jine napeti zdroje

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
NBumBum
píše často

jine napeti zdroje

Příspěvekod NBumBum » 21 dub 2011 15:21

Zdravim, predem podotykam ze elektrotechnika je pro me spanelska vesnice takze se asi zeptam hloupe, ale je mozne dlouhodobe provozovat notebook se zdrojem o jinem napeti nez jake ma zdroj od vyrobce?

Konkretne se jedna o to ze mi umrel 20V 4.5A (90W) zdroj a chtel bych ho nahradit 19V 4.75 A (~ 90W) zdrojem - ostatni parametry jako rozmery konektoru a zapojeni polu je stejne.

(Rikam si ze v ntb stejne musi byt jeste nejakej transformator(?) ktery snizuje napeti podle toho jake je kde treba, takze by se s tim nejak mohl poprat :) )

Rozmy
občas něco napíše

hw

Příspěvekod Rozmy » 21 dub 2011 19:46

Elektro jsem kdysi studoval, ale už jsem většinu zapomněl. Můj laický názor na to je takový. že pokud jsou rozdíly ve zdrojích takto malé, tak by to neměl být problém. Hlavní je, že napětí není větší. Větší proud by neměl vadit, protože to maximum stejně NTB nevyužije.

Sám bych uvítal, kdyby se tu objevil někdo fundovaný, kdo by to dokázal vysvětlit a popsat odborněji, protože mě samotného to zajímá.
HP Compaq 625 WT274EA - AMD Athlon II X2 2.1GHz; 4GB DDR3 1333MHz; ATI Mobility Radeon HD 4250; HDD 320GB 5400RPM; Windows 7 64bit. Ultimate

Zpět na „Hardware“