Ahoj, máme doma takový problém. Na bytě jsme tři uživatelé wi-fi, ale poměrně často se nám stává, že nám vypadne síť a pomůže většinou jen restartování routeru. Já mám router v místnosti a začal jsem to řešit tak, že z něj vedu do ntb síťový kabel, ale to způsobuje ještě větší problémy u těch dalších svou ntb.
Chtěl bych se tedy zeptat, jestli má někdo podobné zkušenosti - jestli to může být nějakým nastavením nebo třeba u poskytovatele. Nutno dodat, že router už máme opravdu dlouho, tak jestli by to třeba nemohla vyřešit koupě nového. Děkuji všem za odpovědi a kdyžtak jsem připraven dále spolupracovat.
Problém s wi-fi (router)
Typ routeru? Ten router blbne od zacatku pouzivani nebo az v posledni dobe?
Muze odchazet zdroj toho routeru, samotny router nebo ten router nezvlada narocnejsi provoz.
Muze odchazet zdroj toho routeru, samotny router nebo ten router nezvlada narocnejsi provoz.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Na zjištění "zarušení" kanálů a vůbec stav wifi v okolí používám Wifi Overview na Android telefony (free aplikace), ukazuje spousty užitečných informací - okolní sítě a jejich výkon, vytížení a doporučení nejvolnějších kanálů atd atd.
Na PC jsou obdobné aplikace (třeba Netstumbler), ale tahle androidí mi připadá jednodušší i pro méně zkušené.
Na PC jsou obdobné aplikace (třeba Netstumbler), ale tahle androidí mi připadá jednodušší i pro méně zkušené.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P
Jeste dotaz, co je "pomerne casto"? Tuhne jednou za tyden nebo 3x denne?
Uz jsem zazil router, ktery tunhnul po upgradu ovladace Wifi v notebooku. Po vraceni stareho bylo po problemech. Nebo me v novem byte 2x mesicne tuhly ruzne routery, probehlo nekolik reklamaci, novy jel 2 hodiny. Nakonec mi nekdo poradil, ze mu taky nekde tuhne router a vyresil to tim, ze pred nej dal spinaci hodiny, v noci ho na chvilku vypne, tim i restartuje a uz leta mu takhle bezi bez problemu. Zkusil jsem to a nakonec zjistil, ze u me staci cokoliv dat mezi zdroj routeru a zasuvku (spinaci hodiny i bez nastaveni, prepetovka) a najednou jsou routery stabilni.
Uz jsem zazil router, ktery tunhnul po upgradu ovladace Wifi v notebooku. Po vraceni stareho bylo po problemech. Nebo me v novem byte 2x mesicne tuhly ruzne routery, probehlo nekolik reklamaci, novy jel 2 hodiny. Nakonec mi nekdo poradil, ze mu taky nekde tuhne router a vyresil to tim, ze pred nej dal spinaci hodiny, v noci ho na chvilku vypne, tim i restartuje a uz leta mu takhle bezi bez problemu. Zkusil jsem to a nakonec zjistil, ze u me staci cokoliv dat mezi zdroj routeru a zasuvku (spinaci hodiny i bez nastaveni, prepetovka) a najednou jsou routery stabilni.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W