Odolnost proti polití

notebooky VBI a vše kolem nich
ondrejvalka
občas něco napíše

Odolnost proti polití

Příspěvekod ondrejvalka » 05 črc 2007 22:23

zdravím, zajímalo by mě, jestli už nekdo máte zkušenost s politím FL90 nějakou tekutinou (třeba minerálka v klávesnici)? je odolný? nevíte o tom někdo něco?

jsem pro něj velmi rozhodnut, ale stále váhám. bude to můj první noťas a moc se mi nezamlouvá ten lesklý displej - nevim, jak moc se to hodí na programování.

ještě se taky rozmýšlím nad nějakým HP nebo Lenovo, jenže ve stejné ceně poskytne FL90 od VBI větší výkon.

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 06 črc 2007 00:38

Tímhle dotazem si mi připomněl jednu příhodu :) Jak jsem byl jednou v ASUS.AS a bavil jsem se s obchodníkem, tak u jednoho modelu mne upozornil právě na odolnost proti polití. Zároveň ale rychle dodal, že to neznamená, že na to v klidu můžu cokoli vylít a nic se nestane... Jednou mu totiž zákazník přišel vrátit noťas s tím, že zkoušel jak je odolný proti polití, tak na to na test vylil sklenici vína :lol:

Jinak v podstatě to je jen "něco", co je mezi elektronikou pod klávesnicí a klávesami. Není to nic vodotěsného, jen je to jakoby přikryté. Spíše to je jako ochrana proti prachu, zapadání drobků a možná nějakým zbloudilým kapkám vody letícím na klávesnici. Když jsem to porovnával s jiným ASUSem bez tohoto, tak u něj byl pod klávesnicí vidět zelený tišťák, u toho "vodotěsného" jen nějaký černý materiál. Vizuálně stejně ale vypadá i klávesnice na mém ThinkPadu, u které není psaná žádná speciální vlastnost "voděodolnosti".
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

ondrejvalka
občas něco napíše

Příspěvekod ondrejvalka » 06 črc 2007 12:37

Díky za radu. Zrovna o ThikPadech jsem slyšel, že nějakou odolnost proti polití mají. Známý so do něj vylil lák od okurků, pak i minerálku. Hned po incidentu ho obrátil vzhůru nohama, vše vylil a notebook šlapal celkem v pořádku dál.

Právě to by mě zajímalo i u té FL90. Nebo jestli má, jak říkáš, alespoň "zakrytou" klávesnici. Z fotek to vypadá, že snad jo.

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 06 črc 2007 12:48

Aha...tak není to jen vizuální pobonost :) Tohle jsem nějak detailně nezkoumal (nemám v plánu do toho lejt vodu), takže jsem nevěděl, jestli to mají nebo ne. Že bych to hned šel zkusit? :lol:
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF

C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 21 črc 2007 03:18

Nebal bych se, jednou sem ve skole omylem do skolniho notesu (nakej levnej Acer Aspire) vylil docela dost vody z pul litrove flasky Bonaqua :) neperlive... totalni zdeseni, rychle papirovy kapesnicky, no a Acer v poho ustal a to je co rict :D nastesti tam nebyl ucitel, pac ten by vybouch, byl na ne strasne pysnej, ze je ziskal pro skolu, to vite "PROJEKT"... stejne mu je za tyden pak nekdo vsechny ukradl :lol: :lol: 6 notesu :lol:

Adam Škamrala
občas něco napíše

Příspěvekod Adam Škamrala » 21 črc 2007 09:51

Solitary píše:stejne mu je za tyden pak nekdo vsechny ukradl :lol: :lol: 6 notesu :lol:

Tohle podle mě moc vtipný není, škola se snaží mít pro studenty to nejlepší vybavení a ti lidé si toho neváží.
Závist je nejhorší lidská vlastnost, kterou vlastní bezprostředně 80% populace ČR, ještě že nejsem mezi něma.

lukowicz
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukowicz » 21 črc 2007 11:23

Tak tak,tohle je fakt největší svinstvo co může být.
My jako děcka na škole jsme neměli ani PCčka 386,natož noťase.
Takže milé děti,važte si toho co teď máte,protože jednou o to přijdete ani nebudete vědět jak.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 21 črc 2007 14:23

Ale klid vy moralisti :roll: :roll: pro toho ucitele to bylo spis osvobozeni, pac on chtel notesy s COM portama, a ty Acery je proste nemely, takze skola po ukradeni dostala pojistku a ted nekdy do dalsiho roku nakupujou novy uz s COM porty (to me uz muze byt jedno, pac sem letos odmaturoval) a neposmival sem se ze zavisti, ci neceho podobne, ale spis me pobavil ten paradox... nemusite ze sebe delat svetce. Muj prispevek byl o politem Aceru, ktery to hrde ustal... :wink: 8)

Zpět na „notebooky VBI“