upgrade cpu v notebooku acer
upgrade cpu v notebooku acer
mam acer travelmate 4001Lci a v nem Processor: Centrino 1.5 GHz . je tu nekdo kdo me poradi, jakej nejvykonejsi cpu tam pude dat? Nejak sem nenasel co mam vubec za chipset a jaka rada cpu tam pude narvat.
centrino nie je procesor ale platforma. mas tam asi procesor pentium M s dothan jadrom na frekv. 1,5GHz (ak je to pentium M 715), chipset je asi intel 855GME a socket 478. najviac do toho das asi pentium M na frekvencii 2,1 GHz (PM 765).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- občas něco napíše
Ghost píše:centrino nie je procesor ale platforma. mas tam asi procesor pentium M s dothan jadrom na frekv. 1,5GHz (ak je to pentium M 715), chipset je asi intel 855GME a socket 478. najviac do toho das asi pentium M na frekvencii 2,1 GHz (PM 765).
ok mrknu kde to dalo koupit a doufam, ze se svou zrucnosti vymenu zvladnu sam acer servis je prej ne zrovna supr
-
- občas něco napíše
Morfeo Olsen píše:Cau kdyz uz to tu je chtel bych se zeptat jaky bych dal do mojeho notesu ja nejlepsi procesor mam Acer aspire 3660 s procesorem Intel Celeron M procesor 410 1.46Ghz, 533mhz FSB , 1 MB L2 cache
diky
PS: popripade kolik by to stalo :X
Mám úplně stejný dotaz Mám HP nx6310, také M410, jediný možný problém je v chipsetu, ten je i940GML. Intel ve specifikacích uvádí že je určen pro Celeron M. Ale např. Core Duo T2080 nebo T2350 mají také jádro Yonah a stejně tak fsb 533MHz tak by mě zajímalo zda by tam CD (ne C2D) fungoval...
Dal by se do mého Acera 5101 ANWLMi hodit AMD Turion 64 X2 TL-60 (nebo TL-62) místo té MK-36ky co mám??
edit: jo tak už jsem si to našel...
edit: jo tak už jsem si to našel...
Acer Aspire 5101 ANWLMi - AMD Turion 64 X2 TL-56, 1536 MB RAM, ATI X1100 256MB RAM, 120GB HDD Toshiba 5400 RPM SATA, Windows XP Pro SP3
Sony Ericsson P1i
To jste mi nemohli říct že tu nesmí být obrázky v podpisu?
Sony Ericsson P1i
S chipsetom by si porblem nemal mat - ten podporuje vlastne "vsetko mobilne" od AMD, co sa dnes vyraba... s vyzarovanym teplom by tiez nemal byt problem... jediny problem ho bude zohnat - AMD svoje mobilne produkty nepredava koncovym zakaznikom, takze jedine na inzerat ak niekto rozpredava pokazeny NB, pripadne kupit cely pokazeny NB, pripadne skusit zavolat do servisu...
sry že obnovuju takhle zapadlé téma.
dnes jsem úspěšně upgradoval procesor z AMD Turionu MK-36 na AMD Turion X2 TL-56. Notebook je hned svižnější, krásně pracuje.
Sice při výměně byl problém s XPčkama co měly jádro uniprocessor a restartováním si zničily boot sector, boot.ini a hal.dll ale po 7 hodinovém boji s opravnou konzolí a Linuxem, jsem do systému dostal původní hal.dll, opravil boot sektory (nechtělo to vůbec projet fixmbr, fixboot ani bootcfg), najel s radostí do nouzového režimu, vyházel všechny ovladače a spustil obnovu systému. Pak jsem přes jeden šikovný script přepsal jádro na multiprocessor a jedeme vesele dál. (na mnohým serverech to řešili reinstalem windows ale já se tak lehko nevzdám )
dnes jsem úspěšně upgradoval procesor z AMD Turionu MK-36 na AMD Turion X2 TL-56. Notebook je hned svižnější, krásně pracuje.
Sice při výměně byl problém s XPčkama co měly jádro uniprocessor a restartováním si zničily boot sector, boot.ini a hal.dll ale po 7 hodinovém boji s opravnou konzolí a Linuxem, jsem do systému dostal původní hal.dll, opravil boot sektory (nechtělo to vůbec projet fixmbr, fixboot ani bootcfg), najel s radostí do nouzového režimu, vyházel všechny ovladače a spustil obnovu systému. Pak jsem přes jeden šikovný script přepsal jádro na multiprocessor a jedeme vesele dál. (na mnohým serverech to řešili reinstalem windows ale já se tak lehko nevzdám )
Acer Aspire 5101 ANWLMi - AMD Turion 64 X2 TL-56, 1536 MB RAM, ATI X1100 256MB RAM, 120GB HDD Toshiba 5400 RPM SATA, Windows XP Pro SP3
Sony Ericsson P1i
Sony Ericsson P1i
-
- guru
Kdybyste někdo chtěl tak na v sekci Bazar někdo prodává Turion X2 TK-57 1,9GHz za 700 Kč.
Kód: Vybrat vše
http://pctforum.tyden.cz/
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.