COMPAL FL90
Fl90 ano či ne?
Milá Janah11,
rozhodně bych věřil stovkám kladných zkušeností zde na fóru, než jedno mu skeptickému názoru tvého kamaráda...Ovšem jestli se naplní jeho slova(ohledně drahých komponentů) ukáže čas. Nicméně si myslím že témuž riziku se člověk vystaví ať již koupí notebook od VBI či Acer, Asus, IBM apod.!! Jinak doplním vlastní zkušenost s Fl.90 v.2: pracuji na něm opravdu na "100%" a s přehříváním nemám sebemenší problém!! Jinak do dvou let máš se servisem pokoj a potom po 2 letech...kdo ví co bude za 2 roky, že?! Navíc právě u konfigurovatelného notebooku bych se zvlášť nebál, že neseženu levné náhradní díly...!
rozhodně bych věřil stovkám kladných zkušeností zde na fóru, než jedno mu skeptickému názoru tvého kamaráda...Ovšem jestli se naplní jeho slova(ohledně drahých komponentů) ukáže čas. Nicméně si myslím že témuž riziku se člověk vystaví ať již koupí notebook od VBI či Acer, Asus, IBM apod.!! Jinak doplním vlastní zkušenost s Fl.90 v.2: pracuji na něm opravdu na "100%" a s přehříváním nemám sebemenší problém!! Jinak do dvou let máš se servisem pokoj a potom po 2 letech...kdo ví co bude za 2 roky, že?! Navíc právě u konfigurovatelného notebooku bych se zvlášť nebál, že neseženu levné náhradní díly...!
DELL Precision M6400 Q9300@2,53GHz; 6GB; ATI 7820 1GB GDDR5; 1920x1200 E2Glass; 2xHDD(1xSSD,1x1TB)
Lenovo E530 i7-3632@2,2GHz; 8GB, NVIDIA GT635M; HD+
Lenovo G770 C2D@2,2GHz; 8GB,ATI
Lenovo E530 i7-3632@2,2GHz; 8GB, NVIDIA GT635M; HD+
Lenovo G770 C2D@2,2GHz; 8GB,ATI
Prehrievanie
FL90 ma chladenie na velmi dobrej urovni. Zo servisom skusenosti nemam a nema ich skoro nikto takze to znamena ze sa este skoro nikomu nic nepokazilo. Ak ti nevadi "nudny" design a horsia kvalita sasi tak ho mozes zobrat.
HP Compaq Mini 311, Nvidia ION, Intel Atom N270 1,6Ghz, 2GB RAM, HDD 250GB 7200RPM + Microsoft Wireless Laser Mouse 7000 + Microsoft Windows 7 Home Premium.
Re: Fl90 ano či ne?
palituner píše:Milá Janah11,
Díky moc za odpověď, upřímně řečeno po té ledové sprše od kámoše mě docela překvapily a samozřejmě potěšily tak dobré ohlasy od uživatelů tohoto notebooku. Už týden jen sedím na netu a vybírám noťas, který by mi ve všem vyhovoval a tento mi přišel jako ideální řešení, žádné kompromisy. Takže ho znovu zařazuji jako favorita č. 1.
Re: Prehrievanie
Matko píše:FL90 ma chladenie na velmi dobrej urovni. Zo servisom skusenosti nemam a nema ich skoro nikto takze to znamena ze sa este skoro nikomu nic nepokazilo. Ak ti nevadi "nudny" design a horsia kvalita sasi tak ho mozes zobrat.
Právě design se mi líbí a ani mi nepřipadá nějak nudný a co se týče horší kvality - vzhledem k tomu, že notebook budu přenášet spíše vyjímečně (řeším problém malého bytu), tak by to snad neměl být problém.
janah11: neboj se nic. notas se neprehriva a spolehlivost je na vysoke urovni. servis je take dobry. kdyz sem mel podezreni z poruchy (podezreni, ktere se vyvratilo, moje chyba) tak me technik ujistil ze kdyz mu v pondeli notas poslu tak ho mam v patek doma. svemu kamaradovi muzes akorat vzkazat ze tomu ocividne moc nerozumi. bude to take zpusobeno tim ze nikdy skladany notebook nevidel a znacku VBI nezna (kdo vi jestli zna Verified By Intel - tzn. soucastky od intelu...). vzkaz mu, ze nejdriv nez zacne radit, by si o tom mohl neco zjistit. Taky jsem resil podobny problem a po 4 mesicich uzivani mohu naplno rict ze sem nadmiru spokojen...
