Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, jestli neexistuje nějaký program, který mi zjistí kompletní výkon počítače. Tím myslím, kolik "sežere" elektřiny za hod.
A nebo jak zjistit, jaký komponent kolik "žere". A pak to vše sešíst a pomocí vzorečku si to pak vypočítat.
Díky
Výkon počítače
exituje na to taky "program", ze zavolas do spolocnosti ktorej platis za elektrinu a pozicias si od nich wattmeter (myslim ze je to zadarmo)... v PC sa pomocou ziadneho programu neda nijak merat ani spotreba jednotlivych komponent ani spotreba celeho pocitaca... da sa to iba odhadnut z udavanych hodnot TDP - bohuzial tieto hodnoty platia pre 100% vytazenie (dokonca niekedy je aj pri 100% vytazeni spotreba nizsia ako udavane TDP), takze v pripade napr. surfovania po nete je ti tato hodnota na 2 veci...
Hlozek: ospravedlnujem sa, nechcel som aby to tak vyznelo, pisal som to narychlo - zabudol som smajla
co sa tyka tych hodnot TDP, tie existuju len pre procesory - ci uz graficke, alebo CPU... daju sa zistit v specifikaciach na strankach vyrobcov... potom treba este priratat zopar Wattov pre disky (2,5" - 2-3W; 3,5" - ~12W), pamate, zakladnu dosku, displej a este nejake straty na zdroji... vsetky hodnoty sa daju najst pomocou googla (dokonca existuju aj take "kalkulacky", ale tie pocitaju vacsinou dost divne cisla - kazdopadne da sa v nich vycitat aspon spotreba niektorych komponent)... ale vravim, najjednoduchsie by bolo pozicat si ten wattmeter - sice tie wattmetre co poziciavaju nie su nejake extra presne zariadenia, ale urcite ti vyjde presnejsia hodnota ako ked si to len teoreticky zratas, a navyse si mozes odmerat spotrebu pri roznom zatazeni...

co sa tyka tych hodnot TDP, tie existuju len pre procesory - ci uz graficke, alebo CPU... daju sa zistit v specifikaciach na strankach vyrobcov... potom treba este priratat zopar Wattov pre disky (2,5" - 2-3W; 3,5" - ~12W), pamate, zakladnu dosku, displej a este nejake straty na zdroji... vsetky hodnoty sa daju najst pomocou googla (dokonca existuju aj take "kalkulacky", ale tie pocitaju vacsinou dost divne cisla - kazdopadne da sa v nich vycitat aspon spotreba niektorych komponent)... ale vravim, najjednoduchsie by bolo pozicat si ten wattmeter - sice tie wattmetre co poziciavaju nie su nejake extra presne zariadenia, ale urcite ti vyjde presnejsia hodnota ako ked si to len teoreticky zratas, a navyse si mozes odmerat spotrebu pri roznom zatazeni...
Děkuji, tak strýček google mi poradil.
To mbelas: zajímá mě, o kolik "žere" nový počítač víc, než ten starší.
Pojede totiž nepřetržitě 24hod denně na cca 70% výkonu. Tak aby mi pak za rok nepřišla faktura na miliony. Dnešní pc jsou dostz výkonné a to taky něco stojí. Akord, pokud jede celý den na takový výkon.
Ještě jednou děkuji.
To mbelas: zajímá mě, o kolik "žere" nový počítač víc, než ten starší.
Pojede totiž nepřetržitě 24hod denně na cca 70% výkonu. Tak aby mi pak za rok nepřišla faktura na miliony. Dnešní pc jsou dostz výkonné a to taky něco stojí. Akord, pokud jede celý den na takový výkon.
Ještě jednou děkuji.