Vymena cpu na acer aspire 3103
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Takze sem se v tom zase stoural... nasel jsem AMD Turion 64 X2 TL-56 v americe k objednani za $172.99 ,, z aceru mi napsali ze mi vymeni meho semprona na 1,8 ghz za nakeho taktovanejsiho na 2,2 za 150 EU plus 600 vymena technika ... takze je asi cenove vyhodnejsi (i vykonove) si ho koupit z USA a vymenit sam a ted otazka: v mem notasu je sempron 3400 + nevim bohuzel jaky mam teplotni vykon ???? nevite to nekdo ? hledal jsem asi malo ... a novy turion 64 X2 ma teplotni vykon 33 W takze teoreticky asi nebude problem v chlazeni??? .. tipuju si totiz ze ten sempron bude mi teplotni vykon blizko k 28 W .. ??
-
- guru
btw todle jsem nasel na http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=189617
takze upgradovat bios a procesor pofrci ... BTW nevite nekdo jak upgradovat bios z linuxu ?
you need to make sure that the latest BIOS is installed in the unit first as some of the newer revision CPU's may not be detected properly; the CPU is 100% user upgradable as it is socketed. In order to ensure that the unit doesn't get too hot i wouldn't go further than a turion tl-56, but seeing as thats the fastest cpu listed it wont be a problem
takze upgradovat bios a procesor pofrci ... BTW nevite nekdo jak upgradovat bios z linuxu ?
Zalezi jake verze BIOSu Acer nabizi (mas Acer, jestli sem to spravne pochopil, ze?) jestli to je nejaka windowsacka utilita, tak to budes mit z Linuxu tezky pokud to je nejaka bootovaci utilita tak to bude v pohode... zalezi co sezenes, pak si na to stejne radsi najdi nejaky navod, ono by to nejak mohlo i jit z Linuxu, kdysi se neco takoveho taky schanel, kdyz sem si zprasil Bios
no zkousel sem tedka posledni verzi spusti prez WINE a procesor bezel na 1OO procent tak jsem to killnul ... asi na kaslu pac sem se docetl v RELEASE te verze co uz mam ze podporuje i turiony takze snad pohoda .. jinac asi externi HDD s winem
BTW: k tomu chlazeni si taky myslim ze pohoda cetl jsem nekde na netu ze to typek delal a ze nepoznal rozdil a pro jistotu tam dal jeste pod celkove chlazeni medenou desticku s kupou pasty .. takze to udelam taky ... mam teplotu za normalniho stavu 37 takze kdyby byla u turionu kolem 45 vubec bych se netrepal
BTW: k tomu chlazeni si taky myslim ze pohoda cetl jsem nekde na netu ze to typek delal a ze nepoznal rozdil a pro jistotu tam dal jeste pod celkove chlazeni medenou desticku s kupou pasty .. takze to udelam taky ... mam teplotu za normalniho stavu 37 takze kdyby byla u turionu kolem 45 vubec bych se netrepal
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Bougi23 píše:Takze sem se v tom zase stoural... nasel jsem AMD Turion 64 X2 TL-56 v americe k objednani za $172.99 ,, z aceru mi napsali ze mi vymeni meho semprona na 1,8 ghz za nakeho taktovanejsiho na 2,2 za 150 EU plus 600 vymena technika ... takze je asi cenove vyhodnejsi (i vykonove) si ho koupit z USA a vymenit sam a ted otazka: v mem notasu je sempron 3400 + nevim bohuzel jaky mam teplotni vykon ???? nevite to nekdo ? hledal jsem asi malo ... a novy turion 64 X2 ma teplotni vykon 33 W takze teoreticky asi nebude problem v chlazeni??? .. tipuju si totiz ze ten sempron bude mi teplotni vykon blizko k 28 W .. ??
Má přesně 25W, btw jak jsi s ním spokojený ? Můj Aspire 3104 (Semp64 1,8GHz 512kB L2) už kleknul po čtvrtý, takže už se poohlížím po jiném s Turionem X2
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
kleknul
Mno už jsem ho měl 3x v reklamaci kvůli tomu, že mi mizela mechanika ze systému a BIOSu (nutný restart) mno a teď posledně opět zmizela mechanika a po restartu začal pípat, prostě se nějak podělal BIOS.