Hledam pomoci napric INTERNETEM
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
pokud jsi nekde z blizkosti Berouna nebo Pribrami, muzu ti to samozrejme vymenit (kdyz si privezes demontovanou desku, tak i na pockani). cas mam vetsinou o vikendech.
jinak si myslim, ze kupovat novou EEPROM-ku je zbytecnost. tech 15,-EUR + postovny je vcelku dost, kdyz by stacilo tu puvodni jen vypajet a (v pripade, ze je k dispozici BIOS v binarnim souboru) flashnout v externim programatoru..
no a posledni poznamka - pokud vladnes mikropajkou, bez problemu si tu EEPROM-ku vymenis sam. je pravda, ze horkovzdusna SMD stanice je lepsi, ale mikropajkou to jde taky.
jinak si myslim, ze kupovat novou EEPROM-ku je zbytecnost. tech 15,-EUR + postovny je vcelku dost, kdyz by stacilo tu puvodni jen vypajet a (v pripade, ze je k dispozici BIOS v binarnim souboru) flashnout v externim programatoru..
no a posledni poznamka - pokud vladnes mikropajkou, bez problemu si tu EEPROM-ku vymenis sam. je pravda, ze horkovzdusna SMD stanice je lepsi, ale mikropajkou to jde taky.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
ParnoCZ:
Jako nezlob se, ale je to i trosku Tva blbost, ikdyz ted Ti to uz moc nepomuze.
Za kazdou cenu flashovat BIOS, ikdyz nemas zadne problemy.
Stacilo by si procist par for pred timto krokem a hned bys vedel, ze se do toho nemas poustet. Kor u notebooku, ktery je bez zaruky.
Holt za pitomost se plati.
Stacilo by si procist par for pred timto krokem a hned bys vedel, ze se do toho nemas poustet. Kor u notebooku, ktery je bez zaruky.
Asus ROG Strix G18
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
nesouhlas. snaha mit aktualni BIOS je naopak chvalihodna
, u notebooku mozna o to vic, ze pomerne casto update BIOS-u znamena napr.nove mapy pro fan management, coz je rozhodne ku prospechu veci.
riziko pri flashovani booka a desktopovy desky by melo byt stejny. je ale pravdou, ze pri nepovedenym flashnuti je naprava u notebooku podstatne slozitejsi (krome nekterych modelu napr.od FSC, ktere maji BIOS chip v patici a la desktop).
snad jediny, co bych ParnoCZ-ovi vytknul (predpokladam, ze to tak delal) je flashovani z Win. pokud se totiz flash nepovede, je to temer vzdy prave pri flashovani z OS. jistejsi je si udelat bootovaci flashku a flashovat z DOS-u.

riziko pri flashovani booka a desktopovy desky by melo byt stejny. je ale pravdou, ze pri nepovedenym flashnuti je naprava u notebooku podstatne slozitejsi (krome nekterych modelu napr.od FSC, ktere maji BIOS chip v patici a la desktop).
snad jediny, co bych ParnoCZ-ovi vytknul (predpokladam, ze to tak delal) je flashovani z Win. pokud se totiz flash nepovede, je to temer vzdy prave pri flashovani z OS. jistejsi je si udelat bootovaci flashku a flashovat z DOS-u.
orgasmic píše:ParnoCZ:
Prepáč, ale ja myslím, že fórum je predovšetkým miesto, kde si majú užívatelia pomáhať a nie nadávať si do pitomců.
Užívateľ ParnoCZ už v predchádzajúcich príspevkoch podľa mňa dal na javo, že si uvedomuje svoju chybu, tak prečo tá zbytočná kritika, ktorá užívateľovi ParnoCZ pri riešení jeho (naozaj zložitého) problému nepomôže ?
tak toto nahodou vim, (ale) a je to vzdy ale je to jen moje blbost, protoze z OS jsem to delal poprve a naposledy vzdy to delam prez flesku a tentokrat sem to halt pos...l
A jak rika mistr moderator
za blbost se plati. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jinak byl jsem v servisu u Autocontu LBC je tam clovek co to parkrat mel v ruce a delal a zachranil. Jenze jsem ho nemel sebou bo jsem jen jel na zvedavou. Mam mu to tam dat a nebo se domluvime mi dva pro mne neni problem kamkoliv dojet.
Samozrejme zalezi jen a jen na tobe, jestli se ti do toho chce a nebo me posles k sipkum
:D:D a reknes at se o to pokusi tam a zase at neco nepodelaji tam a potom uz jen zakladka a to necham na popelnici
Jinak zakladni deska k tomuto modelu cca. 10 tis. To je raketa jak svina

A jak rika mistr moderator

Jinak byl jsem v servisu u Autocontu LBC je tam clovek co to parkrat mel v ruce a delal a zachranil. Jenze jsem ho nemel sebou bo jsem jen jel na zvedavou. Mam mu to tam dat a nebo se domluvime mi dva pro mne neni problem kamkoliv dojet.
Samozrejme zalezi jen a jen na tobe, jestli se ti do toho chce a nebo me posles k sipkum

Jinak zakladni deska k tomuto modelu cca. 10 tis. To je raketa jak svina

-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
pokud si dojedes do obce Jince (okr.Pribram) nekdy o vikendu s demontovanou deskou a novym BIOS chipem, vymenim ti to na pockani a zdarma (jako revans bych si nechal puvodni EEPROM-ku
). pokud by si chtel do puvodni EEPROM-ky flashnout BIOS, na pockani by to bohuzel neslo. jakykoliv IC (vcetne BGA) jsem schopen prakticky na pockani odpajet, ale programator mam v praci. tzn.v takovymhle pripade bych booka (nebo jen desku) potreboval na minimalne dva vsedni dny.

vanilka:
Mám aj ja jednu otázku
Mne na notebooku občas pískajú cievky, chcel by som ich preto vymeniť.
Sú to SMD cievky, s kontaktmi pod súčiastkou, ako ich vymeniť ? S teplovzdušnou pájkou ?
http://img.tootoo.com/mytootoo/upload/4 ... b6eaaf.jpg
Mám aj ja jednu otázku

Mne na notebooku občas pískajú cievky, chcel by som ich preto vymeniť.
Sú to SMD cievky, s kontaktmi pod súčiastkou, ako ich vymeniť ? S teplovzdušnou pájkou ?
http://img.tootoo.com/mytootoo/upload/4 ... b6eaaf.jpg
- Chlebovnik
- guru
- Chlebovnik
- guru
JejKey píše:Já jsem byl vcelku úspěšný s bezbarvým nevodivým lakem.
To je chytré! Už si vybavuji, že jsem taky o laku někde četl, ale ten vosk mě napadl jako první.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p