Zdravím,
rozhodl jsem se na můj NTB HP Pavilion s chipsetem nForce 630i koupit větší RAM(2x512MB bylo fakt málo) .Věděl jsem že jedou na 667MHz, ale v obchodě kde jsem byl měli jen 800MHz rozhodl jsem se je vzít(2x2GB) s tím že by se měli podtaktovat automaticky (jo čekání není moje silná stránka). Po jejich instalaci vše pár dní chodilo v pořádku, jenže v okamžiku kdy jsem chtěl jet na baterku, se mi boot seknul na černé obrazovce těsně před přilašovací do win a nehnul se dál ani o kousek(děje se stále).Pokud jej napojím do el. sítě vše o5 běží ok.Když vrátím staré RAM běží ok i na baterku.Netuší někdo jak je to možné(případně jestli by to nešlo nějak vyřešit...BIOS, nebo tak....zahodit ty nové RAM se mi moc nechce)?Problémy dělá skutečně jen provoz na baterii!
Díky za rady.
NTB-s novou RAM běží jen v elektrice
Takhle by se to opravdu chovat nemelo, ty pameti maji naprosto stejne specifikace (krome frekvence) jako ty stare?
Typuju to na nejaky problem s napetim.Zkusil bych je otestovat, popripade zkusit strcit do jinyho notebooku, jestli budou pracovat.
Nejsem si ted jisty,ale nemely prave nektere cipsety od nvidie problemy s napajenim ramek? Zkus trochu zagooglit.
A nebo reklamovat.Akorat nevim,jestli spis ntb nebo ramky...
Spis asi ramky, v servisu ti pravdepodobne reknou,ze to nejsou schvalene pameti.
Typuju to na nejaky problem s napetim.Zkusil bych je otestovat, popripade zkusit strcit do jinyho notebooku, jestli budou pracovat.
Nejsem si ted jisty,ale nemely prave nektere cipsety od nvidie problemy s napajenim ramek? Zkus trochu zagooglit.
A nebo reklamovat.Akorat nevim,jestli spis ntb nebo ramky...
Spis asi ramky, v servisu ti pravdepodobne reknou,ze to nejsou schvalene pameti.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site
"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein
"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein
nemáš náhodou Amd procesor? Amd cpu totiž vyvádí voloviny .. a to tak, že při běhu na baterku sníží svoje takty, ale nataktuje FSB ( přetaktuje se z 200 na 275MHz (kvuli celočíselnému násobiči) a tím i HT na 2400MHz a nakonec i paměi na 917MHz ) tudíž by to ram nemusela zvládat . Pokud máš intel tak netušim
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]