Příspěvekod CeCo » 01 kvě 2007 23:24
jimmyjames:
Je to jednoduche - vela ludi si to nevsimne a tych zvysnych par prekusnu... (neber ako vzorku rozne fora, tam sa vyjadria len ti, ktorych to zaujima; vacsine ludi je to jedno a ti po forach nechodia).
A ci sa pouzivaju aj ini vyrobcovia? VSADE sa pouzivaju ini vyrobcovia. Keby sa pouzival jeden, tak v pripade vypadku (vadna seria, omeskanie dodavky...) linka stoji. Takto proste zoberu komponenty od ineho a vyroba moze ist dalej. Na tom napr. padol IPS panel v Lenovo notasoch (bolo malo vyrobcov)...
Okrem toho objednavaju podla specifikacii, cize tak panely od LG, ako aj od Samsung splnia rozlisenie, jas, kontrast, odozvu... Niektore veci ako typ antireflexnej vrstvy a pod. su vsak uz na vyrobcovi. Ja som napr. na LG paneloch nevnimal tolko tu "matnu" foliu, ale zasa som videl, kde je umiestnena podsvetlovacia trubica (bol tam jasnejsi displej).
Nedavno som napr. dostal 80GB SATA 5400ot. disk (v HP nc6320), ktory uz mal disk s kolmym zapisom, inokedy to byva s klasickym Fujitsu, ale bol aj Seagate. Kedze vsak nikde nespominaju, ze tam MUSI byt disk s kolmym zapisom, tak sa nemas na co stazovat - proste je to tak; v specifikaciach daju vseobecne parametre (napr. prenosova rychlost minimalne 25MB/s pri nejakom clusteri a ak mas viac, tak mas bonus, vzdy vsak dostanes ten parameter aspon 25MB/s).Mechaniky v HPckach u nas byvaju LG, ale videl som aj Toshiba-Samsung, Philips-Benq ci Pioneer. Displeje od Quanta, v poslednom case dost od LG.Philips, sem tam AUOptronics. RAMky su Infineon (Quimonda), Hynix ci Samsung.
Proste business. Ak by mal byt NB fakt ze kvalitny, tak by stal 200000 Kc... Inac pre mna zacina kvalitny na tych 40000 Kc (to je spodna hranica, kde sa dostanes s kvalitnym sasi, servisom a minimalnymi parametrami co do MHz a GB v pamati, CPU, disku a VGA).
C
Naposledy upravil(a) CeCo dne 01 kvě 2007 23:30, celkem upraveno 2 x.