Zdravim, rozhodujem sa aky disk kupit do notebooku. Potrebujem nieco s dobrym pomerom cena/vykon/kapacita.
Pozeral som po
wd black 750GB,
seagate momentus xt 500GB
seagate momentus xt 750GB
Hitachi 7k500
Hitachi 7k750
WD Blue 1TB 10JPVT
Ktory by ste odporucili? Momentalne mam 250GB
FUJITSU MHZ2250BH G2, dost pomaly disk.
aky 2,5 sata disk
Nejak som sa k tomu odvtedy nedostal ale akurat to uz potrebujem riesit. Takze vyber sa zuzil na 1TB blue JPVT a 750GB black BPKT .. moja otazka znie. Ake su realne skusenosti, ma teda ten 7200rpm disk prinos pri beznom pouziti? Aky dopad maju vyssie otacky na zivotnost baterie?
Neviem sa totiz rozhodnut, ten 1TB model stoji rovnako, ma nizsie otacky, spotrebu a vyssiu hustotu zapisu(tj rychlostne je na tom dost dobre.) Avsak mozno iba v sekvencnom zapise/citani, v seeku na tom bude asi podstatne horsie.
Este doplnim ze sa bude jednat aj o systemovy disk, nemam ssd ani nic ine a pojde to do starsieho notebooku. Trosku viac ma to taha k wd blue lepsi vykon/watt a mnohi spominaju u blacka vyrazny pokled casu prace na baterie.. Co si o tom myslite? Bude 7200rpm prinos? (ja si skor myslim ze prinos bude skor az SSD, ale neviem 7200 rpm disk som v ntb este nemal). Zasa nerad by som bol aby ten disk bol rychlostne na tom ako ten co mam teraz, ked musim castokrat vyslovene cakat pri praci, co ma vytaca ..
Neviem sa totiz rozhodnut, ten 1TB model stoji rovnako, ma nizsie otacky, spotrebu a vyssiu hustotu zapisu(tj rychlostne je na tom dost dobre.) Avsak mozno iba v sekvencnom zapise/citani, v seeku na tom bude asi podstatne horsie.
Este doplnim ze sa bude jednat aj o systemovy disk, nemam ssd ani nic ine a pojde to do starsieho notebooku. Trosku viac ma to taha k wd blue lepsi vykon/watt a mnohi spominaju u blacka vyrazny pokled casu prace na baterie.. Co si o tom myslite? Bude 7200rpm prinos? (ja si skor myslim ze prinos bude skor az SSD, ale neviem 7200 rpm disk som v ntb este nemal). Zasa nerad by som bol aby ten disk bol rychlostne na tom ako ten co mam teraz, ked musim castokrat vyslovene cakat pri praci, co ma vytaca ..
Naposledy upravil(a) lukas-svk dne 02 kvě 2012 14:59, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, je prosim velky rozdiel v rychlosti medzi WD Scorpio 750GB Blue a WD Scorpio 1TB Blue?
Jeden ma oznacenie: WD7500BPVT
a ten vacsi: WD10JPVT
Je tam medzi nimi nejaky velky vykonostny skok, aby sa oplatil priplatok?
Este by ma zaujimalo, ci je v praxi Scorpio Black fakt o tolko hlucnejsi ako Blue?
Dik.
Jeden ma oznacenie: WD7500BPVT
a ten vacsi: WD10JPVT
Je tam medzi nimi nejaky velky vykonostny skok, aby sa oplatil priplatok?
Este by ma zaujimalo, ci je v praxi Scorpio Black fakt o tolko hlucnejsi ako Blue?
Dik.