Dobrý den,
na mém již pár let starém stroji Lenovo Thinkpad R500 postupně odešli všechny USB konektory. Nejdřív se vytahal plast a pak zkřivily drátky. Teď řeším co s tím. V servisu mi řekli, že výměna USB na základní desce je komplikovaná a je možné, že náhradní díly ani nebudou dostupné. Také mě upozornili na možnost, že drátky se navzájem dotkly a USB je vyzkratované na základní desce.
Mám k dispozici jedno volné SATA, ke kterému je přístup z venku (místo optické mechaniky), ale na netu jsem nenašel možnost jak udělat ze SATA samce USB samici.
Zajímá mě, jaké je nejlevnější a nejjistější řešení, jak mít na svém ntb znovu funkční USB.
předem děkuji za odpovědi
co delat kdyz se USB konektor pokazi?
- Chlebovnik
- guru
Resil jsem taky u R500 vylamane USB. Na opravu/vymenu USB na desce jsem mel nabidku na cca 400Kc za vsechny.
Nakonec jsem koupil taky expresscard a zatim opravu neresim. Existuji i karty s 3xUSB 3.0, ale pocitej s tim, ze z nich nejde napr. bootovat. To na doma resi dock.
Nakonec jsem koupil taky expresscard a zatim opravu neresim. Existuji i karty s 3xUSB 3.0, ale pocitej s tim, ze z nich nejde napr. bootovat. To na doma resi dock.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W