Rozcvičení svítícího subpixelu

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
xSpiky
občas něco napíše

Rozcvičení svítícího subpixelu

Příspěvekod xSpiky » 04 říj 2008 18:39

Dočetl jsem se, že se dá opravit svítící pixel (tj. ne mrtvý, ale tzv. stuck pixel). Bohužel na mém panelu je jeden červený pixel pozorovatelný na tmavém pozadí a jelikož lenovo reklamuje panely až od 3 pixelů tak se chci zeptat, zda se někomu takovýto pixel podařilo odstranit (nebo přidat další dva pixely :-) )

Zkoušel jsem softwarovou metodu (aplet http://www.jscreenfix.com/basic.php ktery meni barvu subpixelu po urcitou dobu - vzdal jsem to po 5 hodinach) a chtel jsem se zeptat, zda ma nekdo zkusenosti s HW metodou (tj. jak jsem se docetl tak tlakem nebo poklepanim). Popř. zda u někoho ta SW metoda zafungovala.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 04 říj 2008 19:17

Odpovedat nema zmysel. Kazda vada pixelu je individualna a 100% metoda na jeho odstranenie je len vymena panelu - nic ine.

C

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 05 říj 2008 10:43

Koukni se na Lenovo stranky.. Jake jsou zarucni podminky.. U Dellu, co jsem zjistoval, je potreba 6 mrtvych bodu a staci 1 svetly (subpixel)...
Me treba jednou zmizel za mesic sam od sebe (na mobilu)..
Ale je to des, naprosto to chapu.. Klidne bych si dvojku priplatil, abych mel zaruku, ze tam nebude ani jeden spatny bod...
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 říj 2008 12:49

Michal27:
Ziaden vyrobca ti na NB nebude garantovat 0 vadnych (sub)pixelov. Ani za priplatok ;-)

C

polo

Příspěvekod polo » 05 říj 2008 13:19

ASUS na W1, W2, V6 a M6 ma zaruku Zero Bright Dot a tyka sa to uz aj pokracovatelov tychto serii...( zaruka je ale iba 30 dni po kupe Do vtedi mozes reklamovat vadni bod na displeji)

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 říj 2008 14:25

Je to zaruka len na jasne body (t.j. tie, ktore svietia na ciernom podklade). Btw, okrem VX2/VX3 som ziaden iny notas s ZBD nenasiel...

C

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 05 říj 2008 16:07

CeCo: Latitude,Precision, XPS - maji standartne tyto podminky: 1 jasny bod = vymena dispeje a 6 mrtvych bodu = taky vymena displeje....
http://support.dell.com/support/topics/ ... dn=1018431
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 říj 2008 17:14

Stale to nie je garancia 0 vadnych ;-)

C

xSpiky
občas něco napíše

Příspěvekod xSpiky » 05 říj 2008 20:31

CeCo píše:Odpovedat nema zmysel. Kazda vada pixelu je individualna a 100% metoda na jeho odstranenie je len vymena panelu - nic ine.

C

To s tou vymenou je taky pekna blbost, nikdo ti nezaruci ze vymeneny panel bude bez chyb, proste jen bude splnovat podminky te ktere spolecnosti - treba 1 vadny pixel - cetl jsem podminky

Je mi jasne ze nic 100% neexistuje, i sance 50% je pekna. Mne spise zajima, zda nekdo zkousel to masirovani displeje "Hardwarove" a pokud uspel tak co pouzil.

Docetl jsem se o dvou metodach:
a) pri vypnutem panelu zatlacit na subpixel a zapnout panel
b) pri zapnutem panelu poklepavat (nebezpecnejsi metoda)

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 říj 2008 20:54

No vidis, takze sanca je v podstate vzdy 50:50 - bud alebo (kedze nie je moznost 100% to ovplyvnit aspon jednym faktorom).

C

joudabouda
občas něco napíše

Re: Rozcvičení svítícího subpixelu

Příspěvekod joudabouda » 18 říj 2008 20:50

xSpiky píše:Dočetl jsem se, že se dá opravit svítící pixel (tj. ne mrtvý, ale tzv. stuck pixel). Bohužel na mém panelu je jeden červený pixel pozorovatelný na tmavém pozadí a jelikož lenovo reklamuje panely až od 3 pixelů tak se chci zeptat, zda se někomu takovýto pixel podařilo odstranit (nebo přidat další dva pixely :-) )

Zkoušel jsem softwarovou metodu (aplet http://www.jscreenfix.com/basic.php ktery meni barvu subpixelu po urcitou dobu - vzdal jsem to po 5 hodinach) a chtel jsem se zeptat, zda ma nekdo zkusenosti s HW metodou (tj. jak jsem se docetl tak tlakem nebo poklepanim). Popř. zda u někoho ta SW metoda zafungovala.

Jestli na to máš stroj jako v továrně tak by to šlo. Jinak nevim. Prostě mimozáruční výměna.

TALISMAN

Záruční podmínky - Acer

Příspěvekod TALISMAN » 23 říj 2008 14:33

Např. ACER má vesvých záručních podmínkách toto :

Tato Omezená záruka se nevztahuje na:....

2.1.5
drobné vady LCD displejů, které se vyskytují v Systémech vybavených LCD displeji, za předpokladu, že se nevyskytnou více než čtyři (4) vadné pixely na milion pixelů na daném LCD displeji, a dále za předpokladu, že se nevyskytne více než jeden vadný pixel v prostřední části LCD displeje, je-li tento rozdělen do devíti (9) stejných pravoúhlých částí.

Takže se svým trvale jesně svítícím bodem v pravém dolním rohu "čtverci" mám taktéž smolíka.... :roll:

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 23 říj 2008 14:46

Jenom mi to přijde, nebo jsem jedinej, kdo má na notebooku místo svítícího subpixelu subpixel zahasnutý? :)
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Zpět na „Hardware“