Problém s HDD

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
PavelH
občas něco napíše

Problém s HDD

Příspěvekod PavelH » 16 úno 2011 10:09

Zdravím, mám starší nb a jednou za čas u něj dochází k "zasekávání" disku. Když ho zapnu tak při náběhu systému i při následné práci se v náhodných intervalech (cca po 3-10minutách) kontrolka disku trvale rozsvítí a tak zhruba 30 sekund svítí aniž by bylo slyšet přeskakování hlaviček, naopak ozve se takové "cvaknutí" podobné zaparkování hlav. Počítač zatuhne. Pak se disk jakoby zbudí, donačte data, zase se s ním dá chvíli dělat a celá věc se opakuje. Co je mi záhadou, je že když nb restartuju, tak se v drtivé většině s novým náběhem systému tahle závada po zbytek dne už vůbec neprojeví. Stejně tak po dalších x zapnutí a celodenní práci - ani jedno zatuhnutí.

Odkaz na smart:
http://www.hddstatus.com/hdrepshowrepor ... n=4F7B89A5

Ikdyž už se mi nechce do starého nb moc investovat, ještě bych na něm rád nějakej čas pracoval, protože mi jinak vcelku vyhovuje. Vidíte to na koupi nového disku? Díky.
HP 6735b (KU211EA), AMD Turion64 X2 RM-70, 2GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 3200, 160GB HDD, 15.4" WXGA

Zpět na „Hardware“