velmi nepotrebujem), lebo mi nevyjdu peniaze na usb-box k staremu disku; a pokial viem, medzi 320 a 500 sa nic nevyraba, aj ked by sa po novom dalo 375GB (2 platnove 2.5 s kapacitou 750GB))
skor by ma zaujimala rada typu: "kup seagate/WD/samsung/toshibu/hitachi... konkretne tento (XYZ) model, lebo tieto (CVB, FDS) modely maju este 2 platne"
*rychlost: hdtune mi nameral avg 38,4 a max 48,0, min 25, access 17,9ms, burst 111... v podstate az na vyssi burst to iste [ ODKAZ ], na druhu stranu som nasiel nejaky cinsky test tej toshiby (prodpokladam ze vsetky 2.5 disky s 320GB na 1 platni maju +-rovnake vysledky) a ta je [ ODKAZ ]
hp compaq 6510b (KE131EA#AKB + 2GB RAM)