Compal HL90
Cruzz píše:Nekde jsem zaslechl, ze se ma v nabidce VBI objevit v brzke dobe sasi od ASmobile s grafickou kartou 9650 GT. Nevim samozrejme co je na tom presne pravdy (jedine co me drzi od koupe HL90ky jsou GDDR2 pameti :/ ), ale nevite o tom nekdo neco blizsiho? Pripadne jak jsou na tom s kvalitou sasi od ASmobile v porovnani s Compalem? Diky
Taky jsem neco takovyho zaslechl, ze by mel byt v zari, ale furt nic...
ineya píše:z mojho pohladu ta toshiba:
ma slaby displej (rozlisenie male)
3gb ram (32bit spekulanti) - totalne proti srsti (a 2-kovej sustave)
5400 otackovy disk - neslo mi o spotrebu, 7200 udajne viac berie, je hlucnejsia, ale aj podava lepsi vykon
o te Toshibe jsem take dost uvazoval - disk a pamet se da vymenit kdyz by na to doslo, ale nakonec jsem ji vyradil z uvah prave kvuli malemu rozliseni displeje. Na hry je to OK, ale na praci mi prijde moc nizke...
orgasmic píše:To Acer a MSI také
Notebooky se dají rozdělit do 2 pytlů...
1. Méně kvalitní : Acer, Asus, MSI, VBI, FS, Umax
2. Více kvalitní : IBM, Dell, HP, Sony
PS: Proto také notebooky z druhé kategorie stojí v té samé konfiguraci klidně 2x tolik než ty z první kategorie
mel jsem skoro rok HP Paviliona a uz nikdy vic... (ovladace hruza, nekompatibilita s tucnakem, sasi vsude vrzalo a prohybalo se, hucel, priserny podsviceni displaye, wifi switch se prepinal temer samovolne a moh bych urcite pokracovat)
mam HP PDAcko a je v pohode, ale at uz proboha nedelaj paviliony...
2milank3: jestli je to tam levnejsi, tak si to tam kup, ale co jsem koukal, tak na ruznejch strankach nabizej jinej hw, tak si prolez hlavne to. je to stejne od jednoho distributora.
TPM?
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak je to tady s tím TPM čipem. Jak se chová, jestli se již dá vypnout a popřípadě jak mě může omezit při instalaci různého software... Pokud bych dejme tomu do tohoto compalu hl90 s TPMkem chtěl nainstalovat "neregistrovaný" (nechci napsat nelegální ) system (XP/vista ?) co se bude dít? popřípadě jak ovlivní instalaci "patchnutých" aplikací apod.
Díky za jakékoliv info. Tato informace určí jestli si koupím tento ntb nebo ne. Nerad bych totiž koupil stroj který mne nakonec bude ještě omezovat. Díky
Díky za jakékoliv info. Tato informace určí jestli si koupím tento ntb nebo ne. Nerad bych totiž koupil stroj který mne nakonec bude ještě omezovat. Díky
ja si objednaval u
psal jsem to nekde kousek zpatky
zalman je perfektni, v idlu mam CPU/GPU/HDD 35/58/31 (na minimalni otacky)
pokoj jeste neni vytopenej, takze je tu trosku chladnejsi okoli (v horkym dni to bylo tak 38/60/35)
v zatezi se gpu pohybuje kolem 70-80 stupnu (nad 80 snad jenom vyjimecne)
TPM jsem pri koupi taky resil. neda se sice vypnout v biosu, ale reseni je jednoduchy - nenainstalovat drivery (taky me prekvapilo ze to potrebuje ovladac). i pres to, ze pouzivam XP MSDNAA licenci, tak nestojim o zadnej vlezlej chip
Kód: Vybrat vše
www.notebooknamiru.cz
psal jsem to nekde kousek zpatky
zalman je perfektni, v idlu mam CPU/GPU/HDD 35/58/31 (na minimalni otacky)
pokoj jeste neni vytopenej, takze je tu trosku chladnejsi okoli (v horkym dni to bylo tak 38/60/35)
v zatezi se gpu pohybuje kolem 70-80 stupnu (nad 80 snad jenom vyjimecne)
TPM jsem pri koupi taky resil. neda se sice vypnout v biosu, ale reseni je jednoduchy - nenainstalovat drivery (taky me prekvapilo ze to potrebuje ovladac). i pres to, ze pouzivam XP MSDNAA licenci, tak nestojim o zadnej vlezlej chip
TPM
Takže TPM potřebuje svoje vlastní ovladače pouze k omezování software a nebo když je nenainstaluji přijdu například o funkci heslování pomocí čtečky otisků? Ta na něm taky potom stojí nebo ne? Jde tedy vyloženě jen o ovladač, nepřijdu o nic?