Sifrujete disk(y) na vašem notebooku?
Mel bych dotaz. Rozhod sem se vyzkouset TruCrypt a dost dobre nechapu jednu vec. V okne si mam vybrat Sifroaci algoritmus, to je mi jasny a celkem jasne chapu o co jde, ale pod tim si jeste mam vybrat Hashovaci algoritmus a to nejak nechapu co je a k cemu to slouzi.
Moh by mi to pls nekdo vysvetlit?
Moh by mi to pls nekdo vysvetlit?
HP EliteBook 8560w - LG664EA,
tak som musel odstrániť šifrovanie permanentne zaťažoval systém až 20%
CPU neustále prepínal frekvencie, aj pri nečinnosti z 800Mhz skákal na rovných 2Ghz
výdrž sa rapídne zmenšila cca skoro na polovicu
šifrovanie som použil najrýchlejšiu podla truecrypt-u
AES šifrovanie: 1144 Mb/s dešifrovanie. 146Mb/s priemer: 145Mb/s
CPU neustále prepínal frekvencie, aj pri nečinnosti z 800Mhz skákal na rovných 2Ghz
výdrž sa rapídne zmenšila cca skoro na polovicu
šifrovanie som použil najrýchlejšiu podla truecrypt-u
AES šifrovanie: 1144 Mb/s dešifrovanie. 146Mb/s priemer: 145Mb/s
Možná bych o tom uvažoval, jak to konkrétně řešíte? Zašifrovat třeba jen jednu partition, kde se pak budou instalovat "nebezpečné" (třeba Opera s hesly, Thunderbird s maily..) programy? Co když budu chtít nakopírovat do složky Opery nějaké skripty či jen tu Operu používat, musí se ten disk předtím nějak "namountovat" i s heslem, aby byl funkční?
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
Rozhodl jsem se vyzkouset TruCrypt. Chtel bych zasifrovat externi HDD, ale chtel bych to udelat tak, ze kdyz HDD pripojim k libovolnemu PC, tak se me zepta na heslo a po jeho zadani budu mit pristup k datum. To znamena, ze bych chtel, abych mel po zadani hesla pristup k datum i na PC, na kterem neni TrueCrypt nainstalovanej a zaroven, aby se pomoci autorunu spustil dotaz na heslo.
Jde to nejak takhle udelat? Poradite mi prosim jak postupovat?
Jde to nejak takhle udelat? Poradite mi prosim jak postupovat?
HP EliteBook 8560w - LG664EA,
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“