NTB-s novou RAM běží jen v elektrice

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
mucaca
občas něco napíše

NTB-s novou RAM běží jen v elektrice

Příspěvekod mucaca » 16 úno 2010 23:17

Zdravím,
rozhodl jsem se na můj NTB HP Pavilion s chipsetem nForce 630i koupit větší RAM(2x512MB bylo fakt málo) .Věděl jsem že jedou na 667MHz, ale v obchodě kde jsem byl měli jen 800MHz rozhodl jsem se je vzít(2x2GB) s tím že by se měli podtaktovat automaticky (jo čekání není moje silná stránka). Po jejich instalaci vše pár dní chodilo v pořádku, jenže v okamžiku kdy jsem chtěl jet na baterku, se mi boot seknul na černé obrazovce těsně před přilašovací do win a nehnul se dál ani o kousek(děje se stále).Pokud jej napojím do el. sítě vše o5 běží ok.Když vrátím staré RAM běží ok i na baterku.Netuší někdo jak je to možné(případně jestli by to nešlo nějak vyřešit...BIOS, nebo tak....zahodit ty nové RAM se mi moc nechce)?Problémy dělá skutečně jen provoz na baterii! :roll:
Díky za rady.

MadaFaka
píše často

Příspěvekod MadaFaka » 05 bře 2010 14:15

Takhle by se to opravdu chovat nemelo, ty pameti maji naprosto stejne specifikace (krome frekvence) jako ty stare?
Typuju to na nejaky problem s napetim.Zkusil bych je otestovat, popripade zkusit strcit do jinyho notebooku, jestli budou pracovat.
Nejsem si ted jisty,ale nemely prave nektere cipsety od nvidie problemy s napajenim ramek? Zkus trochu zagooglit.
A nebo reklamovat.Akorat nevim,jestli spis ntb nebo ramky...
Spis asi ramky, v servisu ti pravdepodobne reknou,ze to nejsou schvalene pameti.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein

Turek777
píše často

Příspěvekod Turek777 » 09 bře 2010 22:06

Přeinstalovával jsi windows? Po zásahu do HW by se měl kvůli kompatibilitě.

Možná by to pomohlo...
Sony Vaio CW1S1E & Thinkpad X200

polo

Příspěvekod polo » 09 bře 2010 22:12

Zaujimave. ( Vyskusaj ich v inom booku ale myslim ,ze pokyal bezia na siet uplne normalne tak im nic nebude max. skusit update biosu ak nepomoze tak ich predaj/vymen a kup ine )

Preinstalovat len tazko pomoze.(To mozes radsej skusit dake live CD linuxu to je menej drasticke , )

djmicho
guru

Příspěvekod djmicho » 09 bře 2010 22:26

nemáš náhodou Amd procesor? Amd cpu totiž vyvádí voloviny .. a to tak, že při běhu na baterku sníží svoje takty, ale nataktuje FSB ( přetaktuje se z 200 na 275MHz (kvuli celočíselnému násobiči) a tím i HT na 2400MHz a nakonec i paměi na 917MHz :roll: ) tudíž by to ram nemusela zvládat . Pokud máš intel tak netušim
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

Zpět na „Hardware“