MPC-HC - aktivace dedikované GPU nVidia při přehrávání videa
MPC-HC - aktivace dedikované GPU nVidia při přehrávání videa
Dobrý den,
dovedl by, prosím, někdo poradit, jak dosáhnout toho, aby se při přehrávání videa pomocí MPC-HC aktivovala dedikovaná grafická karta nVidia a video se nepřehrávalo prostřednictvím integrované grafiky Intel? Jde o notebook Asus N73 (Win7 64b).
V minulosti mi to takhle fungovalo, ale po reinstalaci systému z důvodu pořízení SSD už se mi video přehrává jen prostřednictvím integrované grafiky Intel.
V ovládacim panelu nVidia to natvrdo změnit nejde. Ovladač nVidie ale podle všeho funguje správně (např. když v ZPS aktivuju výpočty přes GPU, tak se nVidia automaticky aktivuje a v AutoCadu to taku jede přes nVidii).
DXVA v MPC-HC mám nastaveno.
Díky
dovedl by, prosím, někdo poradit, jak dosáhnout toho, aby se při přehrávání videa pomocí MPC-HC aktivovala dedikovaná grafická karta nVidia a video se nepřehrávalo prostřednictvím integrované grafiky Intel? Jde o notebook Asus N73 (Win7 64b).
V minulosti mi to takhle fungovalo, ale po reinstalaci systému z důvodu pořízení SSD už se mi video přehrává jen prostřednictvím integrované grafiky Intel.
V ovládacim panelu nVidia to natvrdo změnit nejde. Ovladač nVidie ale podle všeho funguje správně (např. když v ZPS aktivuju výpočty přes GPU, tak se nVidia automaticky aktivuje a v AutoCadu to taku jede přes nVidii).
DXVA v MPC-HC mám nastaveno.
Díky
- Chlebovnik
- guru
Podle mě bude problém v tom DXVA. Zkus použít externí filtry LAV, ty využívají NVCUVID. Nebo jako další možnost je CoreAVC.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
- Chlebovnik
- guru
Já už toho vyzkoušel fakt hodně včetně CoreAVC, DXVA i MadVR a jednoznačně nejlepší zkušenost s akcelerací H.264 u nVidie mám právě s těmi LAV filtry.
Interní filtry v MPC-HC mám všechny vypnuté, ale podívej se co se ti po poklepání na DXVA ukáže za grafiku:

Interní filtry v MPC-HC mám všechny vypnuté, ale podívej se co se ti po poklepání na DXVA ukáže za grafiku:

• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
- Chlebovnik
- guru
Ještě můžeš vyzkoušet přehrávač Splash, ten je docela blbuvzdorný, ale na MPC-HC se co do šíře nastavení a využití externích filtrů nechytá.
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
- Chlebovnik
- guru
- Chlebovnik
- guru
Tak už nevím, nainstaloval jsem starší ovladače a video jede stále přes integrovanou grafiku. Jedinou změnu, kterou jsem pozoroval, bylo zpřístupnění možnosti určit přímo konkrétní aplikaci (MPC-HC) používat nVidii, což v předchozí (novější verzi) ovladače bylo neaktivní. Přesto však se nVidia při přehrávání neaktivuje. Při výpočtech v ZPS nebo v Autocadu se korektně automaticky aktivuje.
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“