problem s routrom

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
raddo
občas něco napíše

problem s routrom

Příspěvekod raddo » 26 led 2009 19:03

nedavno som si kupil tento router

Kód: Vybrat vše

http://linksys.custhelp.com/cgi-bin/linksys.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=4050&p_created=1160125651

mam internet od t-comu a od nich mam aj tento modem

Kód: Vybrat vše

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=101&Section=home&ktzcat=191&ktzid=757

internet mi v pohode ide ale ked zapojim router podla navodu, vlozim instalacne cd, pokracujem v instalacii tak mi pri overovani internetu vyhodi tuto tabulku

Obrázek

Obrázek

neviete co stym moze byt?? pise ze mam skontrolovat kable ale su urcite tak ako maju byt zapojene , jeden z modemu do routru a druhy z routru do pc podla navodu ,, neviem dke moze byt chyba , prosim vas poradte diky moc

booom
občas něco napíše

jenom zkouška

Příspěvekod booom » 26 led 2009 19:28

zkus odpojit modem od sítě, zapoj router do sítě,pak router připoj k modemu,zapoj modem do el. sítě a pak zkus nasatavit router. je možně,že modem je vázán k pc,proto odpojit a zase připojit od el., aby poznal router a nastavil si ho

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 26 led 2009 20:10

povedal by som, ze problem bude v tom, ze na tom modeme mas zapnuty DHCP server, kdezto router ma svoju IP adresu nastavenu na pevno, takze modem nepriradi routru taku IP adresu aku by chcel... je viacero moznosti ako to riesit, zalezi od moznosti nastavenia modemu/routru... najlepsie asi bude, ked vypnes na modeme DHCP a nastavis tam manualne IP a MAC adresu routru... este by sa dalo spravit aj tak, ze ten router nastavit len ako switch a DHCP nechat na modeme zapate - ale ako tak poznam tie "kvalitne" t-comacke modemy, tak o tejto moznosti by som radsej neuvazoval... inak nechapem, preco si si nekupil rovno ADSL router, ktory je len o par stoviek drahsi ako toto a odpadnu ti starosti s nastaveniami, kablami a nemusis mat zapojene 2 zariadenia naraz... btw. ak pouzivas P2P, tak prajem vela stastia pri nastavovani port forwardingu ;)

Zpět na „Hardware“