Wifi

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 20:47

děkuju zkusím to ale jak sim i psal to info v tom nastavení síte tak tam mám získat ip adresu automaticky ze servru DHCP automaticky

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 úno 2008 20:54

To nevadí, určitě to v tom routeru bude taky.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 20:55

tak že tam mám dát PPPoE když nemám ty věci? jediné co mám je od UPC tu IP adresu

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 21:00

ještě instaluju ten router přes notebook abych mohl mít na stolním ještě zapnutý net, centos děkuju tam to jak si mi poslal je perfektní, jen tohle tam nepopisuje co tam mám dát když u toho static IP nic nevím

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 úno 2008 21:15

Já teď nevím, jak to tam u tebe vypadá. Já tu mám např čtyři volby - Static IP, Automatic Configuration - DHCP, PPPoE a PPTP. Mám pevnou ip, takže mám volbu Static IP a tam vše nakonfigurované. Pokud máš získávání IP automaticky, tak tam nastavíš místo Static tu automatickou konfiguraci přes DHCP a nic dalšího tam v tomto bodě dopisovat nemusíš.
ASUS F3Ka, Arch linux

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 21:23

no tak tam sem měl to automatické, ale dal jsem si přes start, spustit, cmd a to sem vypsal do static IP protože UPC má taky mám pocit že od UPC mám jednu IP ale zas když to tam je zaškrtnuté, no nevím co ted a potom se mi ukáže nějak další věci jako region a channel - 6 a ssid a tak to tam asi mám vše nechat kromě toho regionu US vid :D

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 úno 2008 21:31

Ten region nevím co znamená, SSID je vysílání toho wifi - pokud to necháš zapnuté, bude jméno sítě přístupné každému, který bude v dosahu. Já to tak mám, není to problém. Stačí to zaheslovat.
Jinak s tou adresou, ve vlastnostech síťového připojení můžeš mít nastaveno dhcp a zároveň ve výpisu ipconfig/all v přík. řádku dostat konkrétní čísla - rozdíl je v tom, že dhcp server ti tu adresu může změnit a pokud ji budeš mít nastavenou v routeru napevno, přestane ti to potom fungovat.
Teď jsem se díval a channel mám nastavená na šestku, ale v tom článku se o tom tuším autor zmiňuje.
ASUS F3Ka, Arch linux

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 21:35

opravdu děkuju za to že mi radíš, a co teda mám tam dát to dinamic nebo static IP protože na foru jsem někde čelt že UPC zadává jednu IP na počítač ale podle toho článku co si mi poslal když tam mám to automatické.... tak tam mám dát dinamic IP a zaheslovat se to může až potom vid? nepřeskočil jsem to ne

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 úno 2008 21:44

Nemáš zač.
Pro jistotu si změň heslo do routeru a rovněž si nastav heslo na wifi, použij šifrování WPA2.
Raději to zkontrolujem, spusť příkazový řádek a napiš tam ipcofig/all. Co je napsané u "Protokol DHCP povolen"? Pokud "ano", nastav v routeru dynamickou ip, pokud "ne", bude potřeba tam ty jednotlivé adresy dopsat.
ASUS F3Ka, Arch linux

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 21:46

a to heslo zadám kdy?

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 21:50

jo ještě mám stolní a notebook, přes notebook to ted nastavuju a to chci aby mi šlo přes wifi a stolní normálně kabelem ale tady píšou něco o klonování mac address víš o tom něco?

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 úno 2008 22:09

Já to mám ve Wireless > Wireless Security, tam nastavený Security mode na WPA2 Mixed mode a dál už jen heslo. To je heslo k wifi, takže bez hesla se k tvojí síti nikdo nepřipojí.
Dále v Administration mám nastavené Router Password, což je heslo pro přístup k nastavení routeru (jako admin na začátku).

Někteří poskytovatelé netu mají IP adresu pevně spjatou s MAC adresou (tj konkrétní síťovou kartou), takže na jiném počítači nebo na jiné síťové kartě to nebude fungovat. Vzhledem k dynamické IP (pokud ji teda máš dynamickou, což jsi ještě neřek), to u tebe nejspíš neplatí. Pokud ti net funguje i po připojení kabelu do notebooku, žádné klonování nepotřebuješ.
ASUS F3Ka, Arch linux

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 22:22

dal jsem dinamickou, ale net nefunguje,mělo by to být ted tak že z toho upc modemu dám wan do routeru a z routeru dám lan do pc že? dá se to nastavení zrušit a zkusit to nastavení routeru ještě jednou?

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 úno 2008 22:36

Jo, zapojení máš dobře.
Když pichneš kabel od netu do notebooku, funguje ten net? Možná bude přece jen nutné naklonovat tu mac adresu.
Postupoval jsi podle toho návodu na PCTuningu? Máš jak na pc, tak na nb nastavené získávání adresy z dhcp? A důležitější, máš v nastavení routeru povolený dhcp server ("enabled")?
Možná budeš muset nastavit ještě adresu pro LAN část routeru (Local IP address, neplést s nastavením dynamické adresy pro WAN), mám 192.168.1.1 a masku podsítě 255.255.255.0, povolený dhcp server a startovací adresu pro dhcp 192.168.1.100, maximální počet dhcp uživatelů 2. V tomhle nastavení je LAN routeru na stejné podsíti, jako oba dva počítače a ona LAN routeru je tím pádem výchozí branou pro oba počítače.
ASUS F3Ka, Arch linux

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 08 úno 2008 22:41

jako když to nadávám přes router ale jenom přes upc modem? a strčim tam ten kabel tak taky nic, já fakt nevím čím to může být ale zítra v 6 stávám, myslíš že tu budeš zítra okolo 3? že bychom se na to ještě koukli?

Zpět na „Hardware“