Zdarvím,
chtěl bych u svého IBM Z60m rozšířit paměť. Mám tam 512 jeden modul a nevím co mám koupit, jestli koupit dalších 512, 1Gb. Chtěl bych totiž aby paměti šli ve dvoukanálovém režimu...
Neví náhodou někdo jak zjistím jestli se dvoukanálový režim právě používá? např. v BIOSu a td... Díky za rady, ty supr ceny pamětí musím využít
Dvoukanálový režim u DDR II
Plnohodnotne ti dual channel pojede se stejnymi pametmi (tj. stejna velikost) kdyz budou ruzne, tak to pojede sice taky (asynchronni dualchannel), ale mene efektivneji... jinak myslim, ze treba CPU-Z ukazuje u pameti jestli jsou v dualchannelu ci ne.
Pri tehle cenach si muzes lehce dovolit koupit 2x1GB, 512MB je dnes sakra malo a pomalu uz i ten 1GB...
Pri tehle cenach si muzes lehce dovolit koupit 2x1GB, 512MB je dnes sakra malo a pomalu uz i ten 1GB...
Na chipsetu 945PM jsem srovnával výkon pamětí v konfiguracích:
1024+512 v asynchroním režim DCH
1024+1024 klasický DCH
Ve výsledku (Everest, SiSo., HW32) bez žádného měřitelného rozdílu (pokuď tak do 1%), až jsem byl překvapený, jak to mají kluci z intelu hezky odladěný.
1024+512 v asynchroním režim DCH
1024+1024 klasický DCH
Ve výsledku (Everest, SiSo., HW32) bez žádného měřitelného rozdílu (pokuď tak do 1%), až jsem byl překvapený, jak to mají kluci z intelu hezky odladěný.
Asus A8J
T7200, 2GB RAM, 160 HDD, GO 7700 ,"14" WXGA+, OS Vista ... + 19 Samsung LCD , 512GB WD DISK
T7200, 2GB RAM, 160 HDD, GO 7700 ,"14" WXGA+, OS Vista ... + 19 Samsung LCD , 512GB WD DISK
Tak sem to už nainstaloval...:-)
Tak jak jsem slibil tak jsem tu se zpětnou vazbou:-) Paměti sem koupil KINGSTON 1024MB/533MHz DDR2 CL4, nejsou to žádné speciálky pro Lenovo/IBM a běží mi zatím moooooooc dobře.... Samotný modul co tam už je ale od Kingstonu není, je to nějaký čip s nápisem Korea... Pravda je že sem je zatím netestoval, ale mě stačí to,že se počítač evidentně zrychlil... Jinak CPU Z hlásí režim dual..... Všem co váhají jestli paměť rozšířit musím že JO, fakt se to vyplatí!