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518
FL90 si nemozem vynachvalit a som velmi stastny ze som sa zbavil mojho byvaleho HP paviliona skoro za tu istu cenu. Chladenie: Crysis na DX10 uchladi v porovnani s HPckom kde bola Ati X700 minimalne trojnasobne lepsie.
to nnevimm:
ako si zo svojho notasa vytiahol 4600b v 3D marku 06? na mojej konfiguaci som dal maximalne 3867b. Ake mas ovladace? to bolo na Viste?
to nnevimm:
ako si zo svojho notasa vytiahol 4600b v 3D marku 06? na mojej konfiguaci som dal maximalne 3867b. Ake mas ovladace? to bolo na Viste?
blbost ja mam visty s ovladacema 169.01 a mam taky kolem 3800 v 06ce myslim...
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518
Duchna píše:to skejpa
odkial si stiahol tie ovladace? tie co mam od nvidia original mi nejdu a nejak sa neviem dopracovatk k novsim a funknim a hlavne spolahlivim.
stahl sem je z http://www.laptopvideo2go.com/
musis tam jen po rozbaleni dat ten modded inf...
sry kuci. ted sem si uvedomil ze 3Dmark 06 sem vubec nedelal
Re: Prehrievanie
Janah11 píše:Matko píše:FL90 ma chladenie na velmi dobrej urovni. Zo servisom skusenosti nemam a nema ich skoro nikto takze to znamena ze sa este skoro nikomu nic nepokazilo. Ak ti nevadi "nudny" design a horsia kvalita sasi tak ho mozes zobrat.
Právě design se mi líbí a ani mi nepřipadá nějak nudný a co se týče horší kvality - vzhledem k tomu, že notebook budu přenášet spíše vyjímečně (řeším problém malého bytu), tak by to snad neměl být problém.
Muj nazor- pokud na tom nehodlas hrat hry, nebo spoustet hodne narocny aplikace, tak bych sahnul po jinym- kvalitnejsim- notebooku, ackoliv FL90 sam mam. Kvalita sasi je fakt docela bidna, o touchpadu uz ani nemluve. Mam moznost porovnani s Acerem a ten je s tou kvalitou (jak sasi tak displeje) o kus vepredu nez ty FL90tky, i kdyz samozrejme netvrdim ze acery jsou kvalitni notebooky .... ale my jsme s nim jeste nemeli jediny problem.
Ja si FL90 koupil protoze mela nejlepsi pomer cena/vykon. Hlavne kvuli 8600m GT ... ale nevim nevim jestli bych to udelal znova, kdyz se tyhle GK montuji uz i do jinych, "znamejsich" znacek notebooku ...
Duchna píše:to nnevimm:
Overclock Do podpisu už se mi slovo overclock nevešlo ...
to krakotka : ty máš v základu 4200 bodů? to ja mám 3400 kdyz se daří - btw:nechápu ...
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion
Me ukazuje 3d mark 06 asi 3500 bodu (default takty, ovladace 156.10).
Jediny ovladace, se kteryma mi slo taktovat byly 169.02.
Nevite kde na laptopvideo2go najdu ovladace rady 169.xx? Pokud si dam seznam driveru tak tam jsou nejvyssi asi 165.xx, ty ovladace pro crysis v tom seznamu nejsou.
Jediny ovladace, se kteryma mi slo taktovat byly 169.02.
Nevite kde na laptopvideo2go najdu ovladace rady 169.xx? Pokud si dam seznam driveru tak tam jsou nejvyssi asi 165.xx, ty ovladace pro crysis v tom seznamu nejsou.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]