Baterie - výměna za novou
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
ano ale to je zaruka na kapacitu ne na baterii na tu je zaruka 2 roky pokud by teda nejakou nahodou UPLNE odesla ze by ji notes nedetekoval tak by jsi dostal novou
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
Zdravím, taky mám odbodbnou zkušenost:) Mám notebook HP Compaq 6730s - asi 6,5 měsíce. Na začátku ukazoval při plné baterii notebook výdrž asi 180 minut. Teď při plné baterii ukazuje asi 75 minut - ztrácí se kapacita. V papírech, co byly u notebooku, je napsáno, že na baterii dodanou s počítačem se vztahuje záruka 1 rok. Mám tedy možnost požadovat výměnu baterie na základně udané ztráty kapacity baterie?
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
ano ale taky bych si overil zda je pocitac dobre nastaveny protoze pak se plati neopravnena reklamace a neni problem treba v baterce ale v nastaveni PC mod prenosneho PC/vysoky vykon ci wifi a jas
Najlepsi spôsob je pozret si smart status baterie kde je presne napisane aka je menovita kapacita a aka je aktualna kapacita napriklad v evereste vid. moja bateria po 15 mesiacoch bezneho pouzivania !!! hold fujitsu neni HP ze ...
Screen :
Este ma pocas servisovania notebookov nikdy nenapadlo merat kolko to zariadenie vydrzi vo windowse ked tam uzivatelia maju milion programov a blbosti , vzdy pozriem smart status baterky kde je pekne vsetko zaznamenane a mam jasno prip. to vytlacim zakaznikovy a hotovo .
Jej kapacita je este stale 92% pôvodnej kapacity .
Stupeň vybitia = percento opotrebovania baterky
menovita kapacita = kapacita novej baterky
kapacita plneho dobitia je tych 92 percent z menovitej ... na tuto kapacitu sa vam MAX. bateria vie nabit .
Ked je po 6 mesiacoch od kupy opotrebovanie vyssie ako 20 percent tzn. kapacita nizsia ako 80 percent je to dôvod na vymenu baterky v ramci zaruky .
Screen :
Kód: Vybrat vše
http://uploading.sk/obrazek/pkm2wwz/smart-bateria.jpg
Este ma pocas servisovania notebookov nikdy nenapadlo merat kolko to zariadenie vydrzi vo windowse ked tam uzivatelia maju milion programov a blbosti , vzdy pozriem smart status baterky kde je pekne vsetko zaznamenane a mam jasno prip. to vytlacim zakaznikovy a hotovo .
Jej kapacita je este stale 92% pôvodnej kapacity .
Stupeň vybitia = percento opotrebovania baterky
menovita kapacita = kapacita novej baterky
kapacita plneho dobitia je tych 92 percent z menovitej ... na tuto kapacitu sa vam MAX. bateria vie nabit .
Ked je po 6 mesiacoch od kupy opotrebovanie vyssie ako 20 percent tzn. kapacita nizsia ako 80 percent je to dôvod na vymenu baterky v ramci zaruky .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
Mě se sesypala baterka u MSI a to docela nehorázným způsobem. V Alze mi technik tvrdil, že i kdyby vydržela 1 minutu, tak ji nelze po roce a něco reklamovat a nechtěl to do protokolu vůbec napsat a že ta baterka je OK (trochu iracionální, ale budiž). Nakonec sem ho přesvědčil, aby závadu do reklamačního protokolu napsal. Vzhledem k tomu, že mám co do činění s právem vím, že jeho tvrzení nemělo naprosto žádnou oporu v zákoně. Zjednodušeně řečeno na baterku jsou 2 roky a pokud bude mít takovou kapacitu, že nevydrží ani 5 minut je vadná, pokud ale přijdete do servisu s tím, že vám notebook vydrží o půl hodiny mín budete mít smůlu, protože to se rovná běžnému opotřebení. Rozhodně se ale běžnému opotřebení nerovná 90 a více procentům ztráty kapacity. Aspon tak to vidím já. Jsem zvědavej, jak to nakonec vykomunikuju.
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
hmm tak to myslis spatne na baterku je 2 roky a muze vydrzet 1 minutu porad bude jen opotrebovana na kapacitu je dle smlouvy takze jak kde ale vetsinou 6 mesicu