Lzou vyrobci o kapacite svych disku?
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Lzou vyrobci o kapacite svych disku?
Ted jsem prines domu externi disk od Western Digital, ktery ma mit 500 GB a ma jenom 465. Nejdriv sem myslel, ze to je chyba nebo, ze je spatne naformatovanej, ale nekde sem vygooglil, ze vyrobci disku pry bezne pocitaji 1 GB=1000 MB, etc .... Jestli je to pravda, tak je to hnus a prislusne urady by mely zasahnout ... Mate s tim nekdo nejake zkusenosti?
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
-
- píše často
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ted koukam, ze to mam i na svym nb, ma mit 160 GB a ma 146 ... jak je mozny, ze sem si toho nikdy nevsim ...
clovek porad objevuje nove veci .... zrejme tady me to prastilo do oci, kdyz to je tech 500, pred tim sem to mel dycky rozdeleny na vic partition a nejak mi to uniklo. To se divim, ze tem smejdum uz nekdo neslap na krk ... 35 giga minus, to je vic nez pulka jedny rady Star Treku vy hajzlove ! Za tenhle podraz vas v pekle oprazej na toust ....
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
No pripomina mi to jeden starej matfyzackej vtip, ze fyzik si mysli, ze 1 KB = 1 000 bytu a informatik si mysli, ze 1 Kg = 1 024 gramu ....
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- píše často
Warp10: před rokem, nebo dvěma se soudili nějací mladíc v USA z WD a myslím, že neuspěli. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Naposledy upravil(a) JackalJackal dne 11 pro 2008 11:36, celkem upraveno 1 x.
HP Notebook
HTC 10 Glacier Silver, Samsung Galaxy S7 White Pearl
HTC 10 Glacier Silver, Samsung Galaxy S7 White Pearl
-
- píše často
Ty disky mají takovou kapacitu, jako výrobce uvádí. Ale nezformátované. Jakmile disk zformátuješ, vytvoří se na něm všelijaké tabulky oddílů, MBR, tabulky souborů a podobně a vždy to užere určité procento kapacity v závislosti na tom, jaký systém souborů používáš. Říkám procento, protože se množství "zmizelého" místa odvíjí hlavně od kapacity.
TP R61 [C2D T8100@2,1GHz, 1x2GB DDR2, Quadro NVS140m 128MB, 15,4" WSXGA+ mat]
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Jasne a kdyz se napise 465 GB tak to vypada blbe .... Nebo 930 GB - 1 TB to uz je sakra psychologickej rozdil ....
kapacita je opravdu 500GB, to, že to MS a další SW firmy přepočítávají v rozporem s jednotkami SI není problém výrobců disků. Giga je 1000na3, ale programy berou Giga jako 1024na3, tzn. vzniká rozdíl...
1kB=1000B
1MB=1000kB
1GB=1000MB atd.
!!! NEplatí že 1kB=1024B apod. !!!
naučte se soustavu SI a násobky...pak možná pochopíte... (jo a nemotejte dohromady předpony pro dekadickou a binární soustavu)
1kB=1000B
1MB=1000kB
1GB=1000MB atd.
!!! NEplatí že 1kB=1024B apod. !!!
naučte se soustavu SI a násobky...pak možná pochopíte... (jo a nemotejte dohromady předpony pro dekadickou a binární soustavu)
Můžou uvádět třeba v gigakrálíkách. Giga bude pořád předpona pro 10na9 (1000na3).
jinými slovy: Výrobci uvádějí kapacitu v běžné desítkové soustavě. SW to přepočítává do násobků 2-kové soustavy...
jinými slovy: Výrobci uvádějí kapacitu v běžné desítkové soustavě. SW to přepočítává do násobků 2-kové soustavy...
Naposledy upravil(a) S.h.I.t. dne 11 pro 2008 14:40, celkem upraveno 1 x.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych, ze kolega ma pravdu, ze podle soustavy SI, opravdu 1 GB = 1024 MB, i kdyz jeho konfrontacni namachrovany ton naznacuje nejspis problemy v sexualni oblasti, ale nikde neni psany ze SI je buhvijake nedotknutelne bozstvo (v nekterych oblastech fyziky se jednotky SI napr. vubec nepouzivaji), jde o to, ze ve vetsine oblasti IT plati 1 KB = 1024 B a ze vyrobci zcela zamerne a vedome vyuzivaji tohoto nedorozumeni v vlastnimu obohaceni - binarni zpusob prepoctu je zcela prirozeny, napr. kvuli adresovani pameti. etc ...
---
S.h.I.t.: Tys prave dostal jednicku z pisemky ze stredoskolsky fyziky a mas z toho ohromnou radost, vid:?
---
S.h.I.t.: Tys prave dostal jednicku z pisemky ze stredoskolsky fyziky a mas z toho ohromnou radost, vid:?
Jak typické pro česká fóra.
Člověk uvede pravdivou informaci a je rázem debil...
Jednotky SI jsou domluvený standart, žádné božstvo.
Zrovna tak desítková soustava je běžně používaná v normálním životě.
Že uživatel nechápe rozdíl v převodech není problém výrobce a už tuplem do toho nemá co zasahovat jakákoliv instituce/úřad jak je požadováno.
Člověk uvede pravdivou informaci a je rázem debil...
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Jednotky SI jsou domluvený standart, žádné božstvo.
Zrovna tak desítková soustava je běžně používaná v normálním životě.
Že uživatel nechápe rozdíl v převodech není problém výrobce a už tuplem do toho nemá co zasahovat jakákoliv instituce/úřad jak je požadováno.