odešla grafika??

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
voogac
občas něco napíše

odešla grafika??

Příspěvekod voogac » 09 dub 2011 14:11

zdravím, uplně z ničeho nic se objevil problém s obrazem (totální rozsypání obrazu - není vůbec nic vidět)..

zprvu se to objevilo při hře a to tím způsobem, že to probliklo do rozsypanýho čaje a hned zpátky, hra se sekla, vlastně celej ntb a nešlo s tím nic dělat, jen natvrdo vypnout.. během dne a dalšího dne se rozsypanej čaj začal objevovat častěji a to i při naprosté nečinnosti ve win7..

jen tak ze zoufalství jsem zkusil přeinstalovat win7, v pohodě to naběhlo.. tak jsem začal naistalovávat všechny ovladače atd (zatím bez grafiky) a pak jsem si všiml, že v správci zařízení je moje grafická karta nvidia 8400M GS identifikovaná jako běžné základní VGA zařízení (řekl bych že dříve už při přeinstalování OS se tam rovnou objevila zmíněná nividia), no takže jsem stáhl nejnovější ovladače a naistaloval, poté už tam byla napsaná zmíněná nvidia, tak jsem to zatím nerestartoval a dával comp zatím dál dohromady a pak restart a rozsypanej čaj se objevil už při úvodní uvítací obrazovce windows, přihlášení už jsem zase neviděl, ale podle zvuku když jsem dal heslo a enter tak OS normálně naběhl, ale obrazovka prostě rozsypanej čaj..

tak jsem to zkusil přeinstalovat znovu a dal restart, v pohodě, zase, v pohodě, naisntaloval jsem ovladače a bum.. to samý jako předtím, OS už nenaběhl bez toho aby se mi rozsypal čaj, dál už mi comp jen nabízel opravu windowsů, ta se nikdy nepovedla..

tak po tomhle jsem si asi potvrdil, že mi odešla grafická karta..

ale chci se ještě ujistit zde na foru..

všem díky za info co a jak..

JejKey
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JejKey » 09 dub 2011 14:32

Jo, mobilní 8x00 odchází jak na běžícím páse (problémy s bezolovnatou pájkou). Možná by ti pomohl reflow:
http://forum.notebookreview.com/compal/ ... g-gpu.html
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 09 dub 2011 22:20

Vyměnit GK.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Hardware“