Compal HEL80 - skusenosti
-
- občas něco napíše
Osobne som si DVD mechaniku vymenil za iny model pretoze som mal problemy s detekciou a zapisom na niektore typy DVD medii,,,detekovala ich ta Lite onka ako 2 x aj ked boli 16x a 8x,,,a hlavne potom na ne 2x aj zapisovala co bolo velke utrpenie....časové
Naposledy upravil(a) petrexcomi dne 16 srp 2007 10:08, celkem upraveno 1 x.
-
- občas něco napíše
tak se mi prihodil jednou write error pri vypalovani DVD a uz to vypadalo ze DVD bude v haji ..nastesti se dalo pokracovat v multisesion..stopa se napojila a vse bylo ok
pak jsem jednou palil DVD verbatim 8x a trvalo to cca 20min, bylo slyset jak se mechanika zpomaluje a zrychluje ( palil sem v alcoholu image tak byla i videt ookamzita rychlost ) DVD vypaleno prum. rychlosti 6x a byly na nem videt stopy se zapisem ruznejma rychlostma tak od te doby palim radej jen 4x
pak jsem jednou palil DVD verbatim 8x a trvalo to cca 20min, bylo slyset jak se mechanika zpomaluje a zrychluje ( palil sem v alcoholu image tak byla i videt ookamzita rychlost ) DVD vypaleno prum. rychlosti 6x a byly na nem videt stopy se zapisem ruznejma rychlostma tak od te doby palim radej jen 4x
HEL81 archlinux x86_64, HP 4340s core-i5 ivy bridge Win8
Cus all Jsem čersvím majitelem noteboku Hel 80/81 (nevím přesné označení) a chci se zeptat:
to nejsou novější ovladače pro grafiku a čipset (Mobile Intel(R) 945GM) než tyhle:
http://downloadcenter.intel.com/filter_ ... bmit=Go%21
to nejsou novější ovladače pro grafiku a čipset (Mobile Intel(R) 945GM) než tyhle:
http://downloadcenter.intel.com/filter_ ... bmit=Go%21
..
vedel by mi nekto poradit aky dat driver na grafiku ? .. trosku mam problem najst ten spravyn ( na xp pro ) a uz sa s tym hram dost dlho :\ ..sa mi zda ze bajlek to nekde na zaciatku spominal ale na vistu .. a to mne velmi nepomoze .. a k tomu dvdcku ..mne sem tam pri vysokych otackach rezonuje ..stava sa to aj vam ? ..a trosku viac poskrabane dvdcko mi ani precitat nevedelo a na desktope som ho sfukol v pohodke .. ale budem rad ked mi bude nekto vediet s tou grafikou pomoct ..
nu dostal sem k ntb krásné cd s drivery ... vše jsem nainstaloval a žádný problém(snad jen webka a bt se špatně detekovalo jako usb-po odebraní a restartu se opět nadetekolaly a už v pohodě) takže ti drivery na grafiku můžu poskytnout.mám též win xp pro.Jinak jsem s ntb spokojen co se výkonu týká,zpracování by mohlo být lepší ale při té ceně že...a trošku více topí...při zatížení to jde někam k 60° jinak kolem 50°.Celkově jsem spokojen a za tu cenu bych asi těžko hledal něco výkonově stejného.
grafika
cd som dostal aj ja aj som tiez setko nainstaloval bez problemov ..dokonca som aj novy bios napflashoval ..ale nic nepomaha ...vidim to tak ze mam dorypanu grafiku ..nevem uz co s tym ..ale ze je dorypana hned od vyroby tak to som poteseny :/ ..ked dam napr v 3Dmarku06 detajl systemu tak mi ukazuje ze core a memory clock na grafike je 0Hz a to mi je divne nejako ..este aj v rivatunery ked dam test tak mi hlasy chyby aj ked nastavim tie najnizsie frekvencie ...mohol som urobit chybu nekde ja alebo je to fkt v grafike ? .. nieje nahodou nejaky test ktory by mi potvrdil ze grafika je na nic ? ..