Notebook Dvd Mechaniky / externi mechaniky
Notebook Dvd Mechaniky / externi mechaniky
Ahoj mám nový notás Acer Aspire 9524wsmi jsem s nim naprostý spokojený (abych nebyl za ty prachy co )) ale jedine co me stve je mechanika na cteni je super ale vypalovani to nechapu tedka jsem si vypaloval dvd a vypalovalo se 1hod a 25min pak zacla kontrola dat a na dalsi hodku jsem uz nemel nervy , na vypalování používám Nero 7.5...Tak bych chtel vedet jestli je to normalni nebo ne ? a jestli se vyplati koupit externi dvd mechaniky na usb 2.0 casto vypaluju tak nevim no a jestli jo a znate nejakou dobrou tak ji tu pisnete vsechny komentare a zkusenosti ocenim
-
- Moderátor
Bych neházel flintu do žita. Zkus počkat, nebo rovnou zalepit patche, nero poměrně často aktualizuje, novější verze téměř vždy lépe spolupracují s novými mechanikami. Jak psal Peca zkus i jiný media. Každá mechanika má PŘEDEPSANÁ (rozuměj výrobcem certifikovaná) media a to podle part number. Jinak pokud jsi zapisoval velký objem dat (DL například) a pak následná kontrola - ono to není tak málo práce (pro současné systémy), navíc můžou běžet různé Speed stepy a podobné technologie, které maximální udávané rychlosti všeho mohou poměrně razantně snížit.
PS: mechaniku neposílej
PS: mechaniku neposílej
A co flashnout na jinou verzi? Mě se tohle stalo u mojí NECky na PC, tak sem to flashnul a je po problému. Dřív mi to pálilo cca 1hod a teď +-20min...
Zjisti si co máš za palírnu a na www.cdr.cz si najdi novejší verzi a flashni..
Zjisti si co máš za palírnu a na www.cdr.cz si najdi novejší verzi a flashni..
Acer Aspire 9524wsmi, mechanika Matshita DVD-RAM UJ-85JS
no tak dneska jsem zkusil jiny program ashampoo burning studio 6 nastavil sjem rychlost vypalování 8x vypaleno to bylo za nejakou hodku na konci se mi zobrazil ze to vypalovalo rychlosti 0.96x coz nechapu a jeste k tomu to dvd byl na nem film se starsne sekalo jako ze kazdou 1s sek screen je z toho vypalovaaní
[img]Screen%20konec%20vypalování[/img]
jakoukoli pomoc ocenim
no tak dneska jsem zkusil jiny program ashampoo burning studio 6 nastavil sjem rychlost vypalování 8x vypaleno to bylo za nejakou hodku na konci se mi zobrazil ze to vypalovalo rychlosti 0.96x coz nechapu a jeste k tomu to dvd byl na nem film se starsne sekalo jako ze kazdou 1s sek screen je z toho vypalovaaní
[img]Screen%20konec%20vypalování[/img]
jakoukoli pomoc ocenim
vypalovačka
Já se přidám, mám stejný problém s DVD vypalovačkou u svého NB.
To co dříve trvalo 20min ted trvá 1h20min. používám originál software od aceru a vůbec nevím co se děje.
Rychlost pálení je 8x a pomalejší je i při čtení.
Potřeboval bych udělat nějaký test té mechaniky ale vůbec nevím jaký soft použít a v tom jejich recovery jsem nic takového nenašel. ??
To co dříve trvalo 20min ted trvá 1h20min. používám originál software od aceru a vůbec nevím co se děje.
Rychlost pálení je 8x a pomalejší je i při čtení.
Potřeboval bych udělat nějaký test té mechaniky ale vůbec nevím jaký soft použít a v tom jejich recovery jsem nic takového nenašel. ??
nejspis to bude PIO misto DMA
Podle vseho mas zapnuty PIO rezim na Secondary IDE Channel.
Tady je popsano jak to zjistis a jak toto nastaveni zmenit
http://www.cdr.cz/a/14509
Tady je popsano jak to zjistis a jak toto nastaveni zmenit
http://www.cdr.cz/a/14509
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“