Zájímali by mě vaše zkušenosti s pevnými disky v notebookách. Přiznám se, že ve vlastním notebooku jsem nikdy neměl žádné vymoženosti, jako jsou různé akcelerometrické senzory atd. K notebookům se chovám tak nějak jako k nástroji. Prostě asi žádná slast. Na druhou stranu se mi ještě nestalo, že by mi někdy odešel harddisk po pádu notebooku na zem (nebo nárazu o něco). Nějakého pádu (a x nárazů) zatím nebyl ušetřen snad ani jeden můj notebook (to jenom na ty recenzovaný si dávam mnohem větší pozor

).
O co mi ale jde, že se mi nikdy nestalo, že by mi nějaký disk vypověděl službu (nebo se na něm objevily vadné sektory), tak pro jaké situace tyto technologie teda jsou určené? Disky dneska sami o sobě parametrově musí vydržet pěkný šlupky a mám pocit, že po takovém nárazu, kde by se podobná technologie projevila, by byl notebook už totálně na kaši.
Většinou když odejde nějaký disk, tak je to způsobené buďto vadou už od výroby nebo vysokou teplotou. To jsou moje zkušenosti. Jaké jsou ty vaše?
swarm - blog:
http://notebookblog.czApple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)