Nefunguje LCD prosím radu
Nefunguje LCD prosím radu
asi před týdnem mi začal u 3roky starého acer aspire problikavat displej.jako kdyby se prepinal mezi režimy podsvetleni.teď už nesvítí vůbec.rozebral sem a zkontroloval všechny konektory.tam problém nebude.displej je ccfl.při výstupu prez hdmi vše ok.jinak neni téměř nic vidět ale při dobrem úhlu sou ikony i plocha málo vidět ale bez podsvetleni.takže bud výměna LCD nebo invertor-muj favorit okolo 200kc nebo je možné vyměnit doma trubici? verze monitoru B156XW01 V.2 verze innvertoru 19.21072.081.při zavreni a otevření vika monitor problikne na chvilinku ok.Ted se mi stala nova věc po tom co nebyl den pouzit tak po zapnutí tak minutu LCD šlo poté probliklo a zhaslo.
Podobně se chová displej v mé stařičké T61 ... naštěstí pouze kancelářský stroj v docku s externími displeji ... osobně to u něj tipuju na grafiku (často problémová nVidia). Displej je jak když v mlze s viditelným pravidelným rastrem ... LCD to na 100% není, zkusil jsem ho měnit ... druhý kabel jsem po ruce bohužel neměl, nemohu tedy říci ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD
Zdravim.
Mam stejny problem jako Tomana.
Nejdrive displej blikal, ale ted uz nesviti vubec. Je dobre videt, ze vsechno funguje jak ma, plocha se zobrazje normalne a pripojeny externi monitor nema problem. Takze muj neodborny odhad je, ze odeslo podsvetleni panelu.
Problem zde nebyl vyresen, takze prosim o radu co se stim da delat.
Kdy by neco tak mam Lenovo R500 s WSXGA+ displejem.
Mam stejny problem jako Tomana.
Nejdrive displej blikal, ale ted uz nesviti vubec. Je dobre videt, ze vsechno funguje jak ma, plocha se zobrazje normalne a pripojeny externi monitor nema problem. Takze muj neodborny odhad je, ze odeslo podsvetleni panelu.
Problem zde nebyl vyresen, takze prosim o radu co se stim da delat.
Kdy by neco tak mam Lenovo R500 s WSXGA+ displejem.
Lenovo ThinkPad R500 (NP77UMC)