dobry den,
chtel bych se zeptat, který procesor je lepší v notebooku a jak je to s ním v pomeru výkon/spotřeba.
mám vyhlídnuté notebooky s procesory Turion 64 X2 TL-56 a Turion 64 MK-36.
Nemohu se rozhodnout. jestli je lepší sáhnout po novější technologii, ale menším výkonu, nebo raději po větším výkonu, ale starším...
který myslíte že je lepší?
kdyžtak specifikace jsou zde
Který AMD Turion do notebookU?
první je dvoujádro a druhý dvoujádro. Je dost možný, že v operacích které provádí jedno jádro bude MK36 rychlejší ale v aplikacích pro Dual Core to bude výkonově daleko lepší X2 TL56.
Ale takhle porovnávat to nejde. Buď chcete dvoujádro nebo jednojádro s nějakýma pár procentama výkonu na jádro víc.
Ale takhle porovnávat to nejde. Buď chcete dvoujádro nebo jednojádro s nějakýma pár procentama výkonu na jádro víc.
tento účet již není aktivní.
rozhodni sa podla toho, na co ten NB budes prevazne pouzivat... pokial to bude prevazne kancelarska praca, browsovanie a pod., tak je lepsi ten jednojadrovy mk-36, pretoze ten ma v idle omnoho nizsiu spotrebu => menej hreje, dlhsia vydrz na baterku, nizsia hlucnost NB
pokial na tom budes chcet hrat hry, strihat video a podobne vypoctovo narocne ulohy, tak chod radsej do dvojjadroveho tl-56... ten ma sice o trocha nizsi takt, ale zase ma prave dve jadra - pokial si na dvojjadrovom procaku hral nejaku hru (aj neoptimalizovanu pre dvojjadro), tak urcite vies, ze druhe jadro sa nikdy neflaka, vzdy ide na nejakych 20-50%, co v suhrne dava vykon vyssi ako vyssie taktovane jednojadro... takisto vyhodu pocitis aj napr. pri spracovani videa len na jednom jadre - na druhom jadre budes pohodlne a svizne pracovat na niecom inom, co pri jednojadrovom procaku je nemyslitelne
pokial na tom budes chcet hrat hry, strihat video a podobne vypoctovo narocne ulohy, tak chod radsej do dvojjadroveho tl-56... ten ma sice o trocha nizsi takt, ale zase ma prave dve jadra - pokial si na dvojjadrovom procaku hral nejaku hru (aj neoptimalizovanu pre dvojjadro), tak urcite vies, ze druhe jadro sa nikdy neflaka, vzdy ide na nejakych 20-50%, co v suhrne dava vykon vyssi ako vyssie taktovane jednojadro... takisto vyhodu pocitis aj napr. pri spracovani videa len na jednom jadre - na druhom jadre budes pohodlne a svizne pracovat na niecom inom, co pri jednojadrovom procaku je nemyslitelne