mizrael píše:mam problem s usb, nehce mi frcet zapojena myska, v cem je problem? nenainstalovany driver na usb? pokud ano jaky? nebo neco jineho.diky
A opravdu je problém v USB??? Zkoušel jsi do toho USB zapojit něco jinyho?
Jinak ovladače na USB by měli bejt v tom instalačním balíčku "chipset".
Quest píše:Mam problém s hodně velkou teplotou GPU. Když hraju Zaklínače, tak mám kolem 82 stupňů, v některých částech i 86. Nevíte jak to snížit? Hraju na tvrdé podložce v celkem teplé místnosti, ale i tak mi to příjde strašně moc. takhle se bojím jít do taktování. Normální teplota GPu je kolem 63 stupňů.
Verze ovladačů je 169.09 a sleduju to přes RivaTuner 2.06, operační systém je win Xpa FL je verze 2.
Teplota kolem 80stupňů při zatížení je OK.
Dneska jsem zkoušel taktovat zatim GPU a to mi jede na 621MHz (paměti-default), a když nastavim vyšší hodnotu, tak to stejně zůstane na těch 621MHz. Taktuju to spolu s "Shader clock" a ten má 1242MHz. Pokud zkouším taktovat bez toho "Shader", tak jsou hodnoty stále defaultní.Nevím čím to může být, že tam nejde nastavit vyšší hodnota
Teploty(při 621MHz) už byly pravda trošku vyšší (max. naměřená 93) což nevím jestli je stále v limitu, ale vzhledem k tomu že defaultní max. teplota je asi 85, tak skok o 8stupňů není zas tak strašný.
Zítra vyzkouším taktovat ty VRAM, (ale ty asi moc nepůjdou když mi to u 430MHz házelo chyby) tak uvidíme
EDIT: kyo: