Zdravím,
dostala se mi do rukou SIM karta od 02 s mobilním internetem na 3 měsíce zadarmo - celkem by se mi to teď na prázdniny šiklo, ale můj ntb Lenovo G555 nejspíš SIMky přímo připojit neumí. Jaké by bylo nejlevněvnější možné řešení, jak internet rozchodit na ntb, nemá někdo zkušenost ? Koukal jsem na GSM adaptéry, ale našel jsem je kolem 1000,- Kč, což je pro mě dost, když bych to využil jen ty 3 měsíce
SIM karta do notebooku
SIM karta do notebooku
Lenovo G555
-
- občas něco napíše
No moc zkušeností stím nemám, ale stačilo by simku dát do mobilu a ten připojit pomocí usb s ntb. v mobilu musí bejt něco jako přenosový hotspot, ty chytré tlf. už too maj. prostě uděláš z mobilu router nebo něco podobnýho.
Jinak v O2 ti nenabídli nějakou USB mašinku na tu simku?
A není ten net jenom jako do mobilu?
Jinak v O2 ti nenabídli nějakou USB mašinku na tu simku?
A není ten net jenom jako do mobilu?
Bud ten mobil, ale pokud pojedes na GPRS/EDGE a budes neco stahovat, tak se na ten telefon neda dovolat. Taky se vetsinou nestihne dobijet pres USB a podle velikosti baterie se muze po nekolika hodinach vypnout. Pokud to budes pouzivat casto, tak tim baterii asi moc neprospejes.
Pak existuji 3G modemy do USB, u nas se neblokuji, jen je potreba u nekterych upravit originalni software nebo pouzivat neoriginalni software pri pouziti jine SIM. Na aukru se daji sehnat kolem dvou stovek i se zarukou u operatora, napr. tam vidim Huawei E173 za 255,- jako Kup ted.
A pokud to chces pouzivat treba na chate a mit to pripojeni pres WiFi pristupne pro vice zarizeni, tak existuje dock (umi to i nektere routery s USB), do ktereho vrazis kompatibilni modem a ten sdili pripojeni pres Wifi
Pak existuji 3G modemy do USB, u nas se neblokuji, jen je potreba u nekterych upravit originalni software nebo pouzivat neoriginalni software pri pouziti jine SIM. Na aukru se daji sehnat kolem dvou stovek i se zarukou u operatora, napr. tam vidim Huawei E173 za 255,- jako Kup ted.
A pokud to chces pouzivat treba na chate a mit to pripojeni pres WiFi pristupne pro vice zarizeni, tak existuje dock (umi to i nektere routery s USB), do ktereho vrazis kompatibilni modem a ten sdili pripojeni pres Wifi
Naposledy upravil(a) zivan dne 08 čer 2012 15:36, celkem upraveno 1 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Já tu SIMku dostal darem, takže jsem u O2 nic nekupoval ... o tom spojení přes mobil jsem taky četl (pomocí BT nebo USB kabel), ale já používám jinou simku s jiným číslem a nechci to pořád v mobilu přehazovat - nakonec to asi ale stějně tak skončí (že bych si na to zprovoznil třeba starší foun), jde mi hlavně o to, jak to nenáročně zprovoznit na notebooku, bez použití mobilu ...
Lenovo G555