Dotazy ohledně mobilních CPU

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
tom.i
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 03 kvě 2008 09:15

Příspěvekod tom.i » 04 kvě 2008 10:10

sirius1983 píše:Jen tak mimochodem, právě jsem četl, že puma má být představena už koncem května...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=67

Myslite, ze se bude dat pouzit pro aktualni chipsety? Bo do stejne patice jako pro Turion64 X2?
HP Compaq nx6110, PentiumM 1,6GHz, 512MB RAM, 60GB HDD, Linux: Ubuntu 7.10 GG

Camo
guru
Příspěvky: 1518
Registrován: 20 čer 2007 16:40

Příspěvekod Camo » 04 kvě 2008 10:11

chipsety budou nové a patice stejné :wink:
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 04 kvě 2008 13:18

tom.i: Myslim, ze musis objednat asi cely stroj... muzes se zkusit s nimi domluvit, ale trosku o tom pochybuju. A o te kompatibilite se starymi chipsety pochybuju tuplem, hlavne je to velky problem upgradovat neco jineho nez disk a RAMky... takze to ani neres. Pokud ale notebook ted nepotrebujes, klidne si pockej... nema smysl koupit neco kdyz to nepotrebujes a pak to mit doma, obzvlast kdyz bys mohl mit neco lepsiho az to budes potrebovat

tom.i
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 03 kvě 2008 09:15

Příspěvekod tom.i » 04 kvě 2008 14:32

Aha, zkusim jim napsat email. Uvidime jak se na to zatvari. Jinak ta PUMA by nebyla zas tak spatna :-) jestli to vyjde na konci mesice, tak to je dobre, aspon bude vyplata a sam uvidim :D, ale pokud bude ta PUMA nejaka predrazena, novinka.. bo stejne je to na dve veci pac to urco u HPcka nebude hned nasazeny do prodeje. Tak uvidime...

Edit NeoExNET > dodržuj základní pravidla fóra, nekopíruj příspěvek nad Tvým viz. CITACE :arrow: PRAVIDLA, děkuji
HP Compaq nx6110, PentiumM 1,6GHz, 512MB RAM, 60GB HDD, Linux: Ubuntu 7.10 GG

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 04 kvě 2008 14:39

Zrovna u HP bych to videl jako mezi prvnimi, HP patri mezi kvalitni(mozna i nejkvalitnejsi) vyrobce notesu na AMD platforme. A nejake extra velke ceny Puma platformy bych se rozhodne nebal(AMD si nemuze dovolit velke neprodejne ceny)... zatim jediny ceho se muzem bat je, ze bude stat za prd :) ale tomu se mi moc verit nechce.

tom.i
občas něco napíše
Příspěvky: 10
Registrován: 03 kvě 2008 09:15

Příspěvekod tom.i » 04 kvě 2008 14:42

JJ taky sem neco cetl na pctuningu ohledne toho, jako novinku, ze ale AMD se toho neboji, tak jsem sam zvedav. Aspon nasetrim nejaky prachy..zkusim zadat inzerat na mojeho notaska. A pak se uvidim a bude se rozhodovat natvrdo :-)
Jinak diky za poznatky ;-)


Edit NeoExNET > dodržuj základní pravidla fóra, nekopíruj příspěvek nad Tvým viz. CITACE :arrow: PRAVIDLA, děkuji
HP Compaq nx6110, PentiumM 1,6GHz, 512MB RAM, 60GB HDD, Linux: Ubuntu 7.10 GG

randomhero
občas něco napíše
Příspěvky: 19
Registrován: 31 kvě 2008 01:12

Příspěvekod randomhero » 03 čer 2008 00:00

chcel by som sa spytat ako je to s tou teplotou tychto dvoch CPU. na strankach INTEL aj AMD som nasiel ze oba typy CPU su vyrabane 65nm a spotreba je tych 35w. znamena to teda ze tie keci o tom jak sa turiony prehrievaju su fakt uz len keci? alebo to este zavisi od niecoho ineho?


pri tych c2d myslim CPu t5xx a t7xx aby do mna niekto nedzubal ze t9xx a t8xx su 45nm :wink:

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8856
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR

Příspěvekod swarm » 03 čer 2008 00:07

Ad AMD: Jo, jsou to kecy.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 15 čer 2008 13:47

