instalace a problém
instalace a problém
Ahoj , mám takový problém , při instalaci windows do compu/notebooku se mi stane , že po instalaci se mi nevratí všechna kapacita hdd , ale třeba mi to ukazuje kapacitu o 20Gb menší , disk vždy při nové instalaci formatuji , toto se mi stalo na Vistě i XP , v čem je zakopaný pes ? Vím , že samotn instalace systému zabere nějakou tu kapacitu disku , ale tak hodně to není možné , existuje nějaký program , který by vymazal disk na 100% a comp by byl bez OS a jen připraven na novou instalaci OS ? Děkuji za Vaší poooomoc
Tak asi takhle
1) Napr. 120GB disk nema ve skutecnosti 120GB ale treba jen 111GB, vzdy je to o neco min... 320GB disk ma treba jen 300GB atd.
2) Nevim co mas za notes, ale jestli si mel predinstalovany system, tak jeho zaloha se k notesu nedava na instalacnim mediu(rozumej DVD ci CD) ale uklada se na disk na samostatnou partisnu(partisna = cast disku), takze to si taky muze vzit par GB
3) samotna instalace OS si neco vezme...
disk kompletne smazes zformatovanim pri instalaci OS je vzdy moznost disk zformatovat, tim si ho pripravis a vycistis
1) Napr. 120GB disk nema ve skutecnosti 120GB ale treba jen 111GB, vzdy je to o neco min... 320GB disk ma treba jen 300GB atd.
2) Nevim co mas za notes, ale jestli si mel predinstalovany system, tak jeho zaloha se k notesu nedava na instalacnim mediu(rozumej DVD ci CD) ale uklada se na disk na samostatnou partisnu(partisna = cast disku), takze to si taky muze vzit par GB
3) samotna instalace OS si neco vezme...
disk kompletne smazes zformatovanim pri instalaci OS je vzdy moznost disk zformatovat, tim si ho pripravis a vycistis
jo to vše vím mam hdd 120Gb , ale jeho skutečná kapacita je cca 103Gb , co se týče přeinstalování , mám Acer Aspire 3104WLMi , disk rozdělen na C:51,6GB a D:51,3 , po reinstalaci a formatování oddílu C: jsem se jako první podíval na kapacitu disku a hle bylo tam volných něco kolem 33GB z 51,6GB , není možné aby si systém vzal takovou část disku .... toto se mi stalo i na PC
Kdyz si das zobrazit skryte soubory, tak by se ti mel objevit soubor na hibernaci a swapavaci soubor, to by melo sebrat tak 4GB, zalezi na nastaveni.
EDIT:Dalsi vec je proste vystopovat, jestli to zabira neco konkretniho.
EDIT2: 120GB disk by mel mit 111,76 GB, cili ti tam jeste neco zabira 8GB, coz predpokladam bude nejaky ten oddil pro instalaci windows.
Samotna instalace XP i s hibernacnim a swapovacim souborem ti zabere kolem 10GB, cili tam mas exces 8GB, tak jestli tam nekde nema zkopirovane instalacni soubory toho windows.
EDIT:Dalsi vec je proste vystopovat, jestli to zabira neco konkretniho.
EDIT2: 120GB disk by mel mit 111,76 GB, cili ti tam jeste neco zabira 8GB, coz predpokladam bude nejaky ten oddil pro instalaci windows.
Samotna instalace XP i s hibernacnim a swapovacim souborem ti zabere kolem 10GB, cili tam mas exces 8GB, tak jestli tam nekde nema zkopirovane instalacni soubory toho windows.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“