ztráta dat

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
Radek
občas něco napíše

ztráta dat

Příspěvekod Radek » 17 říj 2007 20:18

prosím o radu. :cry:
pokusil jsem se obnovit system prostřednictvím system recovery u windows xp home.Použil jsem volbu číslo 2 která mě ujišťovala že se mi všechna uživatelská data přesunou do nové složky My old disk structure což se skutečně stalo až na malou maličkost že se nepřesunuly žádné fotografie ze složky obrázky a naprosto zmizely.Nová složka kam se měly fotografie přesunout o sobě tvrdí že je prázdná a nejde ani otevřít !!! Poradí mi prosím někdo zda je možné vzít nějakým způsobem obnovu systému zpět případně jinak zachránit ztracená data.
předem děkuji za odpovědi.

radek

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 17 říj 2007 20:22

Hm, data by se jiste vesla na jedno DVD medium za 10 Kc. Proc vlastne mate v tech noteboocich vypalovacky ?

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 17 říj 2007 20:24

zkuste nějaké linux distro jestli se do té složky dostane. Občas se mi stane, že se nemůžu z winů dostat do složky a pak v live CD to běží a následně po restartu to běží i ve winech podviné a možná zbytečné ke zkoušení ale když jste zoufalý :D
tento účet již není aktivní.

Puppy
guru

Re: ztráta dat

Příspěvekod Puppy » 17 říj 2007 20:29

Radek píše:Nová složka kam se měly fotografie přesunout o sobě tvrdí že je prázdná a nejde ani otevřít !!!
To si trochu protireci. Budto nejde otevrit, takze nelze rict zdali je nebo neni prazdna nebo jde otevrit a je prazdna. Jaky je presny text te chyby ? Neni to nahodu "Access Denied" ? Pak staci prevzit vlastnictvi NTFS prav slozky jako administrator ... to jsou vlastne naproste zaklady pouzivani operacniho systemu.

Radek
občas něco napíše

Příspěvekod Radek » 17 říj 2007 20:51

To puppy: Nejsi žena? To samý mi řekla manželka! Po bitvě je každý general přesto děkuju za reakci.Složka mi oznamuje že je prázdná když přes ní přejedu myší a když na ní kliknu tak vyskočí tabulka:přístup byl odepřen.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 17 říj 2007 20:56

že je prázdná se ti ukáže každopádně pokud nemáš přístup.
tento účet již není aktivní.

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 17 říj 2007 21:31

Radek píše:To puppy: Nejsi žena? To samý mi řekla manželka! Po bitvě je každý general přesto děkuju za reakci.
Ne, ale mela pravdu :D Vzdyt to je prece zaklad, pravidelne zalohovat dulezite veci.

Radek píše:Složka mi oznamuje že je prázdná když přes ní přejedu myší a když na ní kliknu tak vyskočí tabulka:přístup byl odepřen.
Takze neni prazdna, protoze je to presne ten pripad o kterem jsem psal. Je tedy treba prevzit prava, viz http://support.microsoft.com/kb/308421/cs

Radek
občas něco napíše

Příspěvekod Radek » 18 říj 2007 20:19

Já vím slibuju že už si budu důležitá data zálohovat a že nebudu věřit žádné tabulce přesto že mi bude slibovat hory i s horákama. :lol: Takže jste měli samozřejmě pravdu a po změně v nouzovém režimu se mi všechny mé fotky zobrazily.Ale ještě nemám vyhráno protože se mi v seznamu vlastníků neobjevil můj účet kterým se běžně přihlašuju takže v normálním režimu se mi neukazujou.Pro vás asi úsměvný problém ale pro mě docela záhada.Jo akorát se mi neobjevila složka My private folder kterou jsem měl na ploše tak kdyby náhodou měl někdo chuť se zabývat s počítačovým kojencem tak dík :wink:

Radek
občas něco napíše

Příspěvekod Radek » 18 říj 2007 21:49

Tak jsem to nakonec systémem pokusů a omylů zvládnul až na tu privátní složku ale tu vem čert. Tak díky všem. :P :P :P

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 18 říj 2007 22:07

Nechápu, jak může BFU věřit těmto metodám "zálohování", když ani přesně neví, co to vůbec dělá... Tomu bych nevěřil ani já a raději si vypálil zálohy na DVD či přesunul na jiný počítač. Na tom snad není nic těžkého, ne?
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

Rexy

Příspěvekod Rexy » 18 říj 2007 23:17

to jimmyjames

hm, myslim, ze prave vetsina BFU temto metodam uveri, protoze jim slibuji kolace bez prace.
po prusvihu se pak cast z nich polepsi a jednou dvakrat neco zazalohuje :D

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“