Jo a ještě se chci zeptat, bude to stupidní dotaz, ale i tak Existuje nějaký způsob jak ze starého disku přenést na nový třeba účetnický program, tak aby ty data zůstala zachována??
Jakej máš program?? Teď jsem to dělal nedavno, byl to program Pohoda a je tam prý někde zalohovat vše a to přetahneš na flash disku a na novým dáš rozbalit vše. Toť vše snad ti to pomuže
jen obecne:
u tohohle typu programu jsou data vzdycky uchovavana v nejake databazi a ta je umistena v nejakem adresari - at uz na tom samem lokalnim disku (ale obvykle na jinem logickem disku), nebo na jinem fyzickem disku, ale na te same masine a nebo na jinem pocitaci (serveru/sitovem disku).
melo by tedy stacit program nainstalovat na ten novy disk a ten adresar s databazi tam (na spravne misto) prekopirovat - pro program by se vlastne nic nezmenilo, data by nasel pod stejnym nazvem jako driv.
chytry program by mel umet ty data natahnout i z toho stareho disku a zalozit si novou datatbazi - v kazdem pripade bys mel o tom programu neco vedet- kdyz se spravne zeptas toho, kdo s tim programem dela, tak z nej obvykle potrebne udaje postupne vytahnes...
Jo a ještě jsem si všimnul, že po přidání RAM se jednak zrychlil celý systém, jak jsem očekával, ale co mě překvapilo bylo i to, že disk přestal "chrastit".