Výměna klávesnice u notebooku

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Shal
píše často

Výměna klávesnice u notebooku

Příspěvekod Shal » 24 dub 2007 16:09

Pokud mi u notebooku nevyhovuje rozložení kláves na klávesnici, existuje nějaká možnost nechat si tuto klávesnici vyměnit za jinou? Případně kde takovou službu nabízejí a jaké klávesnice jsou na výběr.

Děkuji.

leon

Příspěvekod leon » 24 dub 2007 16:15

no myslim, ze by Te to vyslo tak draho, ze jestli na to mas tak si radeji kup novej notebook s lepsi klavesnici :)

Shal
píše často

Příspěvekod Shal » 24 dub 2007 16:17

Hmm. Takže žádná výměna na počkání za pár stovek i s prací? :(

leon

Příspěvekod leon » 24 dub 2007 17:02

chceš hodně speciální věc, kterou tu podle mě nikdo nedělá ... asi ani na světě ... klávesnice je prostě taková, jakou si koupíš s novym notebookem ... maximálně ji lze vyměnit pokud se rozbije, ale za stejnej model

CeCo

Příspěvekod CeCo » 24 dub 2007 20:03

Par stoviek a na pockanie a ine rozlozenie? Zobud sa...

Klavesnicu ti:
a, nevymenia na pockanie - musi sa objednat nahradny diel
b, cena moze byt kludne az 1500 Kc (podla vyrobcu) + praca
c, kazdy notas ma specificku klavesnicu = nevymenia to kdekolvek, ale len tam, kde maju pristup k nahradnym dielom - teda v autorizovanom servise (ine miesta pristup k nahr. dielom nemaju) a len za rovnaky kus, ako si mal.

C

Shal
píše často

Příspěvekod Shal » 24 dub 2007 20:32

No právě. Vyjmutí klávesnice je otázka chvilky. Jde o to mít ji na skladě a to asi nikdo nemá.

leon

Příspěvekod leon » 24 dub 2007 21:32

no ale hlavně jestli sem Tě správně pochopil, tak chceš jiné rozložení kláves a v tom je hlavní problém ... neřikám, že je to úplně nemožné, ale musel bys vědět, který klávesnice pasujou zrovna do Tvého notebooku, protože se dá říct, že každej notebook má jinou klávesnici s jinejma proporcema, jinak umístěnejma dirkama na šroubky atp. atp.

Wizi
občas něco napíše

Příspěvekod Wizi » 26 dub 2007 15:26

Resil jsem podobnej problem, protoze mam notes s klavesnici co ma CZ/SK popisky coz je sice krasny ale na praci vic potrebuju anglickou (a nebo se naucit zkratky pro ceskou) a tak jsem zjistoval jake jsou moznosti. Klavesnice se daji pres servis objednat i s jinym rozlozenim znaku ale je to draha sranda a nejakou dobu trva dodani. Orientacni cena moji nove US klavesnice by byla pres 2k a to je docela dost.

pokud jsi rozlozenim myslel rozlozeni jednotlivych tlacitek tam tam to bude asi o hooodne tezsi neco najit a pokud se najde tak to bude draha sranda.
Lenovo x200 7454-2HU

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 26 dub 2007 15:39

Neda. Muzes si nechat akorat vymenit klavesnici pro jinou jazykovou verzi, ale stale jen takovou, jakou vyrobce navrhl a pouziva pro dany model.

Rozlozeni klavesnice je naprosto elemetarni kriterium pri vyberu notebooku. Na to chce myslet predem :)

Shal
píše často

Příspěvekod Shal » 07 kvě 2007 18:31

Problém je, že dneska většina nových notebooků má rozložení klávesnice, které mi nevyhovuje. A v rámci projektu VBI by už to Intel mohl trochu standardizovat, aby výměna nebyla problém. Pak by stačilo už jenom zajít do obchodu a za malý peníz si ji nechat vyměnit za jiný model. Prostě jako HDD. Ale to je zřejmě zatím hudba daleké budoucnosti.

HaniSS
občas něco napíše

Příspěvekod HaniSS » 09 kvě 2007 19:19

pokud ti vadi umisteni znaku, da se to obejit programkem, kterym klavesy premapujes...rozhodne jsem to mel premapovane na desktopu - vyhovovala mi ceska, ale nelibilo se mi, ze desetina carka na numerice delala carku a ne tecku, coz ENG aplikace nechtely brat, upravil jsem to programkem, ktery to premapoval a nastaveni ulozil do registru woken....bohuzel nevim, jak se aplikace jmenovala

Zpět na „Hardware“