Grafická karta

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
frkolka
občas něco napíše

Grafická karta

Příspěvekod frkolka » 02 led 2012 08:10

Zdravím všechny, Mám velký problém s grafickou kartou. Mám notes HP Pavillion dv6690ec, který mi dosud sloužil naprosto bez problémů, avšak od včera nikdy nevidím na displey nic, kromě občasných čárek :( Při připojení k jinému monitoru se ten druhý ani nerozeběhne. Grafickou kartu mám nvidii 8400m. Stalo se mi to při brouzdání na internetu, takže jsem ji moc zrovna nezatěžoval. Něco už jsem četl o zapékání, čehož se děsim. Zkusil bych se i té grafice nějak vyhnout, jako třeba teamwieverem, nebo něčím podobným, ale když ani nevím zda se dostane do přihlašovací obrazovky. Máte nějaký nápad, nebo návrh jak se mu dostat na zoubek? Každá dobrá rada má váhu zlata. Díky

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 02 led 2012 09:05

Vyměnit nebo opravit.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 02 led 2012 09:18

Klasicka chyba techto grafik.
Jestli je karta ve slotu, tak vymenit za ATi, jestli ne, tak rozprodat na dily.
Asus ROG Strix G18

rainbof
občas něco napíše

Příspěvekod rainbof » 05 led 2012 10:12

8400 je problem už od výroby (tuším že je to tak že čip hřeje víc než měl uvedeno ve specifikaci výrobce a výrobci v důsledku toho používali špatné "pájivo") reflow by to měl vyřešit, na hodně těchto grafik se dodatečně vztahovala rozšířená záruka i po skončení té od výrobce.

Jinak to jak se dostat do tvého PC. Pokud jde o data tak vyndej disk a dej ho do PC kde si ho přečti. Pokud ti jde o použití toho stroje tak pokud máš verzi OS aspoň professional a máš nastavené heslo můžeš použít přístup přes vzdálenou plochu.

vanilka
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 07 led 2012 21:48

pokud chces docasnou opravu (3 - 9 mesicu), reflow bude stacit. vymenu GPU ti vzhledem k cene booka nedoporucuju, jelikoz se vzhledem k cene booka respektive opravy nevyplati. vyhodnejsi je ho prodat po dilech a koupit neco taktez pouzityho, ale bezproblemovyho.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

Zpět na „Hardware“