Laserová ! myš ?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Maxton
občas něco napíše

Laserová ! myš ?

Příspěvekod Maxton » 12 dub 2011 19:38

Chci si koupit laserovou myš ktera ma proměnlivé rozlyšení od 600 do 3600dpi a k ní textilní podložku kuli lepšímu snímání při vyšších rozlyšeních.
Lze laserovou myš používat v nižších rozlyšeních i bez textilní podložky ?

Děkuji za odpovědi

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 12 dub 2011 20:21

Ano, já sám mám jednu (ale s rozlišením 3200) a používám ji bez podložky. Jde s ní myšovat přímo na notebooku, napravo od touchpadu, nebo na jakékoliv podložce, co máš zrovna u sebe (já si nosim notebook do postele, takže pro mě jenom knížka, ale když to máš na stole tak ten je taky v pohodě). S kvalitníma by mělo jít myšovat i na skle. Já mám Verbatim rapier za 600 kč, takže to samozřejmě nejde, ale dražší razory by to měly jakž takž zvládat :)

Maxton
občas něco napíše

Příspěvekod Maxton » 12 dub 2011 20:25

jj mě de o to doma budu mít textilní podložku ale do školy se mi jí nechce tahat tak jestli to bude fungovat i na dřevěnym stole... nerad bych kupoval 2 myši

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 12 dub 2011 20:40

Bude. Mám tuhle: http://www.alza.cz/verbatim-rapier-v1-d101718.htm a zkoušel sem jí na školní lavici a fungovala dobře. Ale asi bych ti doporučil, pokud nechceš ve škole hrát hry, myš ani jiný příslušenství netahat, protože může lehce přijít k újmě.

Maxton
občas něco napíše

Příspěvekod Maxton » 12 dub 2011 20:44

jj díky za odpověď

Rozmy
občas něco napíše

logitech

Příspěvekod Rozmy » 18 dub 2011 22:29

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit myšku Logitech Anywhere Mouse MX . Je sice trochu dražší, ale funguje naprosto bezvadně. Výborná povrchová úprava se příjemně drží a neklouže. Na jednu baterku vydrží perfektně dlouho (u mě 3 měsíce při používání 12h denně) a je celkem lehká. Přijímač mám pořád zastrčený v NTB. Při zapnutí myšky se spáruje okamžitě, nemusím na nic čekat. Prostě otevřu NTB zapnu myš a funguju. Zkoušel jsem všechny možný povrchy a nenašel jsem nic, na čem by nefungovala, ani zrcadlo ji nerozhodilo. Myška má hodně šikovně řešený vypínání, který při vypnutí překryje senzor, takže se do něj nedostávají nečistoty při přenášení (k myšce je i pouzdro).

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70086

Za ty peníze rozhodně stála.
HP Compaq 625 WT274EA - AMD Athlon II X2 2.1GHz; 4GB DDR3 1333MHz; ATI Mobility Radeon HD 4250; HDD 320GB 5400RPM; Windows 7 64bit. Ultimate

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 18 dub 2011 22:46

Kvalitní to určitě je, ale otázka je: vyplatí se to za tuto cenu? Přece jenom, její výkonost třeba při hrách nebude nijak obrovská a za tuhle cenu jdou sehnat opravdu dobrý herní myši.

Rozmy
občas něco napíše

logitech

Příspěvekod Rozmy » 18 dub 2011 22:59

ano, herní myší za tu cenu seženeš. Nicméně já ji tady jako herní nerecenzuji.
Pokud jsem se přehlédl a sháníte tu herní myš, tak sorry...

Jako ne-herní myška je tohle podle mě vynikající volba, která za ty peníze určitě stála. Bál jsem se, že se při mé intenzitě používání bude brzy ošoupanej povrch pod palcem nebo ukazováčkem, ale dosud vypadá jako nová (po 8 měsících používání)
HP Compaq 625 WT274EA - AMD Athlon II X2 2.1GHz; 4GB DDR3 1333MHz; ATI Mobility Radeon HD 4250; HDD 320GB 5400RPM; Windows 7 64bit. Ultimate

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 18 dub 2011 23:08

Ne, máš pravdu - o herní myši se rozhodně nebavíme. Tenhle logitech je určitě kvalitní a dobrá volba, pokud potřebuješ něco spolehlivýho na cesty, ale jinak jsou její funkce, řekl bych, poměrně slabý. Já bych třeba s myškou bez možnosti změny hmotnosti pomocí závaží, možnosti změny DPI a funkčních programovatelnejch čudlíků asi pracovat nedokázal. Ale určitě to závisí hlavně na využití tý myši.

Jsem rád, že tu vidim po dlouhý době správnýho gentlemana :)

Zpět na „Hardware“