Invertor?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Newman_xf
občas něco napíše

Invertor?

Příspěvekod Newman_xf » 08 lis 2012 00:06

Zdravím, kamoška má ntb (HP Compaq 6715b + Win XP), který byl podsvícený řekněme na 30% jasu, který by měl mít a regulace nefungovala... Pravděpodobně se nejedná o softwarový problém, už BIOS, Linuxi i Windowsy mají pořád stejně slabý jas, stejně jako předtím. Catalysty sice jas mění, ale pořád je to jakoby přetáhlé tím filtrem na 30%... Začal jsem uvažovat o vysvícené CCFL nebo invertor.. výměna invertoru nepomohla problém byl úplně stejný. Ačkoli problém prý vznikl okamžitě (snad nějaký zkrat napájecího adapteru nebo pád), zkusil jsem připojit jiný LCD screen (abych ověřil CCFL), který ovšem opět svítil nedostatečně - i když objektivně o trošku víc...Skoro jsem se rozhodl nechat to alespoň takhle, ale chtěl jsem zkusit ještě jeden invertor (též kompatibilní k MB), avšak podsvícení bylo najednou 0% a velmi špatně čitelné (dle popisu na fórech notebook začal fungovat absolutně bez invertoru). Vrátil jsem tedy invertor, který poprvé fungoval o málo lépe, ale ani ten již nefungoval. Někde na fórech jsem se dočetl, že takhle se projevuje deskou odpálený invertor - první start OK, druhý konec... Pro jistotu jsem otestoval invertor na svém počítači (MSI GX620 - a ten samý problém), jsem si celkem jistý, že odešly invertory, ale nejsem si jistý proč teď. Dodržel jsem WXGA i 15,4" obrazovku, přestože se nejednalo o obrazovky z toho samého typu ntb. Typuji, že je to tím. Dále, při kvedlání s kabelem napájecím problikává obraz. Kabel a konektor je vykvedlaný, pochopil jsem, že to kdysi spadlo nebo tak něco. NTB při odpojené baterii a zapojeném napájení ze sítě vůbec nejede, nabíjení baterie probíhá, ale musí se najít správná pozice. Skoro bych řekl, že při notebook funguje jako permanentní nabíjení a vybíjení baterie (možná proto snížený jas - ale to by mělo jít nastavit ne? ve Windosech nastaveno, ale nic se neděje). Obávám se, že je něco špatně na desce. Potřeboval bych pokud možno názor někoho, kdo s tím má zkušenosti nebo se v tom vyzná lépe. Díky za pomoc.

sniip26
občas něco napíše

Příspěvekod sniip26 » 11 lis 2012 18:46

Ak je vadny invertor, da sa jednoducho nahradit. Chyt a vyj... ho von. Kup si invertor k tym farebnym trubiciam co sa dava do pc, tie studene katody ci jak sa to vola. Alebo ak sa tomu rozumies tak si vyrob zdroj cca 1000v. Napoj to na to a ficis 8) Robil som to na niekolkych notebookoch a pohoda, len jas nejde regulovat no urcite by sa dalo poriesit aj to.

Zpět na „Hardware“