Objektivne: Intel X3100 VS Nvidia 7000M

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 15 lis 2007 20:06

Daji se spustit , ale HRAT - to uz opravdu ne.
A to je prave to na cem se neshodnem... spousta tech "postarsich her" na tehle integrovanych grafikach jako je X1250 ci 7000M se daji hrat naprosto bez problemu s dobrou grafikou. A kdyz se to bude na vysoke detaily uz sekat, tak se snizi a tady je prave zas ta filozofie kterou ty nechapes... ty tu porad srovnavas notesy s dedikovanymi a integrovanymi proti sobe vykonostne, a tak jako by meli stejny ucel a to je HRY, ale ostatni duvody opomijis... nebo to okecas ze je to o financich. (ted nemam na mysli ty notesy s dedikovanou za 50k kde na baterku vydrzi dyl jak ty levne s IGP... ale napr. 20k vs. 30k) jenze tady jde o to ze clovek dostane nezraci notes, za levne penize... a tresnicka na dortu u toho notesu je ze tam tu hru spusti a toho cloveka pak nezajima ze mu to pojede na LOW detaily, tohle zajima herni maniaky kteri si notes proste s tou dedikovanou kartou koupit museli a pro ktere je ponizujici i hrat na medium s 50fps... protoze oni hrajou jen na high s 60+ , jinak to vypada jako 5let stara hra a seka sev :roll: tohle ty ale nikdy nepochopis a ani se o to nesnaz...

chevrolet
občas něco napíše

Příspěvekod chevrolet » 15 lis 2007 20:16

No hele ja si ted kupuju book a mam na rozmysleni dva zhruba srovnatelny co se tyce procesoru a ramky jeden stoji 15 tacu a druhej 18.5 (kdyby nemel o 40gb vetsi disk a bluetooth,lepsi repraky tak stoji tak 17) takze v tom za 15 je Nvidia 7000M a v tom za 18,5 ( kdyz bych odecet ty blbosti tak zhruba 17) je grafika Nvidia 8400M GS to je dost podstatnej rozdil a ty 2 litry mi fakt za to stojej naka baterka koho zajima ze to zere o trosku vic....o to vazne de asi tak 5% lidem...je to jasny proc si nekoupit integorvanou sou levny ale kdyz muzes mit o 2 tacy vys dedikovanou tak dou vsecky kecy jako setreni baterky a hluk nebo teplo stranou....podle me to rikas jen proto ze nemas dedikovanou.....ale ok neberu ti tvuj nazor ale ProStreet nebo COD 4 na 7000M rozjedes dost spatne... :wink: ani jeden z tech ntbk neni herni a podle me se daj srovnavat....

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 16 lis 2007 09:11

o to vazne de asi tak 5% lidem...podle me to rikas jen proto ze nemas dedikovanou
:roll: Ty procenta mas ze statistickyho uradu? Ja nemam dedikovanou protoze ji nechci mit, potrebuju notes kterej vydrzi na baterky, a zaroven davat za notes 35k a vic jen proto abych mel slusnou baterku a i tu dedikovanou je podle me uz nesmysl, to bych si radsi upgradnul desktop a koupil ten levnej notes... to ze si budu moc zahrat na notesu NFS Prostreet je uzasny, ale co s tim kdyz mi baterka exne uprostred prednasky nebo ani clovek nedokouka 2hodinovej film na baterku... priste radsi vaz slova a zamysli se... o vydrz baterky jde vetsine normalnich lidi, notes ma totiz primarni ucel byt mobilni a to bez baterie uznej... jaksi nejde

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 16 lis 2007 10:36

Solitary: Jediny, kdo zde nechape tu filosofii, jsi ty. Rikal jsem, ze naprosto chapu koupi notesu s int GK - ma hodne vyhod - ale nechapu truhliky, co na nem potom hraji tituly, jako STALKERA. Samozrejme ty 4 a vice let stare hry ano, ale ty novejsi tituly :roll: Proste dle meho nazoru je zde plno lidi , co ma int GK a hraji v nesmyslnem rozliseni na low detaily novejsi hry. Tady zase unika smysl notebooku s int GK. Takze se snaz pochopit techto par radku. Kdyz notebook s int GK, tak na office , kdyz hraju, tak dedikovana - to snad chapes.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 16 lis 2007 12:33

STALKER teda extra hratelnej není ani náhodou pod integrovanou grafikou počkám si až mi soused pučí plnou ale na tom MP demu to bylo teda šílený. kolem 19 fps a při nepřátelých ještě horší. Nechápu o čem se hádate kupte si desktop a hrajte hry. kupte si notebook a pracujte. A nebo si kupte notebook a "hrajte" takhle to je a bude pořád.
tento účet již není aktivní.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 16 lis 2007 16:53

Kdyz notebook s int GK, tak na office , kdyz hraju, tak dedikovana - to snad chapes.
Michale ja nechapu proc ti tak lezi v zaludku ze nekdo hraje hry na low detaily... hry se hrajou pro zabavu to v prvni rade, samozrejme ze hrat na high detaily je prijemna zalezitost, ale clovek s integrovanou grafikou s tim pocita ze nejaka ta novejsi hra mu tam pujde jen na low detaily... ale protoze je to jeho srdcovka treba, tak si ji tam da stejne... a klidne i pritom vlastni desktop ktery by to zvladl, jenze ho ma doma a zije na koleji (muj pripad). Ja moc dobre tu "tvoji filozofii" chapu... nekteri lidi, treba jako ty... proste musej hrat na vyssi rozliseni a detaily, jinak hra neni hra ... neuzijou si ji a tecka. Jenze existuje i spousta lidi, kteri to tak nevidi a to ty nechces snad ani pochopit... nebo tomu neveris, ale je to tak.

Ja hry hraju, neocumuju je... chapes?

maxxz: No ikdyz mas trosku lepsi grafiku jak ja, mozna to taky dela ten tvuj jednojadrovej procak a jestli se nemylim, tak i 1GB RAM.. muj framerate byl v nenarocnych lokacich (tj spis priroda) kolem 20-30 (cca 27)-netvrdim ze tohle je to absolutne plynule, ale urcite jeste v ramci hratelnosti ...akorat ale napr. v te prumyslove lokaci (a v tom prvnim meste ale vic v te prumyslove oblasti vedle nej) tak tam se mi to docela sekalo... narocna oblast ocividne, ale jedna blba lokace me nedonuti to vypnout... kdyby se to tak sekalo vsude, tak to by byla jina. Ale zastrelit nepratele sem nikdy problem nemel, protoze by se mi to nejak kousalo, a podle me dokud to tak je, hra je jeste hratelna... myslite si snad ze bych ho dokazal dohrat, kdyby se mi to sekalo a bylo to nehratelny? To by slovo "nehratelne" ztratilo smysl...

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 16 lis 2007 19:02

je to dost možný, i když stalker nevyužívá dvoujádra. Já nevim možná je to tím MP demem. Ale s 20-30 fps podle toho to není hratelný. Pro mě je to hratelný tak když je tam stabilně 30 fps potom se nebudu přít.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 16 lis 2007 23:07

To uz je asi subjektivni... dokud to neni nejak extremni rozdil, coz neni... 25 nebo 30, tak ma pravdu ten i ten... to je uz spis o osobni preferenci a nutnosti vyse fps, nez o pocitu z plynulosti. Plynule je to oboje skoro stejne.
Jen tak ze zvedavosti, ikdyz nam to toho moc nerekne... kolik dava tvuj notes v 3dmarku01, popr. pokud vis tak i v 03? Myslim totiz ze hruby vykon budu mit o neco lepsi, tudiz tech par fps nahoru je docela pochopitelne... akorat tvoje grafika ma lepsi technologickou podporu.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 17 lis 2007 07:49

3Dmark 01 - 3900 bodu.
3Dmark 03 - 1720 bodu.

Jiný jsem nezkoušel.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 17 lis 2007 12:45

No tak nam to nic nereklo no :) v tom 03 mas vic o 300... to uz je vec grafiky. V 01 mam ale 6000...

mbelas
guru

Příspěvekod mbelas » 17 lis 2007 12:46

:D zejtra sem hodím výsledky mých testu...jinak zatim

3D mark 2005 nejakych 650 bodů
3D mark 2003 nejakých 1350 bodů

Jinak vše testováno na original acer windowsu a original acer ovldačích......vše původní od výroby......

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 17 lis 2007 14:08

a na jaký nastavení já měl nějakých 1024x768 , 32 bit, Textury compressed nebo tak nějak no AA. v 01 nevim čím to že GMA má o tolik víc bodů.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 17 lis 2007 14:41

mbelas: Zvlastni ze mas v 03 tak malo...
maxxz: To je default nastaveni ne? Ja taky nemerim v nicem jinym nez v default...

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 17 lis 2007 14:53

já pravě nevěděl jestli to je default :D mám tu toho marka dlouho nainstalovanýho tak nevim jestli jsem to nešteloval :D

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 17 lis 2007 15:13

Mam stejne nastaveni... akorat si vsimni ze pri spousteni kdy je videt splash screen 3Dmarku01 je dole v rohu "Intel Inside" takze muze byt pravdepodobna optimalizace pro Intel

Zpět na „Hardware“