Idealni rozliseni 15" displeje notebooku
Idealni rozliseni 15" displeje notebooku
Jake je podle vas idealni nativni rozliseni 15" displeje u notebooku ?
Poznamka: nerozlisuje se standardni a sirokouhly displej ktery ma stejnou velikost jednotlivych bodu (pouze je sirsi).
Poznamka: nerozlisuje se standardni a sirokouhly displej ktery ma stejnou velikost jednotlivych bodu (pouze je sirsi).
To, ze se oci kazi z pocitacovych monitoru je povera, ktera ma bohuzel velmi silne koreny. Zeptejte se nejakeho ocniho lekare at vam rekne pravdu.
Ja bohuzel velke rozliseni potrebuju. Zivim se programovanim a potrebuju neco vyssiho nez XGA.
Jinak u notasu jsem bliz displayi nez u stolniho pocitace, takze mi to prijde uplne stejne jako u 15" XGA stolniho LCD.
Jinak souhlasim, ze SXGA je na 15" lepsi. Jenze vetsinou to tak byva a u IBM je, ze 15" modely jsou tlustsi nez 14"
Ja bohuzel velke rozliseni potrebuju. Zivim se programovanim a potrebuju neco vyssiho nez XGA.
Jinak u notasu jsem bliz displayi nez u stolniho pocitace, takze mi to prijde uplne stejne jako u 15" XGA stolniho LCD.
Jinak souhlasim, ze SXGA je na 15" lepsi. Jenze vetsinou to tak byva a u IBM je, ze 15" modely jsou tlustsi nez 14"
Nejde o to, že by se oči měli kazit monitorem, ale podmínkama pro ně vytvořený. Když mžouráš na něco malinkýho a třeba není ideální osvětlení, tak se oči unaví rychle a někoho může třeba bolet i hlava. A kdo čte malý písmenka třeba i na papíře při horší vyditělnosti (která se může snadno přihodit, zvlášt třeba s notebookem, který s nami cestuje) se může nějaký to poškození časem projevit. Nebo se pletu?
tark píše:Tohle mě zajímá. Mám 15 (1024x768) a dost čučím do monitoru, mám uvažovat nad 1400x1050, příp. 1680x1050?
vetsi rozliseni ma vyhodu v tom, ze se na LCD cejde vice informaci najednou ... coz se hodi napr. v Outlooku, ale i jinde ... ja bych se toho nebal ... vetsi pismenka se daj nastavit vzdycky, ale pokud nemas vylozene spatnej zrak tak je to dle meho soudu dobra volba
leon píše:tark píše:Tohle mě zajímá. Mám 15 (1024x768) a dost čučím do monitoru, mám uvažovat nad 1400x1050, příp. 1680x1050?
vetsi rozliseni ma vyhodu v tom, ze se na LCD cejde vice informaci najednou ... coz se hodi napr. v Outlooku, ale i jinde ... ja bych se toho nebal ... vetsi pismenka se daj nastavit vzdycky, ale pokud nemas vylozene spatnej zrak tak je to dle meho soudu dobra volba
tak zrak spatnej nemam, no...