Odteď je toto vlákno vyznačené, a slouží pro veškeré dotazy ohledně mobilních CPU. Můžete se zde ptát na porovnání značek mezi sebou, na jednotlivé modely značek atp.

dodis
občas něco napíše
Příspěvky: 46
Registrován: 18 čer 2008 22:52
Bydliště: SR

Pentium DC 1,86 T2390 vs. C2D T5450 1,66

Příspěvekod dodis » 25 čer 2008 16:22

Aky je rozdiel medzi nimi?
Z hladiska vyuzitia pri grafickych aplikaciach, renderovani, zvukovych editoroch a podobne.
Reso. ktory by ste mi odporucili?
Vdaka.

http://www.alza.sk/lenovo-3000-n200-d90504.htm

http://www.alza.sk/lenovo-3000-n200-d86595.htm
Lenovo 3000 N200, Intel DC 1,86GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, DVD, 4xUSB, Firewire, PCMCIA, S-Video, VGA, Card Reader 5in1, Win XP SP3

HP ProBook 4510s, Intel C2D 2GHz, 4GB RAM, 500GB HDD, DVD, 4xUSB, ExpressCard 54, Bluetooth, VGA, Card Reader, Win XP SP3

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 25 čer 2008 17:05

Prakticky se jedna o dve stejna jadra. Akorat v Pentium Dual-Core je lehce orezane. S nizsi L2 Cache a nizsi FSB (coz zapricini i nizsi pracovni frekvenci pameti) ale zas lehce vyssi takt. V procesech ktere zminujes (renderovani apod.) rozdil ve vykonu stezi poznas. Vyssi frekvence bude hrat pro Pentium DC, vyssi cache a FSB zas pro C2D. Ve vysledku se zadneho velkeho rozdilu nedockas. Na veci ktere pozadujes jsou imho oba stejne nedostatecni. Pokud mas v planu hodne pracovat v aplikacich narocnych na CPU, podivej se po nejakem minimalne 2ghz C2D.

matyyy
občas něco napíše
Příspěvky: 47
Registrován: 07 lis 2006 19:06

Příspěvekod matyyy » 28 čer 2008 19:50

je nejakej zasadni rozdil ve spotrebe mezi
celeron t1400
pentium dc t27x0
c2d t5xx0
c2d t7xx0
vsechny maj papirove 35W (nebo 34W)
ale v desktopu ma spoustu procesoru tdp 65W a mezi e2180 a e6750 je realne meritelny rozdil ve spotrebe cca 10W
-----
deje se neco podobnyho i u ntb? mensi cache se neprojevi?
"Zkusili jste to vypnout a zapnout?"
Pokuď vybíráte ntb podívejte se na Lenovo R61i, když se Vám nelíbí zeptejte s na jiném fóru!

vito45
guru
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 29 čer 2008 10:24

od celeronu ruky preč, ten sa nevie podtaktovať
ale ten v eee sa podtaktuváva :roll: pokiaľ som vedel celerony sa nepodtaktuvávajú /dynamicky/, nevie niekto niečo o tom?

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 29 čer 2008 10:57

Celeron T1400 je dvoujadrovej celeron, ktery uz speedstep umi.

merlins
občas něco napíše
Příspěvky: 21
Registrován: 10 čer 2008 23:39
Bydliště: Brno a Okolí

AMD Turion X2 TL-62

Příspěvekod merlins » 30 čer 2008 21:09

Dobrý večer ,

mohu poprosit s čím se může srovnat TL-62 od AMD ? zda k nějakému
T7100 nebo spíš k T5xxx ? Když jsem prolézal benchmarky jaksi bylo obecně AMD TL zařazeno někam k MID-RANGE CPUS .
zde je link http://www.cpubenchmark.net/ a najdeme to zde v :
http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup. ... bile+TL-64

TL62 tam není , bo jsem zkusil bližší ...

Jde mi o to zda AMD Turion X2 TL-62 bude zvládat virtualizace na OS
Vista (vmware ,Qemu ) nebo Redhat ( Xen,Qemu) .
Předpokládám na virtualizace min 2 GB DDRAM .


Díky
- Acer Aspire 1356 LMI , Athlon XP-M 2800+ , 1024 DDRAM , WIFI , BT , Dual XP+Fedora Core
- HTC TyTn


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 13 hostů