Přeinstalování windows vista home premium

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
xpetan
občas něco napíše

Přeinstalování windows vista home premium

Příspěvekod xpetan » 18 črc 2009 15:22

Zdravím, potřeboval bych radu.
Mám v notebooku předinstalované windows vista home premium od výrobce, tzn. jsou tam přeinstalovany i ruzne programy, ktere mi jen spomaluji PC.
Chtěl bych tedy windows sformatovat a nainstaovat znovu.
Mám licenční štítek na windows vista home premium, ale na insternetu jsem nasel ke stazeni pouze, windows vista home basic.
Pujde mi i na tuto verzi ten kod?Nebo jak to mám řešit?Nevíte kde by se dala sehnat ta verze windows vista home premium??

DIkec za rady

kiposukjange
guru

Příspěvekod kiposukjange » 18 črc 2009 15:42

S Vistou je to takto - oficiální instalačka je distribuováná na DVD, přičemž obsahuje všechny verze systému, tedy od Basic až po Ultimate. Podle tebou zadaného sériového čísla se nainstaluje správná verze - tedy ta, kterou sis koupil. Takže na netu těžko najdeš najdeš např. Vista Basic. Navíc, Vista Basic je oproti Home Premium o něco ořezaná, takže by sis uškodil. Také je problém se sériovým číslem, pokud si stáhneš někde čistou (ne aktivovanou nebo cracklou) instalačku, tvé číslo ti to stejně nevezme, jelikož ty OEM verze Windowsů, co používají výrobci NTB, používají jiná čísla.

Jestliže jsi nedostal ke svému stroji DVD s instačkou systému, pak máš téměř určitě na disku vytvořenou neviditelnou Recovery partition, tedy obnovovací oblast, ve které je instalačka nahraná a stačí jí jen vyvolat, dělá se to při startu NTB. Tím nainstaluješ systém zase s tím balastem, ale není problém ho potom odinstalovat a dostat tak defakto čistý systém. Být tebou, tak to tak udělám a neřeším shánění instalačky kdesi na netu. Potom si tam ještě nainstaluj Service Pack 2, nejnovější aktualizace a také nejnovější ovladače k hardwaru a musí to valit.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.

lipovcan
píše často

Příspěvekod lipovcan » 18 črc 2009 17:42

Tak proč jsi ten "software co ti spomaluje pc" neodinstaluješ? :lol:
Sony Vaio FW31J, Zalman NC-2000, Logitech VX Nano, Windows 7

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Přeinstalování windows vista home premium

Příspěvekod stavač » 18 črc 2009 19:16

xpetan píše:Zdravím, potřeboval bych radu.
Mám v notebooku předinstalované windows vista home premium od výrobce, tzn. jsou tam přeinstalovany i ruzne programy, ktere mi jen spomaluji PC.
Chtěl bych tedy windows sformatovat a nainstaovat znovu.
Mám licenční štítek na windows vista home premium, ale na insternetu jsem nasel ke stazeni pouze, windows vista home basic.
Pujde mi i na tuto verzi ten kod?Nebo jak to mám řešit?Nevíte kde by se dala sehnat ta verze windows vista home premium??

DIkec za rady

Možeš si vyrobit recovery DVD visti čo maš v notbuku pre zalohu keby sa niečo stalo z HDD a samozrejme to možeš naštartoivat zo skritej particie, k notbuku si dostal aj navod a tam je to napisane jak sa ma postupovat pri inštalacii visti zo skritej particie, inak ten kluč možeš použit len na taku vistu čo je v notbuku.

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“