cpu - bios power management setup

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
dyenej
občas něco napíše

cpu - bios power management setup

Příspěvekod dyenej » 21 zář 2007 12:13

:idea: NTB a v něm AMD Sepron mobile 3500+ , na rovinu nejsem zadnej expert a poreboval bych to trochu zchladit, JAK NA TO? jasně než jsem sem napsal, čekoval jsem nejruznejsi topicy a jejich fora atd.. NHC neprichazi v uvahu, dyz nainstaluju ten pozadovanej windous netFramework poserou se mi jiny veci, RMClock oh my got! potreboval bych jenom trochu ochladit ne si nastavovat vsechno mozny este abych neco jako lama vodpalil, tak jsem na to sel jako driv pres bios, mam tam posledni veci atd, no zalezitost jedna, ukaze se mi treba nasobic adalsi. nojo ale nemuzu nic zmenit - neni na to nejakej chmat klaves nebo neco podobnyho? snad jediny , opravdu jediny s cim bych moh manipulovat a to jenom Enable/Disable jsou tri nasledujici veci PowerNow ( standardně E ) ; EnhancedPowerSaving ( D ) ; CKE PowerDown ( standartně D ) - jo jenomže u těhletěch zas ja nevim co znamenaj a fakt bych vskutku nerad neco podelal, joo takze takhle to tropim.. nenasel by se kdo by mi trochu poradil, nebo nejaky linky i par tipu beru, to ja uz si zase zbytek dogooglim.. tonda

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 21 zář 2007 13:58

a jakou má teplotu ? Sempron moc netopí.
tento účet již není aktivní.

dyenej
občas něco napíše

Příspěvekod dyenej » 21 zář 2007 15:15

:arrow: má tak zhruba 55C v klidu , co myslíš ?

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 21 zář 2007 15:33

to se ještě dá. i kdž možná by stálo za to profouknout větráky nebo vyčistit notebook ze vnitř.
tento účet již není aktivní.

dyenej
občas něco napíše

Příspěvekod dyenej » 21 zář 2007 15:47

jasně, rozumim, potíž je v tom že ntbuuuk je novej, tudíž vrstva prachu je vskutku minimalni respektive ještě žádná, proto bych docela rád poladil tyhle power vecičky :wink:

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 21 zář 2007 19:45

A co ti jako Windows .NET Frameworks pokazi? Mam dojem ze NHC potrebuje verzi 2.0, takze nejdriv musis jeste nainstalovat verzi 1.1 a pres ni pak 2.0, myslim ze kdyz das rovnou 2.0 tak by to mohlo delat problemy.

dyenej
občas něco napíše

Příspěvekod dyenej » 21 zář 2007 20:18

hele treba ten jejich live update k motherbordu ad.. zni to hrozne ale je to sikovna vecicka.. jinak mas recht :!: :wink: , NHC potrebuje 2.0 a melo by se to natahnou pres 1.1 , taky sem to tak udelal no a tozhasilo to starsi veci pouziovajici ten predchozi netFramework, coz je divny, ale co neni to zas tak nejhorsi.. mimochodem zkousel jsem i netFrameworks 3.0 ale v mym pripade momentalne zadnej prinos.. jinak nejsou nekde nejaky navody jak na ten bijos?

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 21 zář 2007 22:52

Mam na notesu taky .net frameworks 3.0 ale neznam nic, co by je vyzadovalo... takze je mam docela zbytecne :) Notebooky maj BIOSy udelany tak, aby se dali co nejmenne nastavovat, jen to hlavni, ale hlavne pokud mozno aby se nedalo taktovat.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 22 zář 2007 18:22

Snadná varianta - mít zapnutý PowerNow, v pořádku systém, nastavit windows power plan na "Minimální spotřeba" a s trochou štěstí si to budou podtaktovávat samy.

Varianta pro kutily - RMClock, pokud nebudeš přidávat napětí tak nejhorší co se ti může stát je že se to kousne a budeš to muset resetnout, když budeš postupovat rozumně a nastavovat jen položky kterejm rozumíš tak by to mělo bejt v pohodě.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

dyenej
občas něco napíše

Příspěvekod dyenej » 22 zář 2007 21:32

Solitary píše: Notebooky maj BIOSy udelany tak, aby se dali co nejmenne nastavovat, jen to hlavni, ale hlavne pokud mozno aby se nedalo taktovat.
asi jo, no a mozna je to dobre, :D dyz do neceho dlouho stouras, tak se to pak s oblibou posere :wink:

Peca-on-line píše:Snadná varianta - mít zapnutý PowerNow, v pořádku systém, nastavit windows power plan na "Minimální spotřeba" a s trochou štěstí si to budou podtaktovávat samy.

vidim to tak ze pujdeme do zapasu srdickem a kdyz se k nam prikloni stesticko urcite vyhrajeme, je to blby, ale urcite to je to taky votomhle stesti :wink:

Peca-on-line píše: Varianta pro kutily - RMClock, pokud nebudeš přidávat napětí tak nejhorší co se ti může stát je že se to kousne a budeš to muset resetnout, když budeš postupovat rozumně a nastavovat jen položky kterejm rozumíš tak by to mělo bejt v pohodě.

hele jsem teda spis k ty prvni variante, nebot viz vise, zastavam nazor ze dyz se do neceho moc stoura pak se to stejne posere, ale i k tyhle kutilsky, :lol: kdybych jenom ubiral a snizoval napeti, ( a to samy s tim nasobicem nebo jak se to jmenuje ) tak je krome potencialni nestability systemu jak jsem vyrozumel, je mozny ze by se to nejak jako game-over totalka rozbilo?

mbelas
guru

Příspěvekod mbelas » 23 zář 2007 10:13

no lidi pomuze mi nekdo jak nastavit nejnižší napětí na mem 5520 , jedna se o procak athlon x2 1,8GHZ a nejnižší napětí má při 800mhz 0,900V ale chtelo by to ještě níže hodit na tech 0,8V ! pouzivam program RM CLOCK a chtel bych najit při nejnižším vytížení cpu pri tech 800mhz i nejnizší voltáž procasoru...pomůze mi nekdo jak tohle najít? :? Jinak na svem predchozim turionu 64 jsem z 0,950V to stahl na 0,8V a vse krasne slapalo, vydrz baterky se zvedla o 10minut.... :D jinak diky za kazdej nápád.....myslim si že to pujde stahnout na tech 0,8V, ale radši se zde ptám....diky za kazdej nápad a myšlenku :wink:

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 23 zář 2007 13:16

v prvom rade nezabudni odskrtnut moznost "spustat pri starte", lebo ked nahodis uz moc slabe napatie a comp ti zamrzne, tak sa to blbo napravuje... a takisto nezabudni nastavit windowsacky power profile na "vzdy zapnuto (always on)", lebo ti to bude zamrzat a nebudes vediet ci je to tym nizsim napatim alebo nie

takze budes stahovat to napatie pomalicky po nejakych 0,050V dole, zakazdym to das aplikovat a pockas minutku... toto budes robit az pokym ti nezamrzne comp, resp. nenabehne BSOD... pokial sa tak stane, tak natvrdo vypni comp (podrz vypinac cca. 5s)... ked ti nabehne zase win, tak nastav napatie o 0,025V vyssie ako to, pri ktorom ti to zamrzlo/BSOD... teraz si stiahni program prime95 a v menu options -> torture test zvol in-place large FFTs... nechaj tento test bezat niekolko hodin (odporuca sa 24, ale ja som nasiel spravne napatie uz po hodinke) - pokial ti program vypise chybu (napr. spatne zaokruhlovanie), tak opat natvrdo vypni comp a zvys zase napatie o 0,025V, zase pusti tento test a toto opakuj, az dokym ti program nevypisuje ziadne chyby ani po dost dlhom case... je mozne, ze to nevytazi uplne procesor, takze budes muset spustit ten program viackrat naraz

mne osobne sa podarilo stiahnut na mojom 25W semprone napatie z 0,975V na 0,825V, takze o toho 0,1V by sa mohlo hadam podarit aj tebe

mbelas
guru

Příspěvekod mbelas » 23 zář 2007 13:22

:D ohh moc moc diky........ :wink: :arrow: vse vyzkousim a pak se ozvu co jak jsem vykutil.opravdu moc diky :!:

mbelas
guru

Příspěvekod mbelas » 24 zář 2007 10:02

:D tak ja mam procak amd athlon x2 ...tk 55 na frekvenci 1,8Ghz a pri 800Mhz a napeti 0,9V jsem to stahl na 0,7V což je veliky poskok...........a vse jede jak má :D takze super.... :!: ventilator se spíná jen opravdu občasně což je fajn............ :D tedka vse projedu tim prime95 a je to.......dik :wink:

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 24 zář 2007 12:55

inak ten prime95 je len na vytazenie procaku pomocou "hrubej sily" - myslim, ze nepouziva ziadne sse/2/3/3Dnow instrukcie, takze aj ked pri testovani to bude uplne stabilne, tak sa ti moze este stat v buducnosti, ze ti to sem-tam vytuhne, prip. vyhodi oblubenu hlasku "aplikace provedla neplatnou operaci a bude ukončena", najma pri hrani, pozerani filmov atp. (osobne sa mi to stalo a prisiel som na to asi az po pol roku)... potom staci zvysit to napatie este o 0,025V a uz by to malo slapat 100%

Zpět na „Hardware“