ram modul jede nejede
ram modul jede nejede
je možné že ram modul funguje jen u některého notebooku?jedná se o kingmax 512 mb
-
- Moderátor
No, programovanim BIOSu by som to nenazval (to bezi pri miniPCI kartach).
Kazdopadne velke firmy (Dell, HP, Lenovo...) vyzaduju, aby pamat mala specificky SPD cip, ktory sa podla vyrobcu lisi... Tieto moduly potom vyrabaju "podla systemu" a nie podla specifikacii a su samozrejme drahsie. Nie az tak drahe ako "original" pamate od vyrobcu (tie sa oplatia najma vtedy, ak ma notebook rozsirene servisne krytie, ktore pokryva aj dodatocne dokupene vyrobky od daneho vyrobcu), ale su drahsie ako genericke pamate.
Napr. Kingston robi ako genericke (t.j. podla specifikacii) modely Valueram a potom robi pre kazdeho vyrobcu este specialne pamate urcene prave pre nim uvedene typy notebookov.
C
Kazdopadne velke firmy (Dell, HP, Lenovo...) vyzaduju, aby pamat mala specificky SPD cip, ktory sa podla vyrobcu lisi... Tieto moduly potom vyrabaju "podla systemu" a nie podla specifikacii a su samozrejme drahsie. Nie az tak drahe ako "original" pamate od vyrobcu (tie sa oplatia najma vtedy, ak ma notebook rozsirene servisne krytie, ktore pokryva aj dodatocne dokupene vyrobky od daneho vyrobcu), ale su drahsie ako genericke pamate.
Napr. Kingston robi ako genericke (t.j. podla specifikacii) modely Valueram a potom robi pre kazdeho vyrobcu este specialne pamate urcene prave pre nim uvedene typy notebookov.
C
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
KingMax 512MB
Koupil jsem si KingMax 512MB DDRII 667MHz k mému 512MB Hynxu (stejné parametry jako ten KM, i CL je stejné), ale paměti neběží v dualu, běží místo na 333MHz jen na 300MHz, při větší zátěži hodí systém BlueDeath a Memtest 1.65 nevykazuje žádné chyby ... jen Memtest 1.7 píše něco přes 413 chyb.
Notebook mam v popisu.
Oprava: Tak jsem zjistil, že ten muj Hynix je 16x32M a ten KM je 8x64M ... docela sem si naběhnul, ale bohužel to na netu nepíšou. Takže jestli máte v notebooku modul o velikosti 16x32M, tak tento modul nebrat, ale v případě, že máte 8x64M, tak by neměl být problém. Errory náhle zmizeli
Notebook mam v popisu.
Oprava: Tak jsem zjistil, že ten muj Hynix je 16x32M a ten KM je 8x64M ... docela sem si naběhnul, ale bohužel to na netu nepíšou. Takže jestli máte v notebooku modul o velikosti 16x32M, tak tento modul nebrat, ale v případě, že máte 8x64M, tak by neměl být problém. Errory náhle zmizeli
Re: ram modul jede nejede
Ja vim ze u nekterych C2D zakladnich desek jsou problemy s pametmi zapricenymi ze se bios konfiguruje podle SPD, kdyz se v biosu tato automatika vypne a vse potrebne nastavi rucne errory zmizi, nam tahle blbnula nasina za 70tis. kc (vypocetni stroj), projevovalo se to zatuhavanim s cernejma obrazovkama, pri vedsi zatezi
-
- guru
Podobnou zkusenost jsem mel i na desktopu s Athlonem XP. Pridaval jsem tam dalsi RAMku, SPD byla aktivni, tkze jsem ani nic nenastavoval (obe pameti Kingstone, tkze jsem ani nepredpokladal nejaky problem). Vse fungovalo, ale po par dnech se najednou z nicehonic poskodili registry windows a system nesel spustit. Tak jsem preinstaloval system, jenze hned po startu jsem tu mel tuhle hlasku znovu. Nakonec jsem prisel na to, ze SPD spatne nastavila casovani pameti... Takze radeji tohle nastavovat rucne...
to si dopadl pomernedobre....u athlonu XP na desktpu sem tez rozsiroval z 256 na 768 (3x256)333MHz, pak sem vyhodil jednu a nechal tam 2x512 400MHz, dokonce stejne moduly a spd mi tak genialne casvalo ramky, ze mi jede jen jedna a dokonce jen ve druhem slotu a ja doted nechapu proc, pac toto pc nebylo pretaktovane , proste dam tak kolik modulu chci, dycky tam naskoci 256 pokud je ten jeden modul uprostred, a kdyz sou jinak, tak nenajede pc vubec...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Ludia, riesite tu konspiracie...
BIOS na notase upgradovat asi nepomoze, to by bolo prilis jednoduche. A SPD notas nepovoli nastavit, az taka skladacka to zasa nie je... Tie moduly sa zasa az tak nelisia...
Kupte si riadnu pamat urcenu pre dany notebook a bude po probleme. Najlepsie od vyrobcu; ten totiz garantuje aj Dual Channel. Pri pouziti inych znaciek (ci uz whitebox, alebo XYZ pre Vyrobcu notebooku) treba pre Dual Channel casto kupit 2 rovnake moduly...
C
BIOS na notase upgradovat asi nepomoze, to by bolo prilis jednoduche. A SPD notas nepovoli nastavit, az taka skladacka to zasa nie je... Tie moduly sa zasa az tak nelisia...
Kupte si riadnu pamat urcenu pre dany notebook a bude po probleme. Najlepsie od vyrobcu; ten totiz garantuje aj Dual Channel. Pri pouziti inych znaciek (ci uz whitebox, alebo XYZ pre Vyrobcu notebooku) treba pre Dual Channel casto kupit 2 rovnake moduly...
C
jimmy: de,ale nepomaha ono uz to pc je rado ze je rado...zaruka uz neni... rypat do toho nebudu, minule sem rypal a chtel napravit, vytahl sem ji, postupne zkousel vsechny moduly ve vsech slotech pokazde reset bios a nastaveni..... a pak pul dne rozjizdel....
ted bude ntb a az bude tak se s tim budu hrat, zkusim vycistit, mozna je neco posahane na desce uz....ale porad mi t je divne...druhy slot jede....a jede v nem jen jedina ramka z tech tri.... (sem si ji oznacil nalepkou ) hej ja uz se tak tesiiim na ten ntb.... konec OT
ted bude ntb a az bude tak se s tim budu hrat, zkusim vycistit, mozna je neco posahane na desce uz....ale porad mi t je divne...druhy slot jede....a jede v nem jen jedina ramka z tech tri.... (sem si ji oznacil nalepkou ) hej ja uz se tak tesiiim na ten ntb.... konec OT
kazdy velky byk byl jednou